Elég jó anyák

Szellemi táplálék az anyaság útvesztőjében

5+1 ok, amiért mindenképp nézd meg a Bohém rapszódiát

2018-queen.jpg

A kép forrása: honvilag.hu

Lassan egy hete, hogy láttuk a Queen együttesről szóló filmet a moziban, de én még mindig a hatása alatt vagyok. Azóta csak az ő zenéjüket hallgatom úton útfélen, és állandóan felidézem a film jeleneteit. Amikor vége lett a vetítésnek, gyakorlatilag a nézők többsége ülve maradt és nem mozdult, míg sötétségbe nem borult a vászon. Azt hiszem ez mindent elmond róla. Kevés ilyen esetet tudok mondani, amikor nem volt kedvem kijönni a moziból, mert teljesen a hatalmába kerített volna egy film. Itt pedig ez történt. Hozzáteszem, nem ez az együttes az első számú kedvencem, de szeretem a zenéjüket. Amikor Freddie Mercury meghalt, még csak 15 éves voltam, de pontosan emlékszem az utána lévő hétfői napra a gimnáziumban. Szinte gyászba borult az egész iskola, koncertfilmeket néztünk és egy megemlékezés is volt róla a diákok szervezésében. Az évek során aztán kicsit feledésbe merült nálam a banda, de ez a film most visszahozta az érzést, hogy mennyire jó hallgatni a Queen slágereket.

Miért gondolom, hogy semmiképp ne hagyjátok ki a filmet:

  1. Maga a zene az, ami teljesen elvarázsol és a hatása alá kerültök. Én végig suttogva énekeltem a dalokat és járt kezem-lábam a film alatt. Legszívesebben felpattantam és buliztam volna, mint egy koncerten.
  2. A történet: bár sokan azt írják, hogy több helyen is sántít a sztori, de nekem nem vont le semmit az értékéből. Megható volt, ahogy láttuk Freddie vívódásait, az apjához fűződő viszonyát, Mary-vel való kapcsolatát és azt, amikor kiderül, hogy beteg. Még néztük volna tovább is a történetet, amikor már beteg volt, de még teljes gőzerővel dolgozott, hogy nyomot tudjon hagyni maga után. Megkönnyeztem. Így, hogy elvágták a történetet a Live Aid koncertnél, pozitívabb maradt a végkifejlet vagy kegyeleti okokból nem mutatták az utolsó éveket. Bár zenésztársai és barátai szerint soha nem látszott rajta, hogy beteg, olyan energiával tudott dolgozni.
  3. Főszereplő játéka: szerintem nagyon hitelesen alakított az őt játszó Rami Malek, legalábbis ezt írják a kritikák. Visszanézve a koncerteket és dokumentumfilmeket én is úgy látom, hogy nagyon jól tudta megformálni az együttes frontemberét. Szóval megérdemelte a Golden Globe díjat és szerintem az Oscarra is jelölni fogják. Én drukkolok neki!
  4. Freddie személyisége: ez az, ami igazán magával ragadta az embert. Annyi energia, szeretet, vidámság volt benne, nem törődött azzal ki mit szól, ő csak élvezte az életet a maga módján és mindig azt tette, amihez kedve volt. Nyilván ez sokaknak nem tetszett, de szerintem becsülendő, hogy valaki felvállalja önmagát. Lehet, hogy a valóságban nem teljesen ilyen volt, mint a filmben, de az vitán felül áll, hogy óriási zenész volt és hatalmas showman. Amit magánéletében csinált, az az ő dolga, az ő felelőssége, senki ne ítélkezzen felette.
  5. Szép emlékek felidézése: a filmet nézve nekem nagyon sok szép emlék jött elő tinédzserkoromból. Amikor bulikban letérdelve tapsoltunk a földön a We will rock you-ra. Amikor a Bohém rapszódiára, vagy a Radio Gaga-ra tomboltunk. Amikor először láttam a Music TV-én a I want to break free klipjét. Amikor együtt énekeltük a barátokkal a Who wants to live forever-t és tényleg azt gondoltuk, hogy örökké élünk. Ezeket visszanézve most szinte beleborzongtam, olyan jóleső érzés volt visszarepülni az időben.

+1. Tisztelgés Freddie emléke előtt. Ez a film egy emlékezés arra, hogy mennyire nagyszerű zenész volt és milyen maradandót alkotott a Queen-ben. Slágerei a mai napig a rocktörténet megkerülhetetlen darabjai. Egy ikonikus sztár volt, bárhova ment, bármit csinált, az emlékezetes volt.

Szóval indulás a moziba és nézzétek meg a filmet, mert egy nagyszerű élménnyel lesztek gazdagabbak, amiből sokáig tudtok töltekezni!

Egy kis ízelítő a filmből:

A bejegyzés trackback címe:

https://elegjoanyak.blog.hu/api/trackback/id/tr6814555162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4bigel 2019.01.14. 13:00:39

Még nem néztem meg. Félek, hogy paródiaként élem meg.

Elég jó anyák

Önismeret és lelki egyensúly keresése az anyaság mindennapjaiban. Tippek elég jó anyáknak a harmónia megteremtéséhez.

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) ajándékozás (3) ajánló (14) angyalszülő (1) anya (25) asszertivitás (8) asszertív kommunikáció (9) balaton (1) Bart István (1) beszélgetés (1) bohemian rhapsody (1) bohém rapszódia (1) buék (1) burnout (1) coaching (1) család (16) dícséret (4) digitális szülő (1) digitális világ (1) digitalizáció (1) dondoli (1) dr csepeli györgy (1) együttműködés (6) elengedés (2) életközepi fordulópont (1) életközepi válság (1) életút (1) életút tanácsadás (1) életvezetés (1) életvezetési tanácsadás (1) elismerő szavak (6) élmények (10) elmúlás (1) energia (4) énidő (14) extrememan (1) facebook (1) Familypark (1) feedback (1) feltöltödés (13) Fertő-tó (1) freddie mercury (1) garda tó (1) gyerekek (28) gyermekhalál (1) gyermeknevelés (5) gyermekszületés (1) gyors receptek (1) halál (1) halottak napja (1) harmónia (28) hatékonyság (1) házasság (2) hodász andrás (1) hpv oltás (1) hulladékgyűjtés (1) huzavona (1) ideál (1) időtervezés (1) infuencerek (1) inspiráció (7) interjú (1) iskola (2) iskolakezdés (1) italy (2) jószülőség (8) kamaszok (2) karácsony (3) karácsonyi receptek (1) kerámiafestés (1) kidsnews (1) kiégés (1) klímaszakértő (1) kockulás (1) kommunikáció (3) konferencia (1) környezetvédelem (1) kreatív program (1) kutatás (1) kütyü (2) kütyüzés (2) lago di garda (1) lelki egészség (5) life coach (1) ligúr tengerpart (1) madebyyou (1) mazzanta (1) Mesepark (1) midlife crisis (1) mindenszentek (1) minőségi idő (21) mosoly (1) motiváció (3) mozi (1) nézőpontok (1) numerológia (2) nyár (3) nyaralás (3) olaszország (2) önismeret (1) online játékok (1) párkapcsolat (3) példakép (1) pihenés (3) pisa (1) positive thinking (2) pozitív hozzáállás (2) pozitív visszajelzés (5) queen (1) receptek (1) san gimignano (1) siena (1) sors (1) sorsfeladat (1) suli (1) számmisztika (1) szeretet (14) szeretetnyelv (14) szívességek (1) szülőség (10) szünidő (8) tedx (4) tedx danubia (3) teljesen idegenek (1) tervezés (1) testbeszéd (1) testi érintés (3) test és lélek (30) tippek Balatonon (1) tirrenia (1) titkok (1) történetek (1) toszkána (1) újrahasznosítás (1) ünnepi receptek (1) utazás (2) útitippek (2) válság (1) Versenysport (2) vidámpark (1) virtuális világ (1) visszajelzés (3) vloggerek (1) volterra (1) x-mas (3) youtube (1) z generáció (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása