Elég jó anyák

Szellemi táplálék az anyaság útvesztőjében

"Én-idő" fontossága a mindennapokban

simon-migaj-471526-unsplash.jpgAz írás egy velem készült interjú arról, hogy miért fontos a mindennapokban időt szánni önmagunkra és a kikapcsolódásra. Íme az írás, ami egy országos lapban jelent meg ma:

Addig megyünk amíg bírjuk

Karrier, család, barátok, háztartás – ez teszi ki egy átlagos ember napját.  Sokszor pihenésre sincs időnk, vagy legalábbis csak kevés. Pedig ez nem jó sem a mentális sem a fizikai egészségünkre nézve. Sőt vannak olyanok is, akik addig mennek, amíg a testük nem jelez, hogy most már elég lesz. Ezt persze nem kellene megvárni.

– Nem kell rosszul éreznünk magunkat akkor sem, ha időt szánunk a kikapcsolódásra és a feltöltődésre, akár néha a házimunka kárára is. Ha ettől jól érezzük magunkat akkor csináljuk. Nem másnak kell megfelelnünk, hanem saját magunknak – kezdte Balázs Mónika életvezetési tanácsadó, az elegjoanyak.blog.hu írója. – Ha magunkra időt szánunk, az a családra és minden más kapcsolatunkra is pozitív hatással van. Ha folyamatosan pörgünk, és mindig az elvárásoknak akarunk megfelelni, akkor az egy idő után frusztrálttá fog minket tenni, ennek pedig a kapcsolatok is kárát látják.

 Tudatosan nyugodjunk meg

A pörgős típusoknak is szükségük van a pihenésre. Ez természetesen nem csak az egész napos semmittevést jelenti, ennél sokkal szélesebb a skála, amelyből válogathatunk. Egy kirándulással, olvasással vagy akár egy filmnézéssel is remekül feltöltődhetünk. A lényeg, hogy ne sajnáljuk magunktól ezt az értékes időt.

– A nagyon energikus embereket sokszor a kényszer viszi arra, hogy picit megálljanak, amikor már a fizikai tünetek is megjelennek. Azonban sokkal bölcsebb döntés, ha megelőzzük ezeket a problémákat és tudatosan figyelünk arra, hogy biztosítsuk magunknak ezt az „én-időt”. Ennek nem kell soknak lennie, de már napi fél órával is rengeteget tehetünk a mentális és fizikai egészségünkért – magyarázta a szakértő, majd hozzátette, hogy mindenkinek saját magának kell éreznie, hogy hetente mennyi idő kell, hogy feltöltődjön.

 Fordítsatok időt magatokra, a feltöltödésre, hogy kiegyensúlyozottabbak legyetek a mindennapokban! Ti mivel szoktatok kikapcsolódni, feltöltödni? Írjátok meg kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://elegjoanyak.blog.hu/api/trackback/id/tr6014379840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elég jó anyák

Önismeret és lelki egyensúly keresése az anyaság mindennapjaiban. Tippek elég jó anyáknak a harmónia megteremtéséhez.

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) ajándékozás (3) ajánló (14) angyalszülő (1) anya (25) asszertivitás (8) asszertív kommunikáció (9) balaton (1) Bart István (1) beszélgetés (1) bohemian rhapsody (1) bohém rapszódia (1) buék (1) burnout (1) coaching (1) család (16) dícséret (4) digitális szülő (1) digitális világ (1) digitalizáció (1) dondoli (1) dr csepeli györgy (1) együttműködés (6) elengedés (2) életközepi fordulópont (1) életközepi válság (1) életút (1) életút tanácsadás (1) életvezetés (1) életvezetési tanácsadás (1) elismerő szavak (6) élmények (10) elmúlás (1) energia (4) énidő (14) extrememan (1) facebook (1) Familypark (1) feedback (1) feltöltödés (13) Fertő-tó (1) freddie mercury (1) garda tó (1) gyerekek (28) gyermekhalál (1) gyermeknevelés (5) gyermekszületés (1) gyors receptek (1) halál (1) halottak napja (1) harmónia (28) hatékonyság (1) házasság (2) hodász andrás (1) hpv oltás (1) hulladékgyűjtés (1) huzavona (1) ideál (1) időtervezés (1) infuencerek (1) inspiráció (7) interjú (1) iskola (2) iskolakezdés (1) italy (2) jószülőség (8) kamaszok (2) karácsony (3) karácsonyi receptek (1) kerámiafestés (1) kidsnews (1) kiégés (1) klímaszakértő (1) kockulás (1) kommunikáció (3) konferencia (1) környezetvédelem (1) kreatív program (1) kutatás (1) kütyü (2) kütyüzés (2) lago di garda (1) lelki egészség (5) life coach (1) ligúr tengerpart (1) madebyyou (1) mazzanta (1) Mesepark (1) midlife crisis (1) mindenszentek (1) minőségi idő (21) mosoly (1) motiváció (3) mozi (1) nézőpontok (1) numerológia (2) nyár (3) nyaralás (3) olaszország (2) önismeret (1) online játékok (1) párkapcsolat (3) példakép (1) pihenés (3) pisa (1) positive thinking (2) pozitív hozzáállás (2) pozitív visszajelzés (5) queen (1) receptek (1) san gimignano (1) siena (1) sors (1) sorsfeladat (1) suli (1) számmisztika (1) szeretet (14) szeretetnyelv (14) szívességek (1) szülőség (10) szünidő (8) tedx (4) tedx danubia (3) teljesen idegenek (1) tervezés (1) testbeszéd (1) testi érintés (3) test és lélek (30) tippek Balatonon (1) tirrenia (1) titkok (1) történetek (1) toszkána (1) újrahasznosítás (1) ünnepi receptek (1) utazás (2) útitippek (2) válság (1) Versenysport (2) vidámpark (1) virtuális világ (1) visszajelzés (3) vloggerek (1) volterra (1) x-mas (3) youtube (1) z generáció (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása