Elég jó anyák

Szellemi táplálék az anyaság útvesztőjében

SORSFELADATOK ÉS ÖNISMERET A GYEREKNEVELÉSBEN

numerologia.jpgEgy újabb interjú velem az életút és kapcsolati tanácsadás hasznosságáról, ami az Ikresanya vagyok Facebook oldalán jelent meg. Íme:

A múlt héten olvashattatok arról Balázs Mónika életút, életvezetési és kapcsolati tanácsadótól, hogy mire jó a numerológia - de hogyan tudjátok ezt a GYEREKNEVELÉSBEN hasznosítani?
Ez a kérdés a Mónikában is felmerült, mivel két lányka anyukája.

A válaszhoz a kapcsolati tanácsadást hivja segitségül, amely két ember egymással közös sorsfeladatát veti össze, hogy nekik milyen sorsfeladataik vannak és hogyan tudják egymást támogatni.
Akár a szülő gyermek kapcsolat, akár a két gyermek kapcsolatában is hasznos ezt megvizsgálni.

Mónika: "amióta foglalkozom ezzel a módszerrel, sokkal jobban rálátok a gyermekeim személyiségére és hogy őket milyen sorsfeladatok hajtják. Ezáltal könnyebben el tudom őket fogadni olyannak, amilyenek. Csak egy példát említve: a nagyobbik lányom Halak jegyű, a sorsfeladata is az, és rá abszolút jellemző ez az álmodozó, mindig a Föld felett járó, kicsit szétszórt művészlélek személyiség. Sokáig nekem ezt Szűz jegyűként, aki ennek a szöges ellentéte, nehezemre esett elfogadni. Amióta jobban ismerem a személyiségét, könnyebben el tudom fogadni, hogy ő ilyen és nem is tud megváltozni, meg nem is kell neki, hiszen a sorsfeladata is errefelé tereli. Így aztán lemondtam arról, hogy olyanná neveljem, mint én magam, mert ezzel pont a sorsfeladatával szembe mennék, ami a későbbiekben frusztrációt, akár testi-lelki problémákat is okozhat hosszútávon". - kezdte Mónika a kapcsolati tanácsadás bemutatását.

Ikresanyavagyok: 'Mire lehet használni ezt az elemzést a gyermeknevelésben?" - folytattam a kíváncsiskodást.

Mónika: "az elemzés egy tisztább képet ad a gyermek személyiségéről, arról, hogy mik az erősségei, gyengeségei, miben kell őt támogatni, milyen útra érdemes terelni majd az életben. Ami még fontos, hogy a kapcsolati elemzés arra is választ adhat, hogy neked milyen közös feladatod van a gyermekeddel az életben, hogyan tudjátok egymást segíteni ezen az úton.

Az elemzésnek része a névelemzés is. A születési nevet szintén a számmisztika módszerével megnézem, hogy milyen sorsfeladat és személyiség párosulhat hozzá. Ez akár a névválasztásban lehet egy támpont, mert a különböző keresztnevek más-más sorsfeladatot rejthetnek. Természetesen pontos elemzést majd akkor lehet elvégezni, ha megszületett a gyermek, mert a születési dátumból és a névből közösen kell elkészíteni" - avatott be Mónika a részletekbe.

Ikresanyavagyok: "Miért lehet fontos ez az életünkben?"

Mónika: "a gyermekeink személyiségének ismeretében könnyebben tudunk velük kommunikálni,
ha ismerjük a kulcsot hozzájuk. Könnyebben megértjük, hogy milyen hajtóerő munkál bennük és tudunk is segíteni, hogy efelé tereljük. Erősségeiket tovább erősíthetjük, a gyengeségeiket pedig fejleszthetjük. És nem utolsósorban harmonikusabbá tehetjük a kapcsolatot velük, ha mindezekre odafigyelünk."

Amennyiben kérdések merülnek fel benned a témát illetően, vagy szeretnéd jobban megismerni gyermekeid életfeladatát, keress itt:

https://www.facebook.com/moni.eletvezetes/

A bejegyzés trackback címe:

https://elegjoanyak.blog.hu/api/trackback/id/tr1514254465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elég jó anyák

Önismeret és lelki egyensúly keresése az anyaság mindennapjaiban. Tippek elég jó anyáknak a harmónia megteremtéséhez.

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) ajándékozás (3) ajánló (14) angyalszülő (1) anya (25) asszertivitás (8) asszertív kommunikáció (9) balaton (1) Bart István (1) beszélgetés (1) bohemian rhapsody (1) bohém rapszódia (1) buék (1) burnout (1) coaching (1) család (16) dícséret (4) digitális szülő (1) digitális világ (1) digitalizáció (1) dondoli (1) dr csepeli györgy (1) együttműködés (6) elengedés (2) életközepi fordulópont (1) életközepi válság (1) életút (1) életút tanácsadás (1) életvezetés (1) életvezetési tanácsadás (1) elismerő szavak (6) élmények (10) elmúlás (1) energia (4) énidő (14) extrememan (1) facebook (1) Familypark (1) feedback (1) feltöltödés (13) Fertő-tó (1) freddie mercury (1) garda tó (1) gyerekek (28) gyermekhalál (1) gyermeknevelés (5) gyermekszületés (1) gyors receptek (1) halál (1) halottak napja (1) harmónia (28) hatékonyság (1) házasság (2) hodász andrás (1) hpv oltás (1) hulladékgyűjtés (1) huzavona (1) ideál (1) időtervezés (1) infuencerek (1) inspiráció (7) interjú (1) iskola (2) iskolakezdés (1) italy (2) jószülőség (8) kamaszok (2) karácsony (3) karácsonyi receptek (1) kerámiafestés (1) kidsnews (1) kiégés (1) klímaszakértő (1) kockulás (1) kommunikáció (3) konferencia (1) környezetvédelem (1) kreatív program (1) kutatás (1) kütyü (2) kütyüzés (2) lago di garda (1) lelki egészség (5) life coach (1) ligúr tengerpart (1) madebyyou (1) mazzanta (1) Mesepark (1) midlife crisis (1) mindenszentek (1) minőségi idő (21) mosoly (1) motiváció (3) mozi (1) nézőpontok (1) numerológia (2) nyár (3) nyaralás (3) olaszország (2) önismeret (1) online játékok (1) párkapcsolat (3) példakép (1) pihenés (3) pisa (1) positive thinking (2) pozitív hozzáállás (2) pozitív visszajelzés (5) queen (1) receptek (1) san gimignano (1) siena (1) sors (1) sorsfeladat (1) suli (1) számmisztika (1) szeretet (14) szeretetnyelv (14) szívességek (1) szülőség (10) szünidő (8) tedx (4) tedx danubia (3) teljesen idegenek (1) tervezés (1) testbeszéd (1) testi érintés (3) test és lélek (30) tippek Balatonon (1) tirrenia (1) titkok (1) történetek (1) toszkána (1) újrahasznosítás (1) ünnepi receptek (1) utazás (2) útitippek (2) válság (1) Versenysport (2) vidámpark (1) virtuális világ (1) visszajelzés (3) vloggerek (1) volterra (1) x-mas (3) youtube (1) z generáció (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása