Elég jó anyák

Szellemi táplálék az anyaság útvesztőjében

10+1 tipp rossz idő esetére Balatonon

sailing-boat-ship-balaton-yacht-163283.jpegBalatonra készül a család nyaralni és az időjárásjelentés nem túl biztató képet fest. Mostanában ez elég gyakori, sajnos egyelőre nem indult be az igazi nyár. De ne csüggedjünk, így is számtalan programlehetőség közül tudunk választani, többet akár esős időben is megejthetünk.

Jöjjön pár általunk bevált tipp mindenféle szórakozási, kikapcsolódási formára a család minden tagjának.

Strandolás akár esős időben:

1. Zalakarosi strand és termálfürdő: Zalakaros a Balaton nyugati csücskétől kb 40 km-re található, autópályán gyorsan megközelíthető akár messzebbről is. Már gyerekkoromban is nagyon szerettünk oda járni, de azóta gyakorlatilag még színvonalasabb, még több élményt nyújtó fürdő lett. Van kint egy nagy strandja és számos csúszda kicsiknek és nagyoknak. De ha nagyon rossz idő van, akkor a benti élményfürdőben és wellness központban is remekül el lehet tölteni napot. Vannak itt élményelemek, szauna, gyógyfürdő az idősebbeknek és külön kölyökfürdő sóhomokozóval, gyermekszaunával a kisebbeknek, szóval a család minden tagja jól tud szórakozni.

További információ: http://www.hellozalakaros.hu/

Várlátogatás:

2. Sümegi vár: nagyon sok vár van a Balaton környékén is, nem is tudnám felsorolni, de nekem egyik nagy kedvencem a Sümegi vár. Nyilván balatoni lányként itt is sokszor jártam már osztálykiránduláson, családi kiránduláson is. Ez a hely is nagyon sokat fejlődött ebben a pár évtizedben (Úristen ennyi idő eltelt gyerekkorom óta!). Gyalog sétáljatok fel a várba, ahol számos kiállítás és történelmi élménypark vár benneteket. Játszóvár, mászófalak, ökrös szekér, lovas mérleghinta, különbözi harci eszközök és máris várkatonáknak érezhetik magukat a gyerekek. Sőt, szerdán és szombaton, július 15-től pedig keddtől szombatig minden nap 17 órakor történelmi lovasjátékokat tartanak. Ha időtök és pénztárcátok engedi, fizessetek be a történelmi lakomára is, ahol kézzel tudtok enni finomabbnál finomabb ételeket.

További információ: http://www.sumegvar.hu/sumeg.JPGForrás: Wikipédia Szerző: Kontár Csaba Attila

Kastélylátogatás:

3. Keszthelyi Festetics kastély: A gyerekekkel voltunk itt pár éve és természetesen a lányok rögtön hercegnőnek érezhették magukat a termeket végig járva. Nagyon szép a kastély parkja is, ha nem esik az eső, ezt is járjátok körbe. Az állandó kiállítások közül párat említek: a kastélyban a főúri életformát bemutató bútorok, a pálmaház egzotikus növényekkel, hintókiállítás.

További információ: http://helikonkastely.hu/hu/

Természeti látnivalók:

4. Tapolcai tavasbarlang: Magyarországon egyedülálló barlang, melynek nagy részét csónakban ülve járhatjuk végig. Kis gyerekekkel is nagyon izgalmas program, csónakban ülve nem fáradnak el a gyaloglásban és utána még lesz energiájuk megnézni az interaktív kiállítást is a kőtapogatóval, 3D mozival. Nyáron érdemes előre jegyet venni, mert sok a turistacsoport ilyenkor.

Egyébként, ha már Tapolcán jártok, klassz látnivaló még a Malom-tó is.

További információ: http://www.bfnpi.hu/hu/tapolcai-tavasbarlang-latogatokozpont640px-tapolcacave04.jpgForrás: Wikipédia Szerző: Szalax

5. Szentbékkálla Kőtenger: A Káli medence egyik legjobb látványossága, a vulkanikus és időjárási tevékenység hatására képződött kőhalmok úgy néznek ki, mintha valaki odaszórta volna őket. Az legizgalmasabb mind közül az  ingókő, amire, ha rálépünk, billegni kezd. Veszélytelen a mutatvány, mert régóta ilyen formájában áll a képződmény, de azért megremegett a lábunk, amikor felmentünk és elkezdett billegni a talpunk alatt.   kotenger_ingoko_571020840.jpgForrás: Wikipédia Szerző: Tokai Gábor

6. Kis-Balaton: A Keszthelyi öböl csücskében található ez a természetvédelmi park, ami nagyon gazdag növény és állatvilágnak ad otthont. Itt is könnyen eltölthetünk legalább fél napot, mire mindent bejárunk. Az impozáns fahídon keresztül sétálhattok be a Kányavári szigetre, ahol tanösvényeken keresztül fedezhetitek fel a hely élővilágát. A sziget közepén van egy nagy kilátótorony is, amit madármegfigyelésre használhattok. Ha elfáradtak a gyerekek (meg persze a felnőttek is), a játszótéren kicsit szuszanhattok.

További információ: http://kisbalaton.hu/index.php/hu/640px-kis-balaton_brucke.JPGForrás: Wikipédia Szerző: Wolfgang Glock

Állatkertek:

7. Kápolnapusztai bivalyrezervátum: Ha már a Kis-Balatonon vagytok, nézzétek meg a közeli bivalyrezervátumot is. A rezervátum a hazánkban őshonos bivaly fennmaradásában fontos szerepet játszik és bemutató központként is szolgál. Van itt mesélő sétaút, tanösvény, interaktív kiállítás, állatsimogató.

További információ: https://www.bfnp.hu/hu/kapolnapusztai-bivalyrezervatum-kis-balaton

8. Veszprémi állatkert: Természetesen nem maradhat le a listáról a veszprémi állatkert sem, ami a Balaton északi partjától kb 15km-re található. Ide akár egy egész napos kirándulást is tervezhettek. Nehéz lenne felsorolni, hogy mi mindent láthattok itt a hüllőkön, madarakon át az emlősökig. Plusz még egy időszakos kiállítással tudjátok még színesebbé tenni a programot, a Dinó Parkkal, ahol élményfoglalkoztatók keretében akár saját dinó csontvázat is tudnak kiönteni gipszből.

További információ: http://www.veszpzoo.hu/

9. Afrika múzeum és állatkert Balatonederics: itt is pár éve jártunk a gyerekekkel, a Balaton északi partján található. Az afrikai állatokon felül megtekinthető Dr. Nagy Endre trófeagyűjteménye és relikviái. Láthattok itt afrikai kunyhót is, a gyerekek bejárhatják a mini dzsungelt és mehetnek egy kört pónilovon is.

További információ: http://www.afrikamuzeum.hu/

10.Salföldi major: Szintén az északi parton található a salföldi major is, ahol a magyar háziállatokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Állatsimogató, pónilovaglás van itt is és egy nagyon klassz fűszernövénykert, ahol a felnőttek is tesztelhetik, hogy felismerik-e növényeket illatuk és kinézetük alapján.

További információ: https://bfnp.hu/hu/salfoldi-major-salfold

Ha megéheztetek és szomjaztatok, térjetek be a Pajta Galériába, ami nemcsak étterem, hanem egy művészeti találkozóhely is, amit sokan a nyugalom szigetének neveznek. A férjem és a barátai évekig jártak ide nyaranta pár napot, és most is minden évben ellátogat egy fröccsre a Balaton körbetekerése közben.

+1. Várhegyi kilátó Fonyód: pár éve fedeztük fel a déli parton ezt a kilátót, ami Fonyódon a Várhegy csúcsára épült. Faszerkezetű lépcsőkön mehetünk fel egészen a 4. emeletre, ahol pazar kilátás nyílik szinte az egész Balatonra, szóval megéri felmenni.

További információ: http://fonyodert.hu/kilatok/

Ahogy látjátok számos program lehetőség van a Balatonon rossz időben is és ezek csak kiemelt példák. Nyilván az ember fürdőzni szeretne leginkább, de ha nem úgy alakul az időjárás, akkor is élményekkel gazdagodva, új tájakat felfedezve térhettek haza. Persze akkor is érdemes 1-1 napot rászánni a környék felfedezésére, ha már sok volt a napozásból és a pancsolásból, lényeg, hogy minőségi időt töltsetek el, közös élményeket szerezzetek. Milyen jó lesz majd a hideg téli estéken felidézni ezeket a pillanatokat!

Jó nyaralást kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://elegjoanyak.blog.hu/api/trackback/id/tr8014083211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moonlight777 2018.06.30. 17:36:58

Mi az hogy nem indult be a nyár????
Meleg van, süt a nap, naptár szerint is nyár van, mi kell még???? Jah, hogy nincs 40 fok? Ki a f.sz-nak hiányzik? Nekem nem, a nyár így jó, ahogy most van.... nem kell feleslegesen nyavajogni...

Elég jó anyák

Önismeret és lelki egyensúly keresése az anyaság mindennapjaiban. Tippek elég jó anyáknak a harmónia megteremtéséhez.

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) ajándékozás (3) ajánló (14) angyalszülő (1) anya (25) asszertivitás (8) asszertív kommunikáció (9) balaton (1) Bart István (1) beszélgetés (1) bohemian rhapsody (1) bohém rapszódia (1) buék (1) burnout (1) coaching (1) család (16) dícséret (4) digitális szülő (1) digitális világ (1) digitalizáció (1) dondoli (1) dr csepeli györgy (1) együttműködés (6) elengedés (2) életközepi fordulópont (1) életközepi válság (1) életút (1) életút tanácsadás (1) életvezetés (1) életvezetési tanácsadás (1) elismerő szavak (6) élmények (10) elmúlás (1) energia (4) énidő (14) extrememan (1) facebook (1) Familypark (1) feedback (1) feltöltödés (13) Fertő-tó (1) freddie mercury (1) garda tó (1) gyerekek (28) gyermekhalál (1) gyermeknevelés (5) gyermekszületés (1) gyors receptek (1) halál (1) halottak napja (1) harmónia (28) hatékonyság (1) házasság (2) hodász andrás (1) hpv oltás (1) hulladékgyűjtés (1) huzavona (1) ideál (1) időtervezés (1) infuencerek (1) inspiráció (7) interjú (1) iskola (2) iskolakezdés (1) italy (2) jószülőség (8) kamaszok (2) karácsony (3) karácsonyi receptek (1) kerámiafestés (1) kidsnews (1) kiégés (1) klímaszakértő (1) kockulás (1) kommunikáció (3) konferencia (1) környezetvédelem (1) kreatív program (1) kutatás (1) kütyü (2) kütyüzés (2) lago di garda (1) lelki egészség (5) life coach (1) ligúr tengerpart (1) madebyyou (1) mazzanta (1) Mesepark (1) midlife crisis (1) mindenszentek (1) minőségi idő (21) mosoly (1) motiváció (3) mozi (1) nézőpontok (1) numerológia (2) nyár (3) nyaralás (3) olaszország (2) önismeret (1) online játékok (1) párkapcsolat (3) példakép (1) pihenés (3) pisa (1) positive thinking (2) pozitív hozzáállás (2) pozitív visszajelzés (5) queen (1) receptek (1) san gimignano (1) siena (1) sors (1) sorsfeladat (1) suli (1) számmisztika (1) szeretet (14) szeretetnyelv (14) szívességek (1) szülőség (10) szünidő (8) tedx (4) tedx danubia (3) teljesen idegenek (1) tervezés (1) testbeszéd (1) testi érintés (3) test és lélek (30) tippek Balatonon (1) tirrenia (1) titkok (1) történetek (1) toszkána (1) újrahasznosítás (1) ünnepi receptek (1) utazás (2) útitippek (2) válság (1) Versenysport (2) vidámpark (1) virtuális világ (1) visszajelzés (3) vloggerek (1) volterra (1) x-mas (3) youtube (1) z generáció (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása