Elég jó anyák

Szellemi táplálék az anyaság útvesztőjében

Gyorsan elkészíthető receptek az ünnepekre

miroslava-456983-unsplash.jpgKözelednek az ünnepek és sokan már az ajándékvásárlással és a karácsonyi menü összeállításával vagyunk elfoglalva. Én már évek óta igyekszem olyan recepteket keresni, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, mert nem akarok fél napot a konyhában állni. Most lehet, hogy megköveznek a gasztrobloggerek, de én főzés helyett inkább a családdal vagyok és igyekszem minél rövidebbre fogni a konyhában töltött időt. Persze az is szép dolog, ha valaki jobbnál jobb fogásokkal kedveskedik a családjának, ezzel kimutatva a szeretetét és gondoskodását, de én nem vagyok ilyen nagy konyhatündér, meg amúgy is az egész családnak a minőségi idő a szeretetnyelve (erről bővebben itt olvashattok). Nyugalom,azért tudok főzni és nem melegszendvics lesz vacsorára. Ezért is próbáltam most összeszedni pár ételt a nosalty.hu oldalról, amiket gyorsan el lehet készíteni és így is ízletes tud lenni.

Levesek:

Bazsalikomos sajtkrémleves: negyed óra alatt összedobni egy levest, nem rossz teljesítmény. A bazsalikom pedig igazán különleges ízt ad neki. Gyerekeknek levesbetétet is dobhatunk rá, felnőtteknek meg egy kis fokhagymás zsemlekockát.

https://www.nosalty.hu/recept/bazsalikomos-sajtkremleves

147865_136858_sajtleves_1.jpg

Bazsalikomos chilis lazackrémleves: maradok a bazsalikomnál, amúgy is kedvenc fűszerem és egy kis chilivel tehető pikánssá ez a 20 perc alatt elkészíthető leves. Ezt gyerekeknek inkább ne kínáljuk, nekik jobb választás a sajtkrémleves.

https://www.nosalty.hu/recept/bazsalikomos-chilis-lazackremleves

img_3237-001.jpg

Zöldfűszeres gesztenyekrémleves: izgalmas kombinációnak tűnik ez a leves a különböző fűszerek és a gesztenye ízkavalkádjával, szerintem érdemes kipróbálni, kicsit más, mint a megszokott fogások.

https://www.nosalty.hu/recept/zoldfuszeres-gesztenyekremleves

254876_263066_cover_fb_0.jpg

Főételek:

Lazac újhagymás tejszínes mártással: ezt tavaly karácsonykor főztem. Nagyon gyorsan kész van, nem lehet elrontani és isteni finom. Halimádóknak ajánlom.

https://www.nosalty.hu/recept/lazac-ujhagymas-tejszines-martassal

242121_244345_lazac_ujhagymas_martassal_2.jpg

Baconbe tekert szűzérmék zöldbors mártással és sáfrányos polentával: idén nálunk ez lesz a befutó, mert nagyon megkedveltük a szűzérmét mostanában és ezzel a körítéssel és mártással, nagyon érdekes és ízletes fogásnak tűnik.

https://www.nosalty.hu/recept/baconbe-tekert-szuzermek-zoldbors-martassal-safranyos-polentaval

baconbe-tekert-szuzermek-zoldbors-martassal-safranyos-polentaval.jpg

Gesztenyés aszalt szilvás pulykamell: hasonlót már ettünk, gesztenyés verziót még nem, de jól hangzik. Kicsit hosszabb az elkészítési ideje, de még mindig 1 órán belül van.

https://www.nosalty.hu/recept/gesztenyes-aszalt-szilvas-pulykamell

gesztenyes-aszalt_szilvas_pulykamell.jpg

Desszertek:

Narancsos-mascarponés golyók: kevés hozzávalóból 5 perc alatt sütés nélkül elkészíthető desszert, kezdőknek is ajánlott. Én tutira kipróbálom.

https://www.nosalty.hu/recept/narancsos-mascarpones-golyok

narancsos-mascarpones-golyok.jpg

Kókuszpiramis: nagyon szeretem a kókuszos sütiket és ez a kis piramis fél óra alatt megvan, hasonlót már kóstoltam, de az csokival volt leöntve, kinek ízlése szerint variálható.

https://www.nosalty.hu/recept/kokuszpiramis-0

237294_238591_kokuszpiramis.jpg

Mogyorós mandulás paleo kekszek: szintén fél óra alatt megvan és még egészséges is. Paleo diétázóknak különösen ajánlott.

https://www.nosalty.hu/recept/mogyoros-mandulas-paleo-kekszek

mogyoros-mandulas-paleo-kekszek.jpg

Citromhab: ez is egy villámgyors recept, csak összedobjuk a hozzávalókat a pudinggal és mehet a hűtőbe. Akár narancsos változatban is kipróbálható.

https://www.nosalty.hu/recept/citrom-hab

citrom-krem_0.jpg

Ha van esetleg még hasonlóan gyorsan elkészíthető ünnepi recepted, oszd meg kommentben.

Jó sütés-főzést, készülődést az ünnepekre és tartalmas, minőségi időt a családdal!

A bejegyzés trackback címe:

https://elegjoanyak.blog.hu/api/trackback/id/tr7014452630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Elég jó anyák

Önismeret és lelki egyensúly keresése az anyaság mindennapjaiban. Tippek elég jó anyáknak a harmónia megteremtéséhez.

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) ajándékozás (3) ajánló (14) angyalszülő (1) anya (25) asszertivitás (8) asszertív kommunikáció (9) balaton (1) Bart István (1) beszélgetés (1) bohemian rhapsody (1) bohém rapszódia (1) buék (1) burnout (1) coaching (1) család (16) dícséret (4) digitális szülő (1) digitális világ (1) digitalizáció (1) dondoli (1) dr csepeli györgy (1) együttműködés (6) elengedés (2) életközepi fordulópont (1) életközepi válság (1) életút (1) életút tanácsadás (1) életvezetés (1) életvezetési tanácsadás (1) elismerő szavak (6) élmények (10) elmúlás (1) energia (4) énidő (14) extrememan (1) facebook (1) Familypark (1) feedback (1) feltöltödés (13) Fertő-tó (1) freddie mercury (1) garda tó (1) gyerekek (28) gyermekhalál (1) gyermeknevelés (5) gyermekszületés (1) gyors receptek (1) halál (1) halottak napja (1) harmónia (28) hatékonyság (1) házasság (2) hodász andrás (1) hpv oltás (1) hulladékgyűjtés (1) huzavona (1) ideál (1) időtervezés (1) infuencerek (1) inspiráció (7) interjú (1) iskola (2) iskolakezdés (1) italy (2) jószülőség (8) kamaszok (2) karácsony (3) karácsonyi receptek (1) kerámiafestés (1) kidsnews (1) kiégés (1) klímaszakértő (1) kockulás (1) kommunikáció (3) konferencia (1) környezetvédelem (1) kreatív program (1) kutatás (1) kütyü (2) kütyüzés (2) lago di garda (1) lelki egészség (5) life coach (1) ligúr tengerpart (1) madebyyou (1) mazzanta (1) Mesepark (1) midlife crisis (1) mindenszentek (1) minőségi idő (21) mosoly (1) motiváció (3) mozi (1) nézőpontok (1) numerológia (2) nyár (3) nyaralás (3) olaszország (2) önismeret (1) online játékok (1) párkapcsolat (3) példakép (1) pihenés (3) pisa (1) positive thinking (2) pozitív hozzáállás (2) pozitív visszajelzés (5) queen (1) receptek (1) san gimignano (1) siena (1) sors (1) sorsfeladat (1) suli (1) számmisztika (1) szeretet (14) szeretetnyelv (14) szívességek (1) szülőség (10) szünidő (8) tedx (4) tedx danubia (3) teljesen idegenek (1) tervezés (1) testbeszéd (1) testi érintés (3) test és lélek (30) tippek Balatonon (1) tirrenia (1) titkok (1) történetek (1) toszkána (1) újrahasznosítás (1) ünnepi receptek (1) utazás (2) útitippek (2) válság (1) Versenysport (2) vidámpark (1) virtuális világ (1) visszajelzés (3) vloggerek (1) volterra (1) x-mas (3) youtube (1) z generáció (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása