Elég jó anyák

Szellemi táplálék az anyaság útvesztőjében

Az asszony meghülyült vagy megváltozott?
A szülővé válás rögös útja

simon-matzinger-633741-unsplash.jpgA következő cikket egy vendégszerző írta, aki történetesen a húgom és egy elég aktuális témát feszeget: minden megváltozik egy gyermek születésével. Nem ugyanazok az emberek leszünk mint előtte voltunk, hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre. Íme az írás:

A környezetemben egyre gyakrabban hallom ezt a mondatot a férfiaktól: "Az asszony meghülyült, amióta megszületett a gyerek"!

Nem meghülyült, hanem megváltozott! Nagy különbség!

Gondoljuk csak végig, hogy egy nő, onnantól kezdve, hogy megtudja, hogy a gyermekét a szíve alatt hordja, elkezd teljesen másképp gondolkodni, élni. Felelősségteljesen, és mindig a gyerek érdekeit nézve. Az agya anyaüzemmódra változik. Ha tetszik, ha nem, onnantól a legfontosabb a gyerek lesz, de ez teljesen érthető (legalábbis a nőknek)!

A várandóssággal elkezdenek változni a hormonok kőkeményen. A testünkben olyan változások mennek végbe, hogy a pasiknak a fele belehalna, ha nekik kellene egy gyereket kihordani. Mivel a legtöbb anya meglehetősen nehezen viseli a rosszulléteket, a várandóssággal járó kb. 100 féle lehetséges tünetet, nyilván nehezebbek a napjai egy kismamának. A 40 hét sok nehézséggel és sokszor fájdalommal jár a kismamáknak.

Tudom, vannak szuper anyák, akik még szülni is úgy mennek, hogy előtte nagytakarítottak, meg befőttet raktak el, meg a kertet feltúrták stb. De itt most nem a 8-10 %-ról beszélek, hanem a nagy átlagról. Szóval, jó esetben eltelik a 40 hét, vagy kevesebb, jön a szülés. Juj de jó, eljön a várva várt pillanat! Megszületik a kisbabánk! Onnan indul a buli, mikor is állítólag "meghülyülünk".

Túl vagyunk egy kemény szülésen, vajúdáson, akár természetesen szülünk, akár császárral. Mindegy is, nagyon fájdalmas mindegyik, maradjunk ennyiben. Ott vagyunk félig lerokkanva szülés után, mindenünk fáj, de nekünk pár óra után bizony behozzák a kis csodánkat, akit nekünk el kell látni teljes mértékben. Mozdulni is alig bírunk, de fel kell kelni, nincs mese. Etetnünk kell, tisztába rakni, ha ordít, vigasztalni, stb. Nem kell felsorolnom.

Végre hazamehetünk a babával, juhú! Onnantól ott van a gyermek 24 órában, emellett a gyermekágyas időszakban is ugyanúgy el kell látni az otthoni feladatokat. Ha ordít a gyerek egész nap, ha nem. Akkor is, ha szinte semmit nem aludtunk egész éjjel, meg nappal se. Legyen mindig rend, tisztaság, mosott és vasalt ruha, étel az asztalon, bevásárolva, posta és egyéb ügyek elintézve, ja és még van egy párunk, akivel azért nem ártana kicsit foglalkozni. Egyszóval ránk szakad minden, hirtelen. Ezekre nem tudsz felkészülni, bármennyire szeretnél. Sőt kialudni se tudod magad előre. Hogy utáltam, azt a szöveget, mikor azt mondogatták terhesség alatt, hogy " Jaj most aludd ki magad, mert miután megszületett a gyerek úgysem tudsz majd"!

Honnan tudod? Mi vagy te Nostradamus?! És ha tudok majd? Akkor mi van? Na mindegy. Sokaknak nincs segítsége, se mama, se papa, se szomszéd, vagy a párja éjjel-nappal dolgozik. Magyarul rohadt feszült sok anyuka, akinek mindent egyedül vagy minimális segítséggel kell megcsinálnia, pluszban ott van egy egész nap síró kisbaba, akinek a popóját cipelni kell egész nap, szoptatni 3 óránként, fejni a tejcit, altatni, nyugtatni.

Mi anyák a gyerek születése után, sokkal érzékenyebbek, ingerültebbek, türelmetlenebbek leszünk. Be vagyunk "zárva" a nap legnagyobb részében a 4 fal közé. Nem ér minket túl sok inger a babán kívül. Ja de, a kisbolt, ahol bevásárlunk, meg a sok „jó tanáccsal” babalátogatóba érkező vendég, akik mindent jobban tudnak nálunk, tisztelet a kivételnek! Magunkra sincs túl sok időnk. Sok anyukánál előkerülnek a mackó nadrágok, és bő pólók, mert azok frankón takarják a szülés utáni kissé megviselt, petyhüdt testünket. Szóval nem annyira vagyunk kívánatosak na! Persze itt is vannak kivételek, akik már hajnalban, mire kel a párjuk, sminkben vannak. Fogalmam sincs, hogy csinálják. De le a kalappal.

Hiába imádunk anyának lenni, és a gyermekünk az életünk értelme, mégis minden a feje tetejére áll körülöttünk. A párunk háttérbe szorul jó ideig, pláne az elején, ez a legtöbb férfi baja. Hiszen előtte, elkényeztettük őket, ágyba vittük a kaját, lestük minden kívánságukat, romi vacsit csináltunk, együtt filmeztünk stb. Ehhez képest a gyerek születésével ez megváltozik. Szolgáld ki magad, ott a kaja a gázon! Segíts megcsinálni a vacsit, míg altatok! Nézd nyugodtan a filmet egyedül, de halkan, mert sír a gyerek, próbálom megnyugtatni és elaltatni! Ne hallgass zenét, csak fülhallgatón mert alszik a gyerek! Nem aludtam semmit éjjel, ne haragudj ma is hulla vagyok! Egy szóval valahol jogosan érzik magukat elhanyagolva a férfiak, hogy ők semmit nem csinálhatnak már úgy, mint régen. De azt pedig nekik kell megérteni, hogy a körülmények változtak meg, ezzel együtt az anya is természetesen. Lett egy gyermek, aki mellett sok mindent másképp kell csinálni, mint eddig. Ez nem azt jelenti, hogy meghülyült az asszony. Anya és Apa lett a Nőből és Férfiből. A szerepek megváltoztak. A Nő akkor lesz újra a régi, ha azt érzi, tiszteli és szereti Őt a Férfi, pont ugyanúgy, mint a gyermek születése előtt. Ha belátja a Férfi azt, hogy az Anya nem azért van otthon, hogy a popóját vakargassa és tiszteli azt, hogy az Anyának most a baba a munkája.

A világ egyik legnehezebb és legcsodálatosabb foglalkozása az Anyaság. Nagyon nem könnyű az arany középutat megtalálni, de idővel, talán a férfiak rájönnek arra, hogy a változás ebben az esetben, egy természetes dolog.

Szóval az asszony, nem meghülyült, csak megváltozott. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://elegjoanyak.blog.hu/api/trackback/id/tr3014281561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

protézisesh 2018.10.05. 07:57:24

Amiket leírtál (fájdalom, gátseb, kialvatlanság, stb) az mentség az első pár hónapra. És AZUTÁN?!

Lakatos Hajnalka 2018.10.05. 08:24:03

@protézisesh: AZUTÁN nyilván a pár hónapos csecsemő már megszoptatja és bepelenkázza magát, feltakarítja a saját hányciját stb... így minden mehet a régi kerékvágásban :D

Sir Galahad 2018.10.05. 08:33:20

A szerző azt írja a végén, "az asszony csak megváltozott, AHOGY TI IS, kedves apukák és férfiak". No itt van a kutya elesve: miközben ilyenkor a nő hormonháztartása, teste, stb. erősen megváltozik, a férfié bizony egyáltalán nem. Ebből származik a posztban vázolt konfliktus, amit mi jó esetben valamelyest tudunk enyhíteni (a terhek megosztásával), de az alapproblémát ez sajnos nem oldja meg.

Medgar 2018.10.05. 08:41:21

@Lakatos Hajnalka: Erre van a CSED GYED stb. A hozzád hasonlók elvárják, hogy amikor apu hazajön átvegye a munkád :D

Lakatos Hajnalka 2018.10.05. 08:52:44

@Medgar: A GYES GYED-től lesz minden a régi pár hónap után? Még jó hogy így ismersz. A hozzám hasonlók a gyerek 1 éves korában visszamennek dolgozni. A hozzád hasonlók nem tudom mit csinálnak mert én ismeretlenül nem ítélkezem...

frikazojd · http://kocs.ma 2018.10.05. 08:59:12

momdjuk egy igazyhazaffy háztartásban a megváltozott nő kapna 2 pofont/vakkomondort, hogy rend legyék mán!

0rdas 2018.10.05. 09:01:12

Kényes téma :) Mi már túl vagyunk ezen.

Saját tapasztalat: több év otthonlét és befordul a nej. Nem kielégítő a gyerek társaság. Azonkívül, hogy 8-9 óra meló (+ utazás) után én is kivettem részem, pl. fürdetés, tisztába tétel, azonkívül más házi munkák (takarítás, vásárlás). De ez sem volt SOHA elég. Kisujjamat adtam, több kellett. Az sem fért a fejébe, hogy azért vagyok távol munkában, néha több ideig, mert én vagyok a kereső. Tőlem függ minden. Én hiába tisztelem őt, mert szült gyerekeket, de akkor is: az én munkám miatt tehettük meg, hogy 4 évig 3-4-en egy keresetből éljünk izgalom mentesen. A nők ebben hálátlanok. mert megkaptam, hogy maradjak én itthon velük. Örömmel tenném, ha nejem nem harmad annyit keresne, mint én. Mert ő nem vállal kockázatos melót, ami részben a gyerekek miatt van.

Cserébe nem érdekelt, 2 hetente akkor is volt 1-1 programom (ismétlem: 14 naponta!), ha a fene fenét evett. Vállaltam a hisztit. Ill. pontosabban leszartam, mert cserébe elég sokat is tettem. Nekem ez járt.

Sőt, nejemet is küldtem, menjen el barátnőkkel, elvagyok velük. De nagyon ritkán élt vele. Míg nekem sokkal több barátom van gyakrabban voltak programjaim.
Két nagyit is bevontuk, jártunk kettesben wellneselni, de ott is a szervezésnél, mintha én tettem volna szívességet. OK, a nyaralások jól sültek el.

Akkor javult a helyzet, amikor ő is dolgozni kezdett. De azóta sem örül, mikor eljárok a haverokkal két hetente.

Szóval hormonos érvelést nem tudom elfogadni. Kultúrlények vagyunk, én se viszem haza a munkahelyi problémát. Elvárom, ha nem teszek rosszat, ne kössenek belém.

Orltran 2018.10.05. 09:06:16

Az egyedülálló anyák manifesztumát olvashatták, köszönjük a figyelmet.

zizi77 2018.10.05. 09:12:33

@Medgar: Mondjuk én elvárni nem vártam el, de jólesett, amikor kaptam némi segítséget a férjemtől. Eleve a 24 órás meg a napi 8 órás munka nem vethető össze, de mikor több gyerek is van, akkor bizony jól jön a segítség, hogy szoptatás közben ne kelljen kenyeret kenni, vagy fürdetni a többit.
Az első év szerintem is embert próbáló, és igen, nagy türelmet igényel az apa részéről is, ha szeretné, hogy hosszútávon még jól működhessen a kapcsolat. Persze könnyebb feladni, és kizárólag a másikat hibáztatni. Nekünk szerencsére mind a három alkalommal sikerült túljutni az első évi krízisen, de nem volt egyszerű.

irónika 2018.10.05. 09:25:17

Kedves vendeg szerzo!
Azzal ami leirsz egy baj van. Az egyik legbiztosabb utjat valasztottad annak, hogy elveszitsd a tarsadat.
Mindaz amit leirsz persze ertheto, aterezheto, elfogadhato. De ettol meg nem tobb egy kifogasgyujtemenynel.
A gyermeket - jobb esetben - mindketten akartatok, de Te biztosan. Nehany nagyon sajnalatos esetet leszamitva a terhesseg a no szandeka nelkul nem jon letre, ellenben sokszor csak a no akarja a gyereket, rabeszelessel/erzelmi zsarolassal veszi ra a ferfit a gyerekvallalasra, rosszabb esetben kozli, hogy terhes. Egy szo, mint szaz, a gyereket a no biztosan akarja. Ez esetben pedig elore tudhato, mire vallalkozik.
Az a no aki szamara a gyerek valik a legfontosabba, azt mondja ki, hogy a ferfi csak eszkoz. A stabilitas, a hatter, a biztonsag es az anyagiak szallitoja. Es ahogy a gyerek megerkezik, mit kap cserebe, azt amire a felsegnek/tarsnak ereje marad a gyerek utan.
Tapasztalatom szerint keves no kepes az elore gondolkodasra, igy fel sem merul bennuk, hogy a ferfi a kovetkezo 18-20 evben masodjegedus szerepet kap, ha egy gyerek van. Ha 2, akkor harmadhegdus es igy tovabb.
Elso kerdes. Hogy gondolhatja a no, hogy az amugy ereje tepjeben levo ferfi var huszonegynehany evet, hogy ismet fontos legyen?
Masodik kerdes. A gyerekek kirepulese utan, egy tisztessegesnek mondott ferj, ha ott is marad a feleseg mellett milyen kapcsolatra szamithat? Az elmult 20 evben nem volt fontos. Resze volt az eletnek, de csak a hatterben kellett. Gondolod, hogy nem tapalt mar maganak mas elfoglaltsagot, amivel a benne levo urt kitoltotte? Nem csajozasrol beszepek, hanem csak ugy az eletrol. Hogy ne erezze azt, hogy gyakorlatilag arra kell, hogy hazahozza a penzt. Ahhoz, hogy ott maradjon a csaladjaval bizony valamit kell talalnia, amitol ugy erzi el. Es akkor kirepulnek a gyerekek, es a no megint raer a ferjevel foglalkozni az pedig dobja el az eddigi eletet?
A csalad alapegysege a paros, a no es a ferfi. A gyerekek pedig vendegsegbe erkeznek ugy 20 evre. Ha a no ezalatt masodhegedusse teszi a ferfit, azzal a csalad alapegyseget bontja meg, es megagyaz annak, hogy a ferj megcsalja, elhagyja, elvaljon, vagy a legjobb esetben is elhideguljon.

octy 2018.10.05. 09:32:03

Azután?
A "szerencsésebbek" pl. arról számolnak be, hogy szülés után 6 évvel sincs szex, stb.
Vagy van, csak nem az apukával, mert a "pasi" helyett már "csak" apuka, aki segít mindenben, de hiába, mert az idomítás sikerült és így a nőnek már uncsi. Kell egy "férfi" inkább.

Másik opció, hogy van szex, havi 1 alkalommal. A köztes időben a férfi falra mászik, mert attól hogy apa lett, még férfi maradt. A kevésbé toleránsak ilyenkor másik nő után néznek. A hűséges hülyék meg szenvednek, kilátástalanul. Mert nekik meg azt diktálja a természet, hogy fajfenntartani kell.

Ezen a programon pedig nem lehet változtatni.

A fentiek akkor is igazak, ha a férfi tökéletes mintaférj és háztartási alkalmazott.

Meg olyan is van, hogy a hűdenagyon kifáradt mintaanyukának azért van ereje este félrekefélni és tud vigyázni, hogy fel ne ébredjen a gyerek míg a "férfi" nála van és a féjre meg közben esetleg éjszakai műszakban teszi épp tönkre magát.

Van itt sokminden, nem olyan egyszerű ez. Az anyasági program is a természet műve, valahogy még minden nő kibírta. Ezen se lehet változtatni, ezekkel a megpróbáltatásokkal jár.

Hogy közben kinek mire van ideje és ereje, az az emberen múlik meg az akaratán.

octy 2018.10.05. 09:39:25

@irónika: Teljes mértékben egyetértek. Szomorú, hogy kb. ez lehet az általános ma.

Sir Galahad 2018.10.05. 09:41:18

Van az úgy néha, hogy egy poszt témáját a hozzászólók jobban átlátják, mint a szerző. Aki elolvassa férfitársaim kommentjeit, jelen esetben erre láthat példát. Örülnék, ha a szerző reagálna ezekre.

zizi77 2018.10.05. 09:46:55

@irónika: A általad leírtak abból indulnak ki, hogy az apa lényegében csak megtűri a gyerekeket, mert az asszonyra vár. Szerencsére azért vannak olyan apák, akik a gyerekeiket is szeretik. Az, hogy az anyának a gyerek a legfontosabb biológiailag kódolva van. Ez ellen lehet lázadozni, de ez garantálja a fajfenntartást. Alapesetben ennek megfelelően az apa nem is feltétlenül maradna a családdal, de ez több százezer éve, amióta csoportokban élünk, mégis így alakult, mert ez garantálta a fejlődést, és túlélést. Az viszont nem alapeset, hogy a házaspár egymásért él, és ide csak koloncnak jön a gyerek. Ilyen is van persze, de a faj szempontjából ez mellékvágány. Ne ezt vegyük már normálisnak!

Balázs Betty 2018.10.05. 09:48:38

@Sir Galahad: a szerző igyekszik válaszolni mihamarabb, csak előbb a gyermekét el kell látnia, illetve délre ebédet kell főznie, és a szokásos napi rutin dolgokat el kell végeznie! Köszönöm a türelmet!

Sir Galahad 2018.10.05. 09:55:30

@zizi77: Szerintem inkább az volna a normális, ha az anyának is, meg az apának is egyformán fontosak a gyerek és a házastársa igényei. Attól még szeretheti egy apa a gyerekét, hogy férfi akar maradni.

Spidermike 2018.10.05. 09:57:07

“Legyen mindig rend, tisztaság, mosott és vasalt ruha, étel az asztalon, bevásárolva, posta és egyéb ügyek elintézve, ja és még van egy párunk, akivel azért nem ártana kicsit foglalkozni. Egyszóval ránk szakad minden, hirtelen.“

Anyukám, akkor neked már előtte is ilyen volt az életed. Ha annyira hülye/tehetetlen vagy, hogy ez így ment, akkor a gyerek min változtat? Ha azelőtt nem volt csapatjáték, akkor most mitől legyen? Nem meghülyültél a gyerektől, hanem hülye vagy, alapból. Pont. Sőt, felkiáltójel.

Amire pedig szintén nincs mentség: tejci, hányci, pocaklakó, gügyögés, szekszikélés, összebújci, Apa. Ha a férfi nem érzi férfinek magát otthon, mert te nem adod meg, előbb-utóbb máshol keresi. És ha ezt ugyanúgy nem tudod megbeszélni vele, mint a tehermegosztást, hát istenem. Te szakítottad, szagoljad. Legközelebb inkább kisszéket csinálj, ne gyereket. Písz!

irónika 2018.10.05. 09:57:28

@zizi77: Rossz a kovetkeztetesed. Az apa gyerekekhez fuzodo viszonya, ettol teljesen fuggetlen, de az anya apahoz valo viszonya nem az.
Attol, mert az apa szamara fontos lenne az anyaval toltott tartalmas ido, nincs hatassal arra, hogy mikent viszonyul a gyerekeihez.
Az pedig, hogy az amya van a gyerekekkel es higy ez kodolva van egyet jelent azzal, hogy az apa elhagyja a csaladjat. Ha ugy gondolod, hogy ez ellen nincs mit tenni, akkor egyre nehezebb lesz a noknek majd olyan ferfit talalni, aki gyereket akar.
Es meg valami...
Volt ugy 10 ev az eletemben, amikor rengeteg allasinterjun vettem reszt, mint munkaado. Sztenderd kerdeseik egyike volt a 30 alattiak szamara, hogy hogyan kepzeli el magat 10-15 ev mulva.
A nok tobbsege a kovetkezo panelt mondta a panel kerdesemre: Szeretnek csaladot, gyerekeket, csaladi hazat egy kis kerttel.
A ferfiak valasza: Szeretnek egy szep, kedves feleseget, idovel gyerekeket, jo anyagi korulmenyeket es egy fedelet a fejunk fole.
Felhivnam a figyelemdet a ket megkozelites kozotti kulonbsegre. A no olyan termeszetesnek veszi a ferfi jelenletet, hogy emlitesre sem melto, a ferfi pedig a tarssal kezdi.
Ebbol is latszik a no szamara a tars egy eszkoz a gyerekhez es nem a tars a csaladhoz.
Ebbe a hozzaallasba pedig kodolva van a csalodas.

