Elég jó anyák

Szellemi táplálék az anyaság útvesztőjében

Példaképeink
Példaképeink

joshua-earle-9idqigrlute-unsplash.jpgPéntek este baráti körben beszélgettünk a Tedx Danubia Conversation program keretein belül adott témáról, ami jelen esetben a példaképeink volt.

Elég sok oldalról érintettük a témát, igazán jó hangulatú beszélgetés kerekedett. Erről készítettem egy összefoglalót és a saját gondolataimat is melléraktam.

Első körben szavakat gyűjtöttünk a témáról, kinek mi jut eszébe a példaképekről. Ezek voltak a leggyakoribbak: motiváció, inspiráció, ...

Oltassam vagy ne oltassam?
Oltassam vagy ne oltassam?

hyttalo-souza-a1p0z7rskl8-unsplash.jpgElőre bocsátom, hogy nem vagyok se oltáspárti, se oltásellenes. Ha bármelyik is lennék, akkor valószínűleg nem gondolkodom ennyit ezen a kérdésen.

Én is – mint minden édesanya – a legjobbat akarom a gyermekemnek és nem leszek 100%-ig biztos, hogy helyes döntést hozok-e, bármi is lesz a döntésem.

A napokban megkaptuk az értesítést, hogy hétfőig nyilatkozzunk, kérjük-e a HPV elleni oltást. (Bővebben itt olvashatsz a humán papillomavírusról. ) Azóta ezt ...

Hogyan neveljünk kiegyensúlyozottabb gyerekeket?
Hogyan neveljünk kiegyensúlyozottabb gyerekeket?

john-mark-smith-397655-unsplash.jpgManapság egyre többet hallok a dán módszerről, hogy a gyereknevelés terén ezzel mekkora sikereket lehet elérni. Felkeltette az érdeklődésem, ezért vettem is egy könyvet, hogy elmerüljek a siker titkában.

A dán módszer hat alappillérre épül: ezek a játék, a hitelesség, az átkeretezés, az empátia, az ultimátumok mellőzése és a meghitt együttlét.

A könyvet elolvasva megtudtam, hogy melyik pillér alatt mit értenek a szerzők és elgondolkodtam, hogy vajon ...

Garda tó utazási ajánló
Garda tó utazási ajánló

A húsvéti szünetben volt szerencsénk ellátogatni a Garda tóhoz és ismét egy nagyon szép helyet sikerült felfedeznünk, ahová még biztos, hogy visszatérünk.

Íme egy kis utazási ajánló, hogy kedvet csináljak ehhez a csodálatos tóhoz és a környékéhez.

Riva del Garda : ez volt a kiindulópont, itt volt a szállásunk is. Érdemes időben foglalni, mert sokkal jobb árakat csíphetünk el. Nekünk nagy szerencsénk volt, mert olyan szállást találtunk, ami a hegyek ...

10 tipp gyermekeink harmonikus neveléséhez
10 tipp gyermekeink harmonikus neveléséhez

natalya-zaritskaya-144626-unsplash.jpgKezembe akadt egy könyv, a Mit kezdjünk a hisztivel? című, mely hasznos ötleteket ad arra vonatkozóan, hogy tudjuk a hétköznapokat élhetőbbé tenni, kezelni a gyermekünk dühkitöréseit, a felmerülő problémákat.

Senki nem tökéletes, követünk el hibákat, de a lényeg, hogy ezekből tanuljunk és lépésről lépésre tudjunk rajta változtatni.

Én gyakran kétségbeesek, ha nem tudom kellő higgadtsággal és türelemmel kezelni ezeket a helyzeteket, de amikor ...

A jól működő család 5 titka
A jól működő család 5 titka

art-backlit-beach-256807.jpgNemrég olvastam Gary Chapmantől, a Szeretetnyelvek könyvek szerzőjétől egy újabb olvasmányt, amelyben a harmonikus család jellemzőit mutatja be. Szerintem minden családnál egyedi az, hogy mitől működik jól a családi kapcsolat, de ha a könyvben említett tényezők megvannak, akkor nagy valószínűséggel szeretetteljes és harmonikus családi légkörben élünk.

Lássuk akkor, hogy mi ez az 5 tényező!

  • Szolgálatkészség : azt hiszem ez egy elég sarkalatos pont. ...
Hogyan neveljünk testben és lélekben egészséges gyerekeket?
Hogyan neveljünk testben és lélekben egészséges gyerekeket?

family.jpgOlvastam egy cikket egy külföldi blogon, mely 13 olyan tényezőt sorakoztat fel, ami fontos ahhoz, hogy testben és lélekben egészséges gyermekeket neveljünk. Végignéztem, hogy mik ezek a szempontok és meg kellett állapítsam, hogy még van mit tanulni.

Nagyon sok könyvet és szakirodalmat olvasok gyereknevelés témában, de a gyakorlatban kivitelezni az mindig más. A gyerekek lázadoznak, ellenállnak, a szülő sokszor belefárad ebbe a harcba és inkább enged. Sajnos én ...

Kamaszkori huzavonák
Kamaszkori huzavonák

art-backlit-beach-256807.jpgAzt hiszem nem vagyok egyedül azzal a kihívással, hogy kamaszkorba csöppenő gyerekeimmel hogyan találjam meg a hangot. Bevallom, hogy nem mindig sikerül. De az vesse rám az első követ, aki mindig minden helyzetben tökéletesen megoldja a felmerülő nézeteltéréseket. Mi is emberek vagyunk, előfordul, hogy hibázunk és nem mindig tudunk türelmesek lenni a szárnyait bontogató gyermekünkkel. Már pedig ők sokszor próbára tesznek, ahogy határaikat (és határainkat) ...

Kommunikációs kihívások a mindennapokban
Kommunikációs kihívások a mindennapokban

dikshit-mundra-464561-unsplash.jpgMúlt héten egy rövid kutatást végeztem abban a témában, hogy mennyire látjuk harmonikusnak a kommunikációnkat az életünk több területén. Egy online kérdőívet hoztam létre és több csoportban is megosztottam. 100-an válaszoltak összesen, ami egyesek szerint egész jó eredmény ennyi idő alatt. Mindenesetre biztos nem reprezentatív, de azért megosztom az eredményét veletek is (lásd cikk vége), valamint a véleményem.

Ami nagyon meglepett, az a feltűnően ...

Sötét kis titkaink
Sötét kis titkaink

david-nunez-218468-unsplash.jpgTegnap láttam a BUÉK című filmet, ami az olasz Teljesen idegenek című film magyar remake-je. Mindkét film egy tanulságos helyzetgyakorlat A magyar változat nem sokban tér el egyébként az olasztól, az alapsztori teljesen megegyezik. Adott néhány barát házaspár, akik már gyerekkoruk óta ismerik egymást és tudnak mindent egymásról. Legalábbis ezt hiszik, amíg a terapeuta nő be nem dob egy játékötletet. Mindenkinek ki kell raknia az asztalra a telefonját és ha jön ...

Elég jó anyák

Önismeret és lelki egyensúly keresése az anyaság mindennapjaiban. Tippek elég jó anyáknak a harmónia megteremtéséhez.

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) ajándékozás (3) ajánló (14) angyalszülő (1) anya (24) asszertivitás (8) asszertív kommunikáció (9) balaton (1) Bart István (1) beszélgetés (1) bohemian rhapsody (1) bohém rapszódia (1) buék (1) coaching (1) család (15) dícséret (4) digitális szülő (1) digitális világ (1) digitalizáció (1) dondoli (1) dr csepeli györgy (1) együttműködés (6) elengedés (1) életközepi fordulópont (1) életközepi válság (1) életút (1) életút tanácsadás (1) életvezetés (1) életvezetési tanácsadás (1) elismerő szavak (6) élmények (10) elmúlás (1) energia (3) énidő (13) extrememan (1) facebook (1) Familypark (1) feedback (1) feltöltödés (12) Fertő-tó (1) freddie mercury (1) garda tó (1) gyerekek (27) gyermekhalál (1) gyermeknevelés (4) gyermekszületés (1) gyors receptek (1) halál (1) halottak napja (1) harmónia (27) hatékonyság (1) házasság (2) hodász andrás (1) hpv oltás (1) hulladékgyűjtés (1) huzavona (1) ideál (1) időtervezés (1) infuencerek (1) inspiráció (7) interjú (1) iskola (2) iskolakezdés (1) italy (2) jószülőség (7) kamaszok (2) karácsony (3) karácsonyi receptek (1) kerámiafestés (1) kidsnews (1) klímaszakértő (1) kockulás (1) kommunikáció (3) konferencia (1) környezetvédelem (1) kreatív program (1) kutatás (1) kütyü (2) kütyüzés (2) lago di garda (1) lelki egészség (4) life coach (1) ligúr tengerpart (1) madebyyou (1) mazzanta (1) Mesepark (1) midlife crisis (1) mindenszentek (1) minőségi idő (20) mosoly (1) motiváció (2) mozi (1) nézőpontok (1) numerológia (2) nyár (3) nyaralás (3) olaszország (2) önismeret (1) online játékok (1) párkapcsolat (3) példakép (1) pihenés (3) pisa (1) positive thinking (1) pozitív hozzáállás (1) pozitív visszajelzés (4) queen (1) receptek (1) san gimignano (1) siena (1) sors (1) sorsfeladat (1) suli (1) számmisztika (1) szeretet (14) szeretetnyelv (14) szívességek (1) szülőség (9) szünidő (8) tedx (3) tedx danubia (2) teljesen idegenek (1) tervezés (1) testbeszéd (1) testi érintés (3) test és lélek (29) tippek Balatonon (1) tirrenia (1) titkok (1) történetek (1) toszkána (1) újrahasznosítás (1) ünnepi receptek (1) utazás (2) útitippek (2) Versenysport (2) vidámpark (1) virtuális világ (1) visszajelzés (2) vloggerek (1) volterra (1) x-mas (3) youtube (1) z generáció (3) Címkefelhő