Elég jó anyák

Szellemi táplálék az anyaság útvesztőjében

Az asszony meghülyült vagy megváltozott?
A szülővé válás rögös útja

simon-matzinger-633741-unsplash.jpgA következő cikket egy vendégszerző írta, aki történetesen a húgom és egy elég aktuális témát feszeget: minden megváltozik egy gyermek születésével. Nem ugyanazok az emberek leszünk mint előtte voltunk, hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre. Íme az írás:

A környezetemben egyre gyakrabban hallom ezt a mondatot a férfiaktól: "Az asszony meghülyült, amióta megszületett a gyerek"!

Nem meghülyült, hanem megváltozott! Nagy különbség!

Gondoljuk csak végig, hogy egy nő, onnantól kezdve, hogy megtudja, hogy a gyermekét a szíve alatt hordja, elkezd teljesen másképp gondolkodni, élni. Felelősségteljesen, és mindig a gyerek érdekeit nézve. Az agya anyaüzemmódra változik. Ha tetszik, ha nem, onnantól a legfontosabb a gyerek lesz, de ez teljesen érthető (legalábbis a nőknek)!

A várandóssággal elkezdenek változni a hormonok kőkeményen. A testünkben olyan változások mennek végbe, hogy a pasiknak a fele belehalna, ha nekik kellene egy gyereket kihordani. Mivel a legtöbb anya meglehetősen nehezen viseli a rosszulléteket, a várandóssággal járó kb. 100 féle lehetséges tünetet, nyilván nehezebbek a napjai egy kismamának. A 40 hét sok nehézséggel és sokszor fájdalommal jár a kismamáknak.

Tudom, vannak szuper anyák, akik még szülni is úgy mennek, hogy előtte nagytakarítottak, meg befőttet raktak el, meg a kertet feltúrták stb. De itt most nem a 8-10 %-ról beszélek, hanem a nagy átlagról. Szóval, jó esetben eltelik a 40 hét, vagy kevesebb, jön a szülés. Juj de jó, eljön a várva várt pillanat! Megszületik a kisbabánk! Onnan indul a buli, mikor is állítólag "meghülyülünk".

Túl vagyunk egy kemény szülésen, vajúdáson, akár természetesen szülünk, akár császárral. Mindegy is, nagyon fájdalmas mindegyik, maradjunk ennyiben. Ott vagyunk félig lerokkanva szülés után, mindenünk fáj, de nekünk pár óra után bizony behozzák a kis csodánkat, akit nekünk el kell látni teljes mértékben. Mozdulni is alig bírunk, de fel kell kelni, nincs mese. Etetnünk kell, tisztába rakni, ha ordít, vigasztalni, stb. Nem kell felsorolnom.

Végre hazamehetünk a babával, juhú! Onnantól ott van a gyermek 24 órában, emellett a gyermekágyas időszakban is ugyanúgy el kell látni az otthoni feladatokat. Ha ordít a gyerek egész nap, ha nem. Akkor is, ha szinte semmit nem aludtunk egész éjjel, meg nappal se. Legyen mindig rend, tisztaság, mosott és vasalt ruha, étel az asztalon, bevásárolva, posta és egyéb ügyek elintézve, ja és még van egy párunk, akivel azért nem ártana kicsit foglalkozni. Egyszóval ránk szakad minden, hirtelen. Ezekre nem tudsz felkészülni, bármennyire szeretnél. Sőt kialudni se tudod magad előre. Hogy utáltam, azt a szöveget, mikor azt mondogatták terhesség alatt, hogy " Jaj most aludd ki magad, mert miután megszületett a gyerek úgysem tudsz majd"!

Honnan tudod? Mi vagy te Nostradamus?! És ha tudok majd? Akkor mi van? Na mindegy. Sokaknak nincs segítsége, se mama, se papa, se szomszéd, vagy a párja éjjel-nappal dolgozik. Magyarul rohadt feszült sok anyuka, akinek mindent egyedül vagy minimális segítséggel kell megcsinálnia, pluszban ott van egy egész nap síró kisbaba, akinek a popóját cipelni kell egész nap, szoptatni 3 óránként, fejni a tejcit, altatni, nyugtatni.

Mi anyák a gyerek születése után, sokkal érzékenyebbek, ingerültebbek, türelmetlenebbek leszünk. Be vagyunk "zárva" a nap legnagyobb részében a 4 fal közé. Nem ér minket túl sok inger a babán kívül. Ja de, a kisbolt, ahol bevásárlunk, meg a sok „jó tanáccsal” babalátogatóba érkező vendég, akik mindent jobban tudnak nálunk, tisztelet a kivételnek! Magunkra sincs túl sok időnk. Sok anyukánál előkerülnek a mackó nadrágok, és bő pólók, mert azok frankón takarják a szülés utáni kissé megviselt, petyhüdt testünket. Szóval nem annyira vagyunk kívánatosak na! Persze itt is vannak kivételek, akik már hajnalban, mire kel a párjuk, sminkben vannak. Fogalmam sincs, hogy csinálják. De le a kalappal.

Hiába imádunk anyának lenni, és a gyermekünk az életünk értelme, mégis minden a feje tetejére áll körülöttünk. A párunk háttérbe szorul jó ideig, pláne az elején, ez a legtöbb férfi baja. Hiszen előtte, elkényeztettük őket, ágyba vittük a kaját, lestük minden kívánságukat, romi vacsit csináltunk, együtt filmeztünk stb. Ehhez képest a gyerek születésével ez megváltozik. Szolgáld ki magad, ott a kaja a gázon! Segíts megcsinálni a vacsit, míg altatok! Nézd nyugodtan a filmet egyedül, de halkan, mert sír a gyerek, próbálom megnyugtatni és elaltatni! Ne hallgass zenét, csak fülhallgatón mert alszik a gyerek! Nem aludtam semmit éjjel, ne haragudj ma is hulla vagyok! Egy szóval valahol jogosan érzik magukat elhanyagolva a férfiak, hogy ők semmit nem csinálhatnak már úgy, mint régen. De azt pedig nekik kell megérteni, hogy a körülmények változtak meg, ezzel együtt az anya is természetesen. Lett egy gyermek, aki mellett sok mindent másképp kell csinálni, mint eddig. Ez nem azt jelenti, hogy meghülyült az asszony. Anya és Apa lett a Nőből és Férfiből. A szerepek megváltoztak. A Nő akkor lesz újra a régi, ha azt érzi, tiszteli és szereti Őt a Férfi, pont ugyanúgy, mint a gyermek születése előtt. Ha belátja a Férfi azt, hogy az Anya nem azért van otthon, hogy a popóját vakargassa és tiszteli azt, hogy az Anyának most a baba a munkája.

A világ egyik legnehezebb és legcsodálatosabb foglalkozása az Anyaság. Nagyon nem könnyű az arany középutat megtalálni, de idővel, talán a férfiak rájönnek arra, hogy a változás ebben az esetben, egy természetes dolog.

Szóval az asszony, nem meghülyült, csak megváltozott. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://elegjoanyak.blog.hu/api/trackback/id/tr4914281561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leooo 2018.10.05. 15:02:40

@Fülig José: Ennek a dán filozófusnak minimum a nevét egy műveletlen türhőnek is illene ismerni...
hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8ren_Aabye_Kierkegaard

similar 2018.10.05. 15:05:37

@protézisesh: "Gyereket szulni es az elso 2-3 evben felnevelni CSAK a no tud."
Miért is? (Nyilván nem a gyerekszülésre gondolok, hanem a gondoskodásra.)

"Szep dolog a ferfit IS gyesre kuldeni, de azzal a ferfi nagyobbat bukik (o is elmarad a kortarsaihoz kepest), mint amennyivel a no elobbre jut, tehat osszessegeben a csalad szarabbul jar. Na EZERT keresnek tobbet a ferfiak."
Ezt a skandinávok már lejátszották, és egész jól megvannak. Még a gyerekvállalási kedv is nőt valamelyest. Fura.
Nem kell alapvetésnek tekinteni, hogy minden, a gyerek(ek)kel kapcsolatos teendő a nő dolga, és akkor a munkáltató sem fogja azt gondolni, hogy egy nő csak szar munkaerő lehet.
Hogy akkor a férfi is hátrányba kerül a munkaerő-piacon? Tekintve, hogy az emberek többsége családban képzeli el az életét, ez a probléma a munkavállalók nagy részét érinteni fogja, így a különbség hosszú távon eltűnik. A szinglikhez illetve gyerektelenekhez képest nem, de nem lehet csak szinglikkel és gyerektelenekkel megtermelni a GDP-t.

similar 2018.10.05. 15:07:28

@Fülig José: Ti honnan szeditek ezt a sok eltartott nőt? Én egyáltalán nem ezt látom jellemzőnek a tágabb ismeretségi körömben.

similar 2018.10.05. 15:08:55

@aranea: Hát az itteni, férfiaktól származó hozzászólások fényében a nők se.

Elnök Úr 2018.10.05. 15:14:17

"hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre" - Ez egy súlyos modern kori tévedés. Első helyen a CSALÁD igényei vannak. Őszintén szólva a mindennapoknak egy nagyon kis részében van csupán a gyermek elérendelve minden másnak, függetlenül a gyerek korától. Ha a család érdekei úgy kívánják - márpedig általában úgy kívánják - akkor bizony apuka, anyuka vagy épp apuka és anyuka igényei kerülnek az első helyre, a gyermeké pedig aktuálisan hátrébb. Teljesen természetes dolog, elsődlegesen a gyereknek kell a családba illeszkednie és nem a családnak a gyerekhez. A szülő dönti el a határokat, a szülő neveli a gyereket (még ha ez újabban fordítva is divat), csecsemőnél a szülő formálja a napirendet...stb Nagyon sok szülő (férfi és nő egyaránt), pont azzal erodálja a házasságát, hogy a "gyerek az első".
Az is megérne egy misét, akik a gyerekvállalást áldozathozatalként/önfeladásként élik meg. Nem is igazán értem, hogy az ilyen emberek minek vállalnak gyereket. Persze, jár lemondásokkal a dolog, de mártírt csinálni magamból, azért mert szülő lettem? Nonszensz.
Én nem tudom, hogy a te barátaid milyen élethelyzetben és milyen nőkre mondták, hogy "meghülyültek", én viszont azokra mondanám, akik az anyaság mellett elfelejtettek nők maradni. Ugyanis attól, hogy vki szülő, attól még ugyanúgy férfi/nő, házastárs, munkavállaló/vállalkozó, álmodozó/kertépítő/bélyeggyűjtő/fradidrukker...stb mint előtte volt. Csak VÁLASZTOTT egy másik szerepet IS.

similar 2018.10.05. 15:19:34

@0rdas: "Ahogy mi férfiak hálásak vagyunk, mert kihordjátok a kis büdiket, nektek illik ugyanennyire hálásnak lenni, hogy eltartunk titeket."
Na ezért tetszik a skandináv megosztott "gyes". Senki ne legyen anyagilag kiszolgáltatott, és senkinek ne vágják a fejéhez, hogy énhozomapénztúgyhogykuss.
Abból, ahogy fogalmazol, lerí, hogy az anyagiak hierarchiát teremtenek. Irtóztató.

similar 2018.10.05. 15:21:14

@protézisesh: "Legalábbis a feminista kánon szerint a nők nem szexelnek csak úgy, a szex kedvéért."
Ezt honnan veszed?

0rdas 2018.10.05. 15:22:55

@Leooo: Csak akkor illik ismerni, ha tudod a másodfokú egyenlet megoldóképletét

zizi77 2018.10.05. 15:24:30

@similar: alapvetően egyetértek a skandináv modellel, de én itthon is meg tudtam csinálni, hogy minden szülés előtt volt megtakarításom, amiből pótolgattam a kieső bevételt, és így nem éreztem magam kiszolgáltatottnak. Amúgy se éreztették volna velem soha, szerencsére.

similar 2018.10.05. 15:26:05

@Leooo: "Apuci felajánlja, hogy oké, ő otthon marad a gyerekkel, főz, mos, gyerek ellát, menj légyszíves TE dolgozni, keress pénzt és tartsd el mindőtöket, amíg Apunak lesz másik állása...Nos??"
Nem engem kérdeztél ugyan, de speciel nálunk ez a terv merült fel. Apu gyerekez, Anyu dolgoz.

protézisesh 2018.10.05. 15:28:00

@Sztina: sajnalom, ami tortent veled, gratulalok, hogy ki mertel allni a torteneteddel, illetve hogy felvallalod a sajat szerepedet a sztoriban. Sokan nem tennék meg.

A tobbieknek mondom, hogy te vagy az n+1 bizonyitek az elmeletem alatamasztasara. Aminek nem orulok, de ez van...

0rdas 2018.10.05. 15:30:27

@similar: Tökre nem. Félre értesz, félre magyarázol. Megvannak a szerepek, amiknek az alapja biológiai. A férfi legyen férfi, a nő meg nő.

"Na ezért tetszik a skandináv megosztott "gyes"."
És ez miért jó? Nekem gyes nélkül is jó a kapcsolatom a gyerekekkel. Ezzel az ostoba egyenlősdivel az egyik lábat rúgjátok ki a család alól.
Régen vadásztak a férfiak és tartották el a családod. Ma dolgoznak és tartják el a családot.

"ne vágják a fejéhez, hogy énhozomapénztúgyhogykuss."
Onnan indul a sztori: én foglalkozok a gyerekkel, a háztartással, úgyhogy kuss. És segíts ugyanannyit, mint én dolgozom. Erre a válasz: én meg hozom a pénzt, hogy gondtalanul élj. Úgyhogy gondolkodj a szerepekről

similar 2018.10.05. 15:32:27

@Elnök Úr: Egyetértek a modernkori túlzott gyerekközpontúságot illetően.
Ez egy viszonylag új dolog, érdemes utánaolvasni mindenkinek, hogy nem is olyan régen a maihoz képest hogyan bántak a gyerekekkel.
Valamilyen szinten ez is okozója az anyák "meghülyülésének" - a teljes önfeladás elvárása; nullahuszonnégyben csakagyerek, minden más elfogadhatatlan önzés.

irónika 2018.10.05. 15:35:53

@similar: az akit ez meglepeteskent er, az nem elorelato. Elfogadom, hogy a merteke lehet szelsosegesebb az elkpezeltnel, de ebben az esetben ezek a nok nem hisznek azoknak a noknek, aki arrop panaszkodtak nekik, hogy mennyire kialvatlanok.
A tortenet valahol docog...

protézisesh 2018.10.05. 15:36:12

@similar: ha van gyereked, lattad, hogy 2-3 eves koraig MINDEN nyugjevel az anyjahoz rohan. Kimondottan jo apanak tartanak, szeretnek a gyerekeim, de amikor anya szaga/erintese nyugtat meg, mert az o testeben elt 9 honapig, az o szivvereset hallgatta, akkor apakent csak egy masik ember vagy neki. Aztan kesobb, a tudatos agya rakja ossze, hogy az apja a masik ember, akire szamithat. (Nagy igazsag a mondas, mely szerint nem az a gyerek apja, aki megcsinalja, hanem aki felneveli.)

A skandinav ferfigyes csak az olyan szakmaknal pozitiv hozadeku, ahol a ferfi nem veszit semmit azzal, hogy 2 evre kiesik. Betanitott munkak (fizikai vagy szellemi) ilyenek, de hidd el, mernokallasokban, vezetoi poziciokban ott sem apa megy gyesre, illetve ahol szamit a folyamatos jelenlet es fejlodes, illetve nem mukodik a tavmunka, ott ah apagyes sem mukodik. Ugy is mondhatnam: propaganda.

irónika 2018.10.05. 15:38:18

@similar: nem, egyertelmuen nem. Es attop nem lenne kevesbe elkeserito a hozzaallas, de rendszerint 18-25 evesek voltak, ott meg rikta a hazas manapsag

zizi77 2018.10.05. 15:39:51

@0rdas: ha jól tudom, elég magas %-át kapják a fizetésüknek az apák, így nem anyagi érvágás, ha pár hónapot otthon vannak a gyerekkel.

similar 2018.10.05. 15:41:27

@0rdas: "Ezzel az ostoba egyenlősdivel az egyik lábat rúgjátok ki a család alól."
Miért is? A kétkeresős családban is van két láb (vagy négy, ahogy vesszük). Csak egy kicsit másképp oszlik el rajtuk a teher.

"Régen vadásztak a férfiak és tartották el a családod. Ma dolgoznak és tartják el a családot."
Magyarországon viszonylag magas a pénzkereső tevékenységet nem folytató anyák aránya, de ez nincs mindenhol így.
Hogy miért jó a megosztott gyes?
Ezzel kapcsolatban volt már több kutatás, és valahogy mindig az jött ki, hogy ahol nagyon nyomatják a hagyományos családmodellt, ott kevesebb gyerek születik, és frusztráltabbak az emberek.

"Onnan indul a sztori: én foglalkozok a gyerekkel, a háztartással, úgyhogy kuss."
Szerintem nem ez a bejegyzés üzenete, csak azért tűnhet úgy, mert az anya szemszögéből íródott.

zizi77 2018.10.05. 15:43:50

@protézisesh: 2 évet ott sem maradnak otthon az apukák, de pár hónapot simán átvállalnak. Eleve a gyesből 2 hónapot kizárólag apa vehet ki, ha nem teszi, anyának annyival hamarabb jár le, és elveszik a lehetőség.

similar 2018.10.05. 15:47:18

@protézisesh: De ha mindenki kiesik a szakmából 1-2 évre (kivéve a tudatosan gyermekteleneket), akkor ez a hátrány eltűnik. Hiszen a munkatárs, akihez képest hátrányba kerül az ember, szintén kiesik - ha nem most, akkor majd pár év múlva.
Ja, és a kiesés mértékét se felejtsük el; itthon 3+ év kiesés a nőnek, Skandináviában pedig beosztják mondjuk úgy, hogy 1 év a nőnek, 1 év a férfinak gyerekenként. Nem hiszem, hogy ez behozhatatlan szakmai hátrányt jelentene.
Egyébként skandinávokkal dolgozom együtt, úgyhogy van erre némi rálátásom. Eleve nem poshadnak otthon éveket, egyik fél sem, viszont tényleg elmennek apagyesre. És mivel ezt természetesnek veszik, nem gondolják, hogy a női munkaerőtől félni kell, mint a tűztől.

qwertzu 2018.10.05. 15:56:45

@similar:
"Ti honnan szeditek ezt a sok eltartott nőt?"

Ez most komoly???
Honnan vesszük?

Én jelentkezem egynek, de KSH sokatmondóbb:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qlf001.html

15-64 korosztály aktivitási rátája, nemenként, 2017
Férfi: 69,6
Nő: 54,6

Nah, látod ezt a 15% pontos eltérést?
És ugye ez 15-től kezdődik, ha 21 éves kortól lenne a stat. akkor még nagyobb lenne a különbség.

zizi77 2018.10.05. 16:08:52

@qwertzu: ha megnézed a munkanélküliek számát, nincs nagy különbség. Persze sokan vannak gyes-en. Évente kb. 90e gyerek születik, és eseti, hogy hány éven keresztül vannak velük otthon. Illetve a nyugdíjasok között is több a nő, mint a férfi, mert sajnos a férfiak átlagéletkora alacsonyabb. Ez nem azt jelenti, hogy a nők eltartatják magukat, ahogy pl én sem. Első két gyereknél 1,5 évesen mentem vissza, most a harmadiknál is csak azért maradtam 2,5 éves koráig itthon, mert egyszerűen nem volt hely a bölcsiben.

qwertzu 2018.10.05. 16:12:24

@zizi77: Ne nézd a munkanélküliek számát. Az eltartottak nincsenek a munkanélküliek között. A feleségem se munkanélküli, csak nem dolgozik.

65 a nyugdíjkorhatár, ezért van 64-ig a stat. A gyed, gyes nagyon nem tesz ki 15 százalékpontnyi különbséget.

Thomas Dantes 2018.10.05. 16:16:22

Micsoda baromság. A pasik fele belehalna ha nekik kéne kihordani a gyereket
A nők fele meg belehalna egy tökönrúgásba, vagy heresérvbe.

Miért kell ilyen ökörséget leírni? A férfiak nem szülnek. A nőknek meg nincs faszuk meg heréjük. A nőknek és férfiaknak vannak eltérő szerveik, eltérő biológiai tulajdonságaik, elétérő hormonok.

Elmegy minden nő a búbánatos fenébe, aki azt hiszi, hogy attól ő különlegesebb mert tud szülni.
Én se vagyok különb, egy nőtől. Tehát ezt fordítva is igaz.

Az, hogy a nő szül, nem valami különlegesség, nem érdem, nem valami kiváltság, hanem egyszerű biológiai tény.
Ebből ilyen kreténséget levezetni, hogy jaj hét a férfiak ki se bírnák...

Én tejes mértékben támogatom a nők és fériak egyenjogúságát, de ebből az is következik ,hogy ne legyenenek ilyen ökör írások, ami alapján a nő valami többnek tűnik mint a férfi.

Én se írok olyan hülyeséget, hogy a férfi jobb mert általában a fizikai erőnléte jobb, vagy tud állva pisálni.

protézisesh 2018.10.05. 16:30:14

@similar: 8 evig dolgoztam olyan helyen, ahol 200 nő és 3 ferfi beosztottam volt. Nem tudsz újat mondani...

zizi77 2018.10.05. 16:40:54

@qwertzu: 15-74-ig írja, az meg már igencsak nyugdíjas!

Leooo 2018.10.05. 16:42:58

@similar: Nincs és nem is lehet normálisan együttműködő társak között ebből nagy zűrzavar, ha nagyjából egyforma a 'bérbe bocsátható' képessége-képzettsége, hisz a skandináv modell is azért olyan, amilyen, hogy mindenki ki tudja használni a képességeit, meg a lehetőségeit is. Azért megnézném magamnak a manapság divatos - egyik GYED-ből a másikba tántorgó - ügyintéző, call-centeres hölgyeket egy ilyen szituációban...

protézisesh 2018.10.05. 16:43:09

@Thomas Dantes: pedig a tökön rúgás Fájdalmasabb, mint a szülés. Mert tökönrúgásból még senki nem kért másodikat… :-)

zizi77 2018.10.05. 16:54:33

@protézisesh: de nem is tart átlag 8-10 órát. :)
Egyébként a természet nagyon ügyes ezzel kapcsolatban, mert szülés közben olyan hormonok termelődnek, amitől az fájdalom emléke lecsökken idővel. Ha nem így lenne, elég gyorsan kihaltunk volna.

csakférfi 2018.10.05. 16:55:22

@protézisesh:

". A kevesbe intelligensek meg addig olik egymast, mig birjak szusszal, aztan valnak, a ferfi pedig ott all anyagilag tonkremenve (merugye sikeres ember volt, ki tudta fizetni a not) es kezdhet megint egyedul kaparni a nullarol, mint 20 evesen.

Na EZERT lenne fontos, hogy (az elso par honap turelmi ido utan, sooot mar a terhesseg alatt) a gyerek lefektetese utan anya rendszeresen torokra vegye apát, hogy a ferfi ferfinak erezhesse magat OTTHON, ne pedig eunuch/beszelo szobabutor szerepe legyen...

Ne feledd, hogy 20ezer forintert szazszor lelkesebb es jobb testu kurvat kapni (akar minden heten masikat) es az havi szinten sokkal olcsobb, mint elhidegult feleseget es ellened nevelt gyerekeket finanszirozni..."
...
... 8 evig dolgoztam olyan helyen, ahol 200 nő és 3 ferfi beosztottam volt. Nem tudsz újat mondani...
"
Az utóbbira kaptam fel a fejem.
Összekevered a sexet és a szerelmet.
Azt hiszed (tévesen) a szerelem van a sexért.
Attól hogy egy nő nem sexel veled még lehet szerelmes beléd.
Sőt tarthat élete legjobb döntésének.
Miért?
Azért mert néha a feleségem rámnéz....."úgy".
Nem kérem...nem mondom...nem tettem érte semmit...mégis időnként "úgy " néz rám.
Látom a szemén.
Ösztönösen szeret.
Neked ez az "új". Nyilván rád nem néztek még "úgy". Nem régiben megköszönte hogy a gyerekei apja voltam (vagyok) apjuk helyett. Mivel 11 éve elváltak. 7 éve vagyunk házasok.
Nos.......tudtam újat mondani?

csakférfi 2018.10.05. 16:58:40

@zizi77:
Offolok!
Dolgom van!Sok itt a nálamnál okosabb "férfi".
Nincs értelme a vitának.
"A szeretésen kívül minden más romépítés"
Axioma.
Ezért értelmetlen a pénz egy házasságban....mint vita téma.
:)

erkölcsi hulla 2018.10.05. 17:02:12

@csakférfi: Döntsük mán el, egyszer s mindenkorra, hogy akkor most keksz, szex, vagy sex. Vagy hogy magyar vagy kevertmagyar vagy English.
Zavaró, nem?

protézisesh 2018.10.05. 17:03:42

@zizi77: a statisztika felrevezet, csak a REGISZTRALT munkanelkuliek vannak benne. Aki nem jelentkezik be a munkaugyi hivatalnal, az nincs benne. Akkor se, ha otthon van, mert a ferje eltartja, meg akkor se, ha ausztriaba jar feketen takaritani.

erkölcsi hulla 2018.10.05. 17:05:39

@Thomas Dantes: igazad van. Csak ez a mai világban, mármint hogy te TÉNYLEG egyenjogúság párti vagy, azaz TÉNYLEG úgy gondolod hogy a nők, és férfiak egyenlőek azt eredményezi, hogy a legtöbb feminista számára te egy hímsoviniszta aljadék vagy.

Érted az eszmefuttatást? Az egyenlőséget általában úgy értik, hogy mindenki egyenlő, de a nők egyenlőbbek, menjenek hamarabb nyugdíjba, kapjanak nemi kvótákat, kiszorítva más tehetséges férfiakat, és sorolhatnám napestig. Metoo.
Na, így értik általában az egyenlőséget.

protézisesh 2018.10.05. 17:07:34

@csakférfi: nem feltetlenul. Egyreszt nem szexeltetek, tehat kapufa volt. Orul, hogy a gyerekei apja vagy = jo genallomany, jo tarsadalmi szerep, eros gazdasagi hatter. Vagyis az ő bios-programja 100% lefutott, hiszen az alfa-him a gyerekei apja.

De miert is valtatok el? Csak nem azert, mert ő sem akart dugni, csak szerelmesen nézegetett rád? :-/

erkölcsi hulla 2018.10.05. 17:09:19

@erkölcsi hulla: Én egyébként úgyszint teljesen egyenlőség párti vagyok. Ha megütne egy nő, szertném ha visszaüthetnék anélkül hogy én lennék az agresszív hímsovoniszta, holott ellenem alkalmaztak fizikai erőszakot, és csak védtem magam. Most csak mondtam egy példát. Nyilván hagynám a fejemet szétbaszni, nehogy börtönbe zárjanak, mert megütöttem egy Nőt, így nagy betűvel. Igazi egyenlőséget!

csakférfi 2018.10.05. 17:09:51

@erkölcsi hulla:
:)
Ööőő.......42
:)
Galaxis útikalauz stopposoknak....után szabadon.
Minden jót! Offolok.

zizi77 2018.10.05. 17:14:25

@protézisesh: ezért felesleges ebből azt a következtetést levonni, hogy a nők eltartatják magukat. Persze én is ismerek olyan családot, ahol a nő nem dolgozik. A férj orvos, sokszor ügyel, és 100km-re dolgozik az otthonuktól. A gyerekeket max 4 órás munka mellett tudná intézni az anyukájuk, de ilyen eleve kevés van, és szerencsére nincsenek rászorulva, hogy polcokat töltsön fel a sparban. Persze van ilyen is, de ez nem általános.

csakférfi 2018.10.05. 17:16:00

@protézisesh:
Na jó......
A gyerekei apjának most sem autója sem bejelentett munkahelye ...sem lakása....sem felesége.....nincs.
Álmai és vágyai annál több.
Nagyon el vagy tévedve.
Az első házasságom húsz azaz 20 évig tartott.
Nem vagyok alfahím......mivel ilyen nincs...még a farkasoknál is csak elnevezés és nem "csak" a sexre vonatkozik....hanem viselkedésre.

Saját gyerekem viszont van.....a kettő nevelt (neveletlen tini) mellé.
52 vagyok.
"Nincs új a nap alatt"
Salamon Biblia c. könyv

csakférfi 2018.10.05. 17:24:23

@protézisesh:
"
De miert is valtatok el? Csak nem azert, mert ő sem akart dugni, csak szerelmesen nézegetett rád? :-/"

Mert már nem szerettük egymást!
Ezáltal nem is értettük a másikat....így megszünt a "mélytorkozás".....különkassza....külön alvás....válás.
Az első házasságom kb. utolsö két évét leírtam.
:)
A sex csak eredménye...nem pedig oka a szerelemnek.
Ezért van ......tévedésed....meg sok màs emberé.
Köszönjük meg a pszichomakiknak...meg a "szakértöknek" akik miatt a nök meghülyülnek.

Fülig José 2018.10.05. 17:30:55

@Leooo: wazze, guglim nekem is van... eddig kimaradt a pofa, de ahogy nézem nem nagy kár...

qwertzu 2018.10.05. 17:50:13

@zizi77: Eh, sietnem kelett.

Itt a 15-64-es

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf034.html

79,2 vs 65,1

14% pont különbség, nem változott szignifikánsan a nyugdíjasak elhagyásával.

David Bowman 2018.10.05. 17:56:50

Valamit rosszul csinálunk, mert épp kihalunk.

David Bowman 2018.10.05. 18:00:24

Eleve nőknek csak tíz évvel idősebb pasival kellene leállniuk.

Thomas Dantes 2018.10.05. 18:01:50

@erkölcsi hulla: Igen, épp ez az. Így van. Mindig is megvetettem az olyan férfiakat, akik a nőket lekezelik, elnyomják, tárgyiasítják, az ilyen egy utolsó féreg

De az olyan nőket is utálom, akik megmagyarázzák, hogy én férfiként, eleve egy szar vagyok, mert nem szülök, nem értem át az ő szülésüket, meg különben is micsoda rohadék nemi erőszaktevő vagyok, ha fel áll a farkam egy jó nőre. Mert lassan itt tartunk.

Egyébként ez nem feminizmus. Ez idiotizmus.

A meto-t meg még jobban utálom. Juj, 40 éve Morgan Freeman rápaskolt egy nő seggére, aki ettől 40 évre depresszióba esett és pszichológushoz járt...brühühü.
Vagy egy 18 éves csaj felmegy a híres színész lakására, és meglepődik hogy dugni kell. Mert biztos azt hitte, hogy dominózás lesz.

Miközben, nőket naponta vernek meg, erőszakolnak meg, akár itt Magyarországon is, és a rendőrség semmit nem tesz amíg nem folyik vér. Csak akkor meg már késő.
De ezzel a problémával a kutya se foglalkozik, hanem metoo .

protézisesh 2018.10.05. 18:16:51

@csakférfi: ha figyelmesen olvastal, lathatod, hogy en is jol tudom, a szex csak vegso kivetules. Amikor a szules utan ( ÉVEKIG) nincs (eleg) szex, ott szerelmes pislogas, kedves szavak sincsenek. Csak a blogposzt mintha arrol szolna, hogy ezt a ferfinak MOSOLYOGVA turnie kell, merugye a hormonok. Nem irom le meg egyszer, olvasd vissza, ez juttat odaig, hogy te is itt allsz 52 evesen, 20 ev hazassag utan elvaltan. Miert is? Mert mar nem szerettetek egymast. Ezt hivjak elhidegulesnek. Szerintem ez kezdodik ugy, hogy a nő atirja magat “anya” programra es elkezdi elhanyagolni a ferfit. Aki talal maganak valamilyen elfoglaltsagot (nem is feltetlenul felredugast), aztan a szinte felnott gyerekei mellett radobben, hogy nemhogy nem szereti, de mar nem is ismeri a mellette élő/alvó nőt. Legalabbis nem ugy, ahogyan a szules elott ismerte (vagyait, almait, felelmeit...).

Beallhatsz a sorba, te vagy az n+2 bizonyitek az elmeletemhez. Sajnalom.

csakférfi 2018.10.05. 18:20:44

@Elnök Úr:

"Tudom, vannak szuper anyák, akik még szülni is úgy mennek, hogy előtte nagytakarítottak, meg befőttet raktak el, meg a kertet feltúrták stb. De itt most nem a 8-10 %-ról beszélek, hanem a nagy átlagról. "

A poszt állítása
versus

"Én nem tudom, hogy a te barátaid milyen élethelyzetben és milyen nőkre mondták, hogy "meghülyültek", én viszont azokra mondanám, akik az anyaság mellett elfelejtettek nők maradni. Ugyanis attól, hogy vki szülő, attól még ugyanúgy férfi/nő, házastárs, munkavállaló/vállalkozó, álmodozó/kertépítő/bélyeggyűjtő/fradidrukker...stb mint előtte volt. Csak VÁLASZTOTT egy másik szerepet IS. "

Igaz a Tied!
Elfelejtünk "férfi"..."nő" lenni pusztán azért mert hisszük a "gyerek életünk értelme".
Aztán kapuzárási pánik....kiégés...öregkor....halál.
Íme egy élet a fogyasztói társadalomban...vagy sors.
A gyerek nem életünk értelme....éppen csak feleősséget vállaunk egy másik emberért aki tőlünk függ! Ez átmeneti...már ha a gyerek nem szenved "pánpéter" effektusban.

"Mikor a nagy út-at semmibe dobták,
megjelent az erkölcs és méltányosság.
Mikor kezdődött az okoskodás,
megjelent a nagy hazudozás.
Mikor a hat rokon összeveszett,
megjelent a gyermeki tisztelet és szülői szeretet.
Mikor zavaros az ország,
megjelennek a hűséges szolgák."
Lao Ce
Ez épp most van...ezért "most" generáció.
Állítólag.
:)

csakférfi 2018.10.05. 18:26:13

@protézisesh:
Elmélet.....

" A 78 éve zajló életútvizsgálat, amely a maga nemében a leghosszabb ilyen kutatás a világon, tizenéves kortól kezdve követi végig 724 ember életét.

Kutatók több nemzedéke dolgozott már a projekten, amelynek Waldinger a negyedik vezetője. A kérdezőbiztosok kétévente felkeresik, és kikérdezik az embereket munkájukról, családi életükről, egészségükről.

A cél annak hosszú távú feltérképezése volt, hogy mitől lesznek, illetve maradnak az emberek tartósan boldogok és egészségesek. Az eredeti 724 emberből közel 60 még mindig él, és részt vesz a kutatásban. Többségük elmúlt 90 éves – most kezdik el bevonni az utódokat is.
...
...
Jóllehet a jó, bensőséges kapcsolatok meghatározóak a szubjektív jóllétünk tekintetében, ezt hajlamosak vagyunk rendre figyelmen kívül hagyni. Waldinger ennek magyarázatát abban látja, hogy az emberek általában instant megoldásokat szeretnének a problémáikra, miáltal egyszer s mindenkorra rendeződik az életük. Az emberi kapcsolatok azonban időigényes és bonyolult dolgok, ráadásul egy életen át folyamatos karbantartó munkát igényelnek. A szakember szerint a túlságosan is gyakori rendezetlen családi viszonyok nagyon sokba kerülnek azoknak, akik képtelenek a megbocsátásra, ami alatt mindenekelőtt a nagyfokú egészség­ügyi kockázatot kell érteni.

www.atv.hu/kulfold/20160326-mi-a-boldogsag-titka-egy-eleten-at-kutattak-a-valaszt-a-harvard-egyetemen
Ez meg a valóság....nekem!
Neked elmélet.

Advanced Flight 2018.10.05. 19:01:23

@0rdas: ezek szerint szarul választottál. Válj el.

Advanced Flight 2018.10.05. 19:05:51

@Sir Galahad: a legtöbb hozzászóló a saját nyomorát okádja ide. Többnyire frusztrált pasik, akik x év házasság és x db gyerek után rájönnek, hogy nem ilyen lovat akartak.

Advanced Flight 2018.10.05. 19:13:36

@protézisesh: na, ez betalált ezek szerint XD

HeIga Beauty SaIon 2018.10.05. 19:27:00

"A testünkben olyan változások mennek végbe, hogy a pasiknak a fele belehalna, ha nekik kellene egy gyereket kihordani." - Itt abbahagytam.

HeIga Beauty SaIon 2018.10.05. 19:28:20

@Advanced Flight: "Többnyire frusztrált pasik, akik x év házasság és x db gyerek után rájönnek, hogy nem ilyen lovat akartak." - Nem ilyen hízott disznót.

Jericho 1 2018.10.05. 19:51:52

Nálam VALÓBAN bekattant az asszony az egyetlen gyermekünk megszületése után. A fiúnk már 12 éves, de a párom azóta sem ugyanaz, aki volt. Még most is neurotikus, kicsinyes, agresszív, rosszindulatú. Teljesen kifordult önmagából. Egy másik ember lett belőle. Fényévekre került a szülést követően régi önmagától.

Dread Naughty 2018.10.05. 20:27:28

"A világ egyik legnehezebb és legcsodálatosabb foglalkozása az Anyaság."

Ezt a fos hivatkozást hagyjátok már abba. Ezernyi nehezebb munkát tudnék helyből felsorolni.

Másrészt a témafelvetés jogos és én ezért nem is akarok gyereket: ha valamire befizettem, akkor ragaszkodom annak színvonalához. A nők a gyerekre való hivatkozással azt hiszik, hogy lehetnek topisak, elmaradhat a szopás, elhízhatnak,stb.
Na ezt nem akarom megengedni!

csakférfi 2018.10.05. 20:28:42

@Jericho 1:
Nálunk is így kezdődött....soraidat olvasva.
Több lehetőséged van.
1. türelem....hiheted hogy lúzer vagy átmenetileg,várod hogy jobb legyen...néha dühöngsz,majd megbocsájtasz...pornót nézel...kurvázol...stb.
2.elválsz keresel mást...gyerektelent...fiatalt...kezded előlről az egészet.
3. kölünköltözöl.....néha hazajársz megnézni mi van...megjött-e az esze.
Szar ügy!

csakférfi 2018.10.05. 20:34:05

@Dread Naughty:
Ettől a mondattól nekem is .
"A testünkben olyan változások mennek végbe, hogy a pasiknak a fele belehalna, ha nekik kellene egy gyereket kihordani. "
Ja....a nők sokan nem is mernek ez miatt vállalni.Honnan veszi???
Kedvenc ...exem víziója....."tolószékbe kerülök".
Anyám borogass!

csakférfi 2018.10.05. 20:46:04

Baszki......!

"ELÉGJÓANYÁK: Mit üzensz az anyatársainknak, esetleg hasonló helyzetbe került sorstársaidnak?

ANNA: Először is, fogadják el, hogy a félelem az élet természetes része. Szabad félni és ezt kimutatni. Fontos dolog, hogy merj segítséget kérni. Nem kell mindig boldognak, büszkének lenni.

Másodszor, hogy amikor az ember be van zárva, mozgásképtelen állapotban, nagyon sok apró, szép dolgot tud észrevenni. Ezt a szépséget bárhol és bármikor meg lehet találni, az ember légzése, a bőrünk állapota, a takaró ráncosodása és sok minden más apró dolog, ami körülvesz minket. Ha ráirányítjuk a figyelmünket ezekre az apróságokra, még szebbé teszik a világot.

Egy harmadik dolog: mindenkinek van hite arról, hogy a halál milyen. A halál az élet legtermészetesebb része, ezzel szembe kell nézni, elgondolkodni rajta. Élőként félünk, amikor valakit elveszítünk. Ettől a fájdalomtól félünk igazán. Ha örömteli dolgokat tudunk magunk után hagyni, rendbe tudjuk rakni az életünk, ha szép emlékeket viszünk magunkkal, akkor könnyebb lesz az elmúlás is."

elegjoanyak.blog.hu/2018/09/13/eletkozepi_fordulopont_interju

A poszter ösze-vissza irogat és vendégszerzőket mutat be.
Csoda hogy meghülyülnek?
Saját maga butasága és "okosnak látszódni" vágya miatt.
Amúgy az idézett nő....már most féllábbal a sírban van.Nosztalgiázik az életéről

"Ez egy olyan világ, ahol érdemes megállni és elfogadni az apró ajándékokat. Például mikor egy orvos a nagy rohanás közepette megáll, és egy érintéssel jelzi, hogy nyugodj meg, jó kezekben vagy, minden rendben lesz, az egy hihetetlen érzés. Sok érdekes beszélgetésem volt nyugodt, békés környezetben nagyszerű emberekkel.

A betegség ráébresztett arra, hogy az élet végesebb, mint amit az ember gondol róla, ezért érdemes a jelen pillanatokat minél boldogabban megélni."

Öcsém....beszarás!

FMR 2018.10.05. 21:06:58

Minden hiábavaló és reménytelen. De szerencsére elmúlik minden. A jó is, rossz is. Amennyire mélyen banális ez, annyira igaz. Ne felejtsétek el!

Jericho 1 2018.10.05. 21:39:40

@csakférfi: az 1-est választottam. Sajnos szar az életem. Szerencsére a gyerekeimet és a munkámat imádom. Viszont magányos lettem. A feleségem olyant mint egy idegen.

FMR 2018.10.05. 21:39:47

@FMR: Itt sokan csak fecsegnek. Ha tényleg minden, de minden rossz, mert ami rossz az tényleg rossz, és az elviselhetetlenség egyre nyomasztóbb, és nincs semmi, de semmi remény már, és elfogyott minden megértés, és felesleges minden jó és kedves szó, mert csak gorombaság és undok hidegség a válasz, akkor érdemes egy csendes helyett keresni és kilépni végleg. Nem ironizálok, nem vagyok cinikus sem. Tökéletesen értek mindenkit: nőt, férfit. Mindenkinek igaza van, nincs értelme pálcát törni senki feje felett sem, nem szabad ítélkezni. De van úgy, hogy elég. Vége. MINDENKI túl fogja élni. A sérülés így is, úgy is elkerülhetetlen - akár egy szép, szerető, "gömbölyű" családban, akár egy hiperneurotikus, meghívott halállal terhelt családban. Az élet rendje, hogy sérülünk. Mindannyian. Néha, nagy ritkán érdemes csalni, és megspórolni a hátralévő teljesen felesleges szenvedést, megaláztatást, lelki/érzelmi pusztulást.

pizo 2018.10.06. 07:46:49

@octy: Igen, ez az általános. Nyakonöntve azzal, hogy a még a válás sem nagyon opció sokszor,m mert a férfit/férjet sokszor végleg tönkreteszi anyagilag, és utána már csak egy nagyon vegetatív lét jut neki.

Zoli

Cpeti654321 2018.10.06. 07:52:08

T. Poszterina,

Néhány gondolat.
- a nő nem változik meg, hanem meghülyül, ahogy azt már néhányan helyesen jelezték
- azt, hogy a férfiak fele belehalna egy baba kihordásába lehet, de a nők is csak ugye fejlődött az orvostudomány.
- egy gyermek érkezése nem indok arra, hogy a nő slampos legyen, ne adjon magára. Jómagam 3 hónapig - a szülést követően - voltam türelmes a feleségemmel szemben utána jeleztem, hogy én is szoptatnék...
- vette az adást sokat olvasott a témában, hogy miképp billentse vissza az agyát és lassan, de biztosan helyreálló a kapcsolatunk. Értsd visszanyerte alakját, csinos, igazi kívánatos anyuka. Igaz sok energiája van ebben.
- elvittem az asszonyt egy lovardába lovakat nézni, mert szereti az állatokat és kedvet kapott a lovaglásra, így meg jobban érzi magát a bőrébe. Falun lakunk van a közelben lovarda...
- szülés után depresszióba esett kijött belőle , de ahogy fentebb írtam 3 hónap volt rossz, nehéz

Véleményem szerint itt valami picsogás felé van a háttérben - ahogy ezt mások is észrevették- így ugyan jó az írás, de sajnos nehéz vele egyetérteni, de nyilván nem ez volt cél.
Szóval nyugodtan nézzen körül, mert van olyan szülői közösség ahol veszik az akadályokat.
Na azt kellene lejegyzetelni mások okulására és nem indokok tömkelegét leírni, hogy ma miért fáj ismét a fejem.

Emberhalászat 2018.10.06. 08:08:08

A Biblia világoa útmutatást ad erre az esetre. A többnejűséget kell gyakorolni, így levehetjük a terhet az éppen gyermekvállalás miatt megviselt, vagy már változókorban lévő feleségről.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.10.06. 08:21:27

A vendégszerző el ne árulja az ismerőseinek h ezt ő írta, mert minden férfi sikítva elmenekül!

Sir Galahad 2018.10.06. 09:50:43

Összességében gratulálnom kell a szerzőnek. A posztja egyoldalú, kevés igazságot tartalmaz, de kiváló vitaindítónak bizonyult.

Rozsgyi 2018.10.06. 10:17:00

@qwertzu: nem veszed figyelembe hogy sok nő 40 éves munkaviszonnyal élményt nyugdíjba bőven 64 éves kora elott

qwertzu 2018.10.06. 10:55:21

@Rozsgyi: Akiket természetesen szintén eltartanak, csak áttételesen. Azok a férfiak, akiknek megvan a 40 évük de nem mehetnek nyugdíjba.

Sztina 2018.10.06. 11:06:37

Korábban már leírtam mi történt velem és hogy teljesen jogos volt. Viszont azért hadd mondjam el a nőket alázó férfiaknak, hogy onnantól kezdve, amint megtudjuk fejlődik bennünk egy kis élet, elkezdődik a soha véget nem érő aggódás érte. Ezen nem lehet változtatni. Fogjátok már fel, hogy a baba ránk van utalva szülőkre! Mindkettőnkre! Nekem például nem is lett volna erőm még a férjem tutujgatásával is foglalkozni. Ezt vagy elfogadjátok vagy nem. Ha erős egy kapcsolat, akkor kibírja, ha nem nem. Mint nálunk. Egyébként nekem az tűnik fel, hogy vagy nincs is gyereketek, vagy ha van , nem is szeretitek őket. Amíg teljesen önállótlan egy baba, nem tud mozogni, enni egyedül, hogy vagytok képesek magatokat előtérbe helyezni????

Thomas Dantes 2018.10.06. 11:31:03

@Sztina: Nőket alázó férfiak...
Én meg úgy vettem észre, itt férfiakat alázó nők vannak, és a férfinak el kell fogadnia mindent amit a nő mond, ésakar. Mert a nő szül és pont és kuss

Én meg mint hülye szar férfi, úgy gondolom minden kapcsolat alapja a komprumisszum, nem pedig az ,hogy hogy kuss te hülye szar férfi, mi vagyunk a nők szülübk és szülés után ne álljon fel a farkatok ne akarjatok dugni, ne várjátok el hogy a párotok veletek is foglalkozzon, beszélgessen, legyenek közös programok

Szeirntem az lenne a legjobb, ha szülés után a férfiakat kasztrálnák, többé haza se mennének hanem napi 24 órában dolgoznának és minden pénzt automatikusan átutalnának a nőnek

Ez így egyenlő.

Sztina 2018.10.06. 13:46:20

@Thomas Dantes: igen megint, csak a pasi pasi pasi....ti nem családban gondolkodtok, hanem csak magatokban. Mégis kit tart el a férje??? Engem nem az biztos. Ha vmi kell, azt megveszem a saját gyedemből. Akkor sem lennék földhöz vágva, ha csak magamra számíthatok. Sose kértem semmit a férjemtől! Akkor nem veszem meg. Szerintem sok nő van ugyanígy. Ti magatokat áltatjátok, hogy a nő rátok van szorulva.

protézisesh 2018.10.06. 16:00:42

@Sztina: szemmel láthatóan egy betűt sem fogtál fel abból, amit írtunk...

qwertzu 2018.10.06. 16:14:25

@Sztina: Elképesztő, mennyi csodanő gyűlt itt össze. Fizeted a lakáshitelt, a rezsit, a kaját, a rohadt drága pelenkát, a rengeteg dolgot ami a gyereknek kell, GYEDből.

Sztina 2018.10.06. 20:39:06

@qwertzu: IGEN! Világéletemben nem kerestem sokat, mindig megéltem belőle. Szerencsés vagyok, mert most a max gyedet kapom plusz csp plusz adókedv. Ja kevés, tudni kell spórolni. Ti nem fogjátok fel mit írok. Igen és vegyétek tudomásul, hogy a baba az elején elsőbbséget élvez! Kutatnak mért nem születik elég gyerek? Itt a válasz a kommentekben! Nem az anyagiak miatt, hanem mert nincs normális partner hozzá! Régen a férfiak valóban a családért dolgoznak, de ti? Ti pasik vagytok csak. És csak a saját önző kis világotokban éltek! Menjetek kurvázni, hisz jogotok van hozzá! Keressetek tökéletes testű nőket, aztán nőjetek fel.

0rdas 2018.10.06. 23:33:42

@Sztina: Visszautasítom. te egy igazi megkeseredett GONOSZ nő vagy. Sosem lesz rendes férjed. Max aki párszor le akar varrni.

Az a baj, hgy hálátlanok vagytok. Mi dolgozunk a CSALÁDÉRT, haza megyünk, örömmel foglalkozunk a gyerekkel, segítünk, de nektek ez sem elég. Tőlünk elvárjátok, hogy 110 %-ot betegyünk a kapcsolatba, miközben ti alig 10%-ot vagytok nagy kegyesen hajlandók betolni. Hát kösz, ez az emancipáció? Inkább feminifasizmus!

protézisesh 2018.10.07. 11:19:44

@Sztina: lóf@szt mama... nem a tokeletes testu noket keressuk, de 3-5 EVVEL a szules utan mar ne a gyerek legyen az indok a balnatestre. Es 3 HETTEL a szules utan sincs jogotok bunkonak lenni, a ferjet kutyazni, merahormonok, meg mert a “baba az elso”. Te ezt ugy erted: a baba az EGYETLEN, mindenki mas le van szarva. Igy is viselkedtek :(

Sadist 2018.10.07. 12:37:47

Hihetetlen, hogy a nők mennyit képesek rinyálni, ráadásul olyan dolog miatt, aminek teljesen természetesnek kellene lennie.
Mintha a 30-as éveikben járó, erejük teljében lévő férfiak azért hisztiznének, mert dolgozniuk kell. Nevetséges.

Sadist 2018.10.07. 12:59:25

@Mancilla Pectoralis: "Van a férfiaknak egy kis része akik tényleg szeretnének gyereket, és a nagy része akik nem"

Látszik, hogy halvány lila gőzöd sincs a férfiakról. A nagy részük szeretne gyereket már kora huszonéves korában, példás családapák lennének, ha találnának olyan nőt, aki nem pörög 35 éves koráig a faszkörhintán.
Azonban a csajok 99.9%-a kapásból lepattintja az ilyen srácokat azzal a felkiáltással, hogy "még élni akarok", "még túl fiatal vagyok a családalapításhoz", "még meg kell alapoznom a jövőmet" és inkább olyan jóképű puncivadászokra vesztegetik a legértékesebb éveiket, akikről az első pillanattól kezdve tudni lehet, hogy
a.) félre fog kúrni
b.) nem fogja kivenni a részét a házimunkából és a gyereknevelésből
c.) mindkettő egyszerre
A normális srácok meg ott maradnak talonban B tervként, de jó esetben kikupálják magukat és 10 évvel később ugyanezeket a csajokat módszeresen megkúrják, aztán otthagyják a picsába.

zizi77 2018.10.07. 13:02:16

@protézisesh: kár, hogy mindent általánosítotok. Én pl 20 éve tartom a 170/56-os arányt 3 gyerek után is. Nyilván alkati kérdés is, de figyelek is magamra. Sajnálom, ha ilyen negatív tapasztalataid vannak, de nem minden fehér vagy fekete.

Sadist 2018.10.07. 13:03:10

@aranea: "Nem csodálkozom, hogy a férfiak többsége nem akar gyereket..."

Apró pontosítás: Nem csodálkozom, hogy a férfiak többsége nem akar ilyen nőktől gyereket...

Sadist 2018.10.07. 13:09:12

@KUNTYI: "minden férfiban tudatosítani kell gyerekvállalás előtt, hogy a felesége nem lesz ugyanaz utána már soha"

Ezért kellene bevezetni az erre is kitérő házassági szerződést. Ha apucitól a gyerek megszületése után is elvárás, hogy lapátolja haza a zsetont (legalább ugyanannyit, de inkább többet), akkor legyen elvárás anyucitól is, hogy a gyerek után is szopjon, mint a kis angyal.

Sadist 2018.10.07. 13:28:51

@similar: "Abból, ahogy fogalmazol, lerí, hogy az anyagiak hierarchiát teremtenek. Irtóztató."

Hierarchia = fejlettség, magasabb minőség. Hierarchia nélkül semmi sem képes hatékonyan működni, még egy család sem.

Sadist 2018.10.07. 13:31:37

@similar: "Ezt a skandinávok már lejátszották, és egész jól megvannak. Még a gyerekvállalási kedv is nőt valamelyest."

Azt ugye vágod, hogy még náluk is 2.1 alatt van a fertilitási ráta és nem a tősgyökeres skandinávok húzzák felfelé a statisztikát?

Sadist 2018.10.07. 13:52:56

@Sztina: "Mégis kit tart el a férje??? Engem nem az biztos. Ha vmi kell, azt megveszem a saját gyedemből."

Amit kik fizetnek be Állam bácsinak? Nagyrészt férfiak :D
A férj szerepét átvette az állam, de a nők továbbra is függenek a férfiaktól, csak nem közvetlenül, hanem közvetetten.

Sadist 2018.10.07. 14:04:23

@Sztina: "Kutatnak mért nem születik elég gyerek? Itt a válasz a kommentekben! Nem az anyagiak miatt, hanem mert nincs normális partner hozzá!"

Messzebb nem is járhatnál az igazságtól. A modern fogamzásgátlók és a fejlett világban általános nőközpontúság miatt a nők hipergámiája olyan szintre ugrott, hogy a nőknek már SENKI ÉS SEMMI sem elég jó. A férfiak többsége remek férj és apa lenne, de a nőknek ez már nem elég, hanem legyen még jóképű, kisportolt, stílusos, izgalmas, jó egzisztenciájú.

"Régen a férfiak valóban a családért dolgoznak, de ti? Ti pasik vagytok csak. És csak a saját önző kis világotokban éltek! Menjetek kurvázni, hisz jogotok van hozzá! Keressetek tökéletes testű nőket, aztán nőjetek fel."

Egészen eddig szimpatikus voltál azzal, hogy elismerted az oroszlánrészedet a házasságod tönkremenetelében, de most már inkább hajlok arra, hogy nagyon is megérdemelted, hogy otthagyott a férjed.

salted 2018.10.07. 16:52:10

itt mindenkinek ki lesz miskárolva a lábujja!

Dread Naughty 2018.10.07. 17:52:59

@Sztina: Én megyek is kurvázni :)
Egy percig nem gondolkodnék a ti kis narancsbőrös, önelégült seggetekben, elhiheted.
Valami színvonalért fizetek, azt a színvonalat EL IS VÁROM.
Csak egy nő mer úgy gondolkodni, hogy aláírok egy szerződést, ígéretet teszek, majd a későbbi helyzet függvényében szétrelativizálom azt és csak azt részét nem szegem meg, amit épp nem akarok. Aztán csodálkoztok, hogy a lófasz se akar elvenni titeket...

qwertzu 2018.10.07. 23:00:18

@Sztina: Nah a a többiek elmondták kissé nyersen, én meg elmondom finoman.

Ez egy gondolati út, majd lejtő, majd szakadék. Nagyon igaz a gyerek születésekor, majd egyre kevésbé. Valójában az első perctől kezdve hamis. Te és a gyerek NEM vagytok egyek. Neked és a férjednek nem az egyetlen, hanem csak a legelső dolgotok a gyerek gondozása.

Amúgy 7 éve gyereket nevelek, ÉS tartom el a családot. Hova nőjek fel?

Tehát menjünk végig minden részleten.

"most a max gyedet kapom plusz csp plusz adókedv. Ja kevés, tudni kell spórolni."

Először a CSED (THGYS)-t kapják. Az még rendes pénz. Aztán GYED ami már nem túl sok. Aztán GYES. Aztán semmi. Persze bármelyik fázisban tagadhatod, hogy a férjed tart el.

" Igen és vegyétek tudomásul, hogy a baba az elején elsőbbséget élvez! "

Definiáld az elején. Mert az eleje bármeddig ki tud csúszni. Persze, az első 6 hónap kemény. Aztán jön a hozzátáplálás, eszik szilárd kaját. Elkezdi végigaludni az éjszakát. Lejön a ciciről. Szobatiszta lesz. Jár, beszél. Oviba megy. És hidd el, az hogy a gyerek nem az egyetlen célod, az pont ugyanolyan mentális megterhelés 3 hónaposan, mint 3 vagy 18 évesen.

"Régen a férfiak valóban a családért dolgoznak, de ti?"

A feltétel nélkül a családért dolgozó pasik úgy járnak mint én. Hééééé ne legyetek olyanok mint én! Ha nem jó felé mutatnak a dolgok, akkor később se lesz jobb.

"Keressetek tökéletes testű nőket, aztán nőjetek fel." Bahh. A legvégső csúszós lejtő. Ha az első évben nem akarod összeszedni magad, akkor később sem. Először csak nem fogysz vissza, aztán kit érdekel a súly (csak a gyerek a fontos), aztán hopp, felszaladt 70 kiló. De a férj csak keresse a pénzt, vegye ki a részét a házimunkából, miközben a gyerek már óvodába jár, stb...

Szóval egy jó tanács férfitárasimnak: ha 6 hónap után nem sikerül jó irányba menni, akkor ideje elgondolkozni a továbbiakról. Mert magától 6 év után se változik a helyzet.

KUNTYI 2018.10.08. 06:44:10

@qwertzu: minden szavaddal egyetértek. én is belestem ebbe a hibába. mindenben segítek, mégis le vagyok szarva. 5 kor kelek, kávét reggelit csinálok, öltöztetek, kiparkolok a garázsból! du én kapom fel őket, általában én csinálok vacsorát, én mosogatok minden nap, hétvégén én takarítok, ugyanannyit játszom velük. és könyörögnöm kell szexért, mert "tudod drágám nekünk nem olyan könnyű"...hát előtte miért volt az? kifogást találni mindig könnyű neki érdekes..de nem csak a szex hiányzik, hanem az általános törődés, kurvára nem jutok eszébe, csak a gyerekek. apró dolgokból látszik, hogy leszarja mi van velem, de ez vissza fog ütni minden anyukának, mert amikor kirepülnek a gyerekek, akkor majd nagyot néznek, hogy üres a ház és mi a fasz lesz velük. mert akkor már nem fognak kelleni. és nem azért mert már löttyedt anyu testük testük lesz, hanem mert ráununk a sokéves próbálkozásra, belefáradunk a könyörgésekbe, hogy csináljunk programokat kettőnknek, koncert, mozi, kirándulás. és 14 felett a gyerekei is leszarják majd anyukát bármit csinál...ismétlem bármit csinál...és mehet az idióta barátnőihez, akikkel olyan büszke volt a feminizmusukra, meg az énidőikre, meg a cuki babázásokra. aztán marad 30 nyomorult évük az életükből unalomban, max az unokák dobják majd föl.

protézisesh 2018.10.08. 07:46:09

@Sztina: keressük a tökéletes testeket?

Megnyílik egy új üzlet, ahol a nők férjet vásárolhatnak maguknak.
A bejáratnál az alábbi utasítás olvasható:
- Az üzletet csak EGYSZER látogathatják meg.
- 6 emelet van, a férfiak tulajdonságai emeletenként javulnak.
- Bármelyik férfit kiválaszthatják az adott emeleten, vagy felmehetnek a következő szintre.
- Előző emeletre visszamenni nem lehet.
Egy hölgy úgy dönt, hogy kipróbálja az üzletet, és partnert keres magának.
Az első emelet ajtaján a következő felirat várja: "Ezeknek a férfiaknak van munkája" A nő úgy dönt, hogy megnézi a következő emeletet.
A második emelet ajtaján ez áll: "Ezeknek a férfiaknak van munkája és szeretik a gyerekeket."
A nő továbbmegy.
A harmadik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket és félelmetesen jóképűek" Wow! gondolja a nő, és továbbmegy.
A negyedik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket, félelmetesen jóképűek és segítenek a házimunkában."
Hihetetlen, gondolja a nő, nehezen áll ellen a kísértésnek, de valami arra készteti, hogy továbbmenjen.
Az ötödik emelet: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket, félelmetesen jóképűek, segítenek a házimunkában és romantikusak!"
Úgy dönt, hogy benyit, de az utolsó pillanatban megtorpan, és felmegy a hatodikra.
Az ajtó ezt találja: "Ön a 31.456.012-es számú látogató. Ezen a szinten nincsenek férfiak, csak azért van, hogy bebizonyítsuk, hogy a nők sosem elégedettek. Köszönjük a látogatást.

Az utca szemközti oldalán egy hasonló üzlet nyílik, ahol a férfiak kereshetnek maguknak asszonyt.
Az első emeleten vannak a nők, akik szeretik a szexet.
A másodikon a nők, akik szeretik a szexet, és nem bánják, ha a férjük időnként elmegy sörözni a cimbikkel.
A harmadik, negyedig, ötödik, hatodik emeleten még SENKI sem járt...

KUNTYI 2018.10.08. 08:35:25

b@protézisesh: kurvára igaz... a nők fel sem fogják milyen kevés elég lenne nekünk hogy boldogan teljesítsük minden kívánságukat...

erkölcsi hulla 2018.10.08. 09:56:44

@KUNTYI: Elpapucsosodtál. Olvass egy kis redpillt. A nőd már nem vesz férfiszámba, ez a bajod. Megbuktál a shit-teszteken, és behódoltál neki, ahogy írod is, már csak kiszolgáló droidként működsz. Mindig van remény egyébként, olvass red pill írásokat. Ha tudsz angolul, akkor az a legjobb, ha nem marad a férfihang.hu az sem rossz de az angol cikkek jobbak, mivel onnan vannak átvéve.

erkölcsi hulla 2018.10.08. 10:00:31

@Sadist:
"Messzebb nem is járhatnál az igazságtól. A modern fogamzásgátlók és a fejlett világban általános nőközpontúság miatt a nők hipergámiája olyan szintre ugrott, hogy a nőknek már SENKI ÉS SEMMI sem elég jó. A férfiak többsége remek férj és apa lenne, de a nőknek ez már nem elég, hanem legyen még jóképű, kisportolt, stílusos, izgalmas, jó egzisztenciájú."

Jó látni, hogy nem csak manginák járnak fórumozni. Sajnos a férfitársadalom 90%-a bedőlt a femnáci agymosásnak.
Kár hogy kevesen vannak az ilyen józan gondolkodású, logikus egyének. Túl kevesen hogy bármi is változzon.

KUNTYI 2018.10.08. 10:07:53

@erkölcsi hulla: kösz a tippeket!! már rájöttem én is és elkezdtem megfordítani a folyamatot...

Elég jó anyák

Önismeret és lelki egyensúly keresése az anyaság mindennapjaiban. Tippek elég jó anyáknak a harmónia megteremtéséhez.

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) ajándékozás (3) ajánló (14) angyalszülő (1) anya (23) asszertivitás (8) asszertív kommunikáció (9) balaton (1) Bart István (1) bohemian rhapsody (1) bohém rapszódia (1) buék (1) coaching (1) család (14) dícséret (4) digitális szülő (1) digitális világ (1) digitalizáció (1) dondoli (1) dr csepeli györgy (1) együttműködés (6) elengedés (1) életközepi fordulópont (1) életközepi válság (1) életút (1) életút tanácsadás (1) életvezetés (1) életvezetési tanácsadás (1) elismerő szavak (6) élmények (10) elmúlás (1) energia (3) énidő (13) extrememan (1) facebook (1) Familypark (1) feedback (1) feltöltödés (12) Fertő-tó (1) freddie mercury (1) garda tó (1) gyerekek (26) gyermekhalál (1) gyermeknevelés (4) gyermekszületés (1) gyors receptek (1) halál (1) halottak napja (1) harmónia (27) hatékonyság (1) házasság (2) hodász andrás (1) hulladékgyűjtés (1) huzavona (1) időtervezés (1) infuencerek (1) inspiráció (6) interjú (1) iskola (2) iskolakezdés (1) italy (2) jószülőség (6) kamaszok (2) karácsony (3) karácsonyi receptek (1) kerámiafestés (1) kidsnews (1) klímaszakértő (1) kockulás (1) kommunikáció (3) konferencia (1) környezetvédelem (1) kreatív program (1) kutatás (1) kütyü (2) kütyüzés (2) lago di garda (1) lelki egészség (4) life coach (1) ligúr tengerpart (1) madebyyou (1) mazzanta (1) Mesepark (1) midlife crisis (1) mindenszentek (1) minőségi idő (20) mosoly (1) motiváció (1) mozi (1) nézőpontok (1) numerológia (2) nyár (3) nyaralás (3) olaszország (2) önismeret (1) online játékok (1) párkapcsolat (3) pihenés (3) pisa (1) positive thinking (1) pozitív hozzáállás (1) pozitív visszajelzés (4) queen (1) receptek (1) san gimignano (1) siena (1) sors (1) sorsfeladat (1) suli (1) számmisztika (1) szeretet (14) szeretetnyelv (14) szívességek (1) szülőség (9) szünidő (8) tedx (2) tedx danubia (1) teljesen idegenek (1) tervezés (1) testbeszéd (1) testi érintés (3) test és lélek (28) tippek Balatonon (1) tirrenia (1) titkok (1) történetek (1) toszkána (1) újrahasznosítás (1) ünnepi receptek (1) utazás (2) útitippek (2) Versenysport (2) vidámpark (1) virtuális világ (1) visszajelzés (2) vloggerek (1) volterra (1) x-mas (3) youtube (1) z generáció (3) Címkefelhő