Elég jó anyák

Szellemi táplálék az anyaság útvesztőjében

Életközepi fordulópont
Életközepi fordulópont

 

dikshit-mundra-464561-unsplash.jpg

Életközepi fordulópont- Hogyan fordítsuk előnyünkre?

Biztos sokan hallottatok már arról, hogy az ember életében 7 évente fordulópontok következnek be. Gondoljunk csak életünk kezdetére. 7 évesen bekerülünk az iskolába, ahol gyökeresen megváltozik minden, hiszen az addig gondtalan gyerekkort felváltja a teljesítmény alapú világ. Aztán 14 évesen újra válaszút elé kerülünk a továbbtanulással és mindezt fűszerezi a tinédzserkor ...

10+1 tipp rossz idő esetére Balatonon
10+1 tipp rossz idő esetére Balatonon

sailing-boat-ship-balaton-yacht-163283.jpegBalatonra készül a család nyaralni és az időjárásjelentés nem túl biztató képet fest. Mostanában ez elég gyakori, sajnos egyelőre nem indult be az igazi nyár. De ne csüggedjünk, így is számtalan programlehetőség közül tudunk választani, többet akár esős időben is megejthetünk.

Jöjjön pár általunk bevált tipp mindenféle szórakozási, kikapcsolódási formára a család minden tagjának.

Strandolás akár esős időben:

1. Zalakarosi strand és ...

Bevezetés a szeretetnyelvekbe 4. rész
Bevezetés a szeretetnyelvekbe 4. rész

aaron-burden-304587-unsplash.jpgEddig megismerhettétek a szeretetnyelvek fontosságát , az elismerő szavak és a minőségi idő , majd az ajándékozás és a szívességek szeretetnyelvet .

Az 5. szeretetnyelv a testi érintés .

Mi tartozik ide?

Bármilyen fizikai kontaktus, ölelés, puszi, simogatás vagy akár vállveregetés . Ide tartozhatnak még az érzékekre ható dolgok, mint egy masszázs, egy finom étel.

Miről ismerhető fel, ha valakinek ez a szeretetnyelve?

Sokszor ölelgett, puszilgat ...

Bevezetés a szeretetnyelvekbe 3. rész
Bevezetés a szeretetnyelvekbe 3. rész

aaron-burden-304587-unsplash.jpgAz előző cikkemben írtam a szeretetnyelvek fontosságáról és arról, hogy mi az 5 szeretetnyelv. A második cikkben pedig megismerhettétek az elismerő szavak és a minőségi idő szeretetnyelveket.

A 3. szeretetnyelv az ajándékozás .

Mi tartozik ide?

Sokféle ajándék létezik, nemcsak a megvásárolható dolgok, lehet egy vers, vagy valamilyen általunk készített apróság, lényeg, hogy olyan dologgal lepjük meg, amire ő vágyik.

Miről ismerhető fel, ha ...

Bevezetés a szeretetnyelvekbe 2.rész
Bevezetés a szeretetnyelvekbe 2.rész

aaron-burden-304587-unsplash.jpgAz előző cikkemben írtam a szeretetnyelvek fontosságáról és arról, hogy mi az 5 szeretetnyelv.

Hogyan ismerhetjük fel leginkább a társunk, gyermekünk szeretetnyelvét? Azáltal, hogy megfigyeljük ő melyik nyelven kommunikál velünk, mit tart fontosnak, mit vár el tőlünk.

Az első szeretetnyelv az Elismerő szavak .

Mi tartozik ide?

Bátorítás, elismerés, bókolás, kedveskedés, szóbeli dicséret

Miről ismerhető fel, ha valakinek ez a szeretetnyelve?

...

Szeretetnyelvek
Szeretetnyelvek

aaron-burden-304587-unsplash.jpgMiért van az, hogy egy anya vagy feleség, bár elhalmozzák bókokkal, dicséretekkel, valahogy mégis frusztráltnak érzi magát, akit nem szeret és nem becsül meg senki? Miért van az, hogy a férj, akinek a feleség igyekszik mindig a kedvében járni apró figyelmeségekkel, ajándékokkal, mégis rosszkedvű? Miért van az, hogy a gyereked, akit legszívesebben a nap 24 órájában ölelgetnél, elhúzódik?

Hát egyszerűen azért, mert más szeretetnyelvet beszél. Ezt a ...

Kütyü helyett
Kütyü helyett

raphael-biscaldi-297829-unsplash.jpgEmlékszem gyerekkoromban mennyi élményben volt részem nyaranta. Egy balatoni faluban nőttem fel, ami nyáron kész paradicsom volt. Az amúgy üres utcánk ilyenkor megtelt nyaralókkal, és a gyerekekkel nagyon sokat bandáztunk.

Már ébredés után, reggel a szomszédban lakó barátnőmmel találkoztunk vagy náluk vagy nálunk. Elvégeztük az aznapra kiadott feladatokat, segítettünk egymásnak, hogy több idő jusson a játékra. Miután végeztünk a teendőkkel, nekiálltunk ...

Tökéletes anyák
Tökéletes anyák

dikshit-mundra-464561-unsplash.jpgLétezik egyáltalán az a fogalom, hogy tökéletes anya? Aki mindig mindent tökéletesen tud és csinál. Mindig mindenre van ideje legyen szó gyerekekről, férjről, barátokról, munkáról, házimunkáról és persze magára is mindig van ideje. Mindig és minden helyzetben energikus, vidám, boldog, türelmes.

Ha valaki magára ismer, jelentkezzen és meghívom egy sütire, hogy közben megtudjam a titkát.

De ha őszinték akarunk lenni, akkor azt gondolom ilyen anya nem ...

Vakációt várva
Vakációt várva

Reggel 6:30 szól az ébresztő. Na jó, még 5 perc szundi engedélyezett. Letelik az 5 perc, most már muszáj lesz felkelni, irány a gyerekek szobája. Ébresztgetem az egyiket, persze rögtön kifakad, hogy miért őt először. Elmagyarázom neki, hogy most ő a soros, mert ezt is be kell osztanom, hogy ki az első ébredő, különben felháborodás van. Nagy nehezen kimegy a fürdőbe, irány a másik szoba. Ugyanezt eljátszom azzal a különbséggel, hogy neki már előre szólok, ...

Elég jó anyák

Önismeret és lelki egyensúly keresése az anyaság mindennapjaiban. Tippek elég jó anyáknak a harmónia megteremtéséhez.

Friss topikok