blasiusii 2018.10.05. 09:58:36

ez az írás nekem olyan, mintha Móriczka írta volna... vagy én vagyok mintaférj*, hogy vasalok magamra, ha kell, és nem várom az ágyba a reggelit + munka után is megosztjuk a házimunkát? Ez még ma is ennyire extrém lenne? Ha igaz az írás, akkor talán nem egy lélekben gyereket kell párnak választani, akármennyire is hunky-panky vagy édesmackó. De ha már így alakult, természetesen ezt is meg lehet lépni, ha egy pár nagyon akarja, csak nem kellenek ilyen kioktató írások.
(*a büszke férfiak csak papucsnak hívják)

zizi77 2018.10.05. 10:06:49

@Sir Galahad: ezzel egyetértek. De ha csak megtűri a gyerekeket az asszony kedvéért, az már nagy baj. Gyerek nélkül is változik az évek során az ember, nemhogy gyerekek mellett. Ha azt várja, hogy olyan lesz minden, mint régen, akkor csalódni fog. Aztán jöhet a következő nő, aki pár év múlva ugyanúgy nem fog már megfelelni.

erkölcsi hulla 2018.10.05. 10:09:19

@irónika: Tipikus eset, mikor egy kommentelő írásában több ráció van, mint magában a blogcikkben. Ez bók, le a kalappal!

Balázs Betty 2018.10.05. 10:11:43

@protézisesh: a kialvatlanság sokaknál évekig tart. Azután sem lesz egyszerűbb a helyzet. Az első minimum 1 év, igenis nagyon nehéz egy pár életében. Akiknek könnyen telnek ezek az évek, valószínűleg nagyon sok segítségük van. Babysitter vagy nagyszülők, vagy bárki, aki pici terhet le tud néha venni a vállukról. Például hogy egymással is foglalkozhassanak. Olykor az is elég csak, hogy egy bevásárlás erejéig vigyázzon valaki a kicsire. Mivel nem másnak szültünk, természetes hogy mi viseljük a terheket. De attól még igenis bele lehet fáradni egy idő után. Emiatt feszültek az anyukák sokszor, és emiatt lehetnek türelmetlenebbek a párjukkal. Ettől függetlenül nem cserélnék semmire azt, hogy van egy kincsük, a gyermekük! Idővel jó esetben ezek a problémák megoldódnak. Ahol nem, ott elválnak a szülők sajnos.

zizi77 2018.10.05. 10:16:15

@irónika: A nő számára a legfontosabb az utód. Mi ebben a meglepő? Persze nem azt mondom, hogy ettől már házirabszolgának tekinthető a férfi, sőt a nőnek is szüksége van a gyengédségre, figyelemre/főleg neki/, de azt elvárni, hogy egyedül viselje a gyerek születése utáni stresszt, munkát, felelősséget/szerintem ez a leggázabb, ami hírtelen az ember nyakába szakad, és erre nem lehet előre felkészülni/, és ez mellett még odaadó feleség is legyen, irreális elvárás. Ennek felismerése persze kellő érzelmi intelligenciát igényel minkét fél részéről. Nem mondom, hogy nálunk nem voltak nehéz időszakok, de azért kellő mértékű szeretettel és toleranciával ezt is túl lehet élni.

Mancilla Pectoralis 2018.10.05. 10:29:18

@0rdas: És még együtt vagytok? Miért? Tisztelet nincs a párod iránt,csak nagy egó.Nem láttam a sztoriban azt a részt amikor ketten együtt csináltok programot gyerek nélkül(meg lehet oldani,mi is megoldottuk).Van a férfiaknak egy kis része akik tényleg szeretnének gyereket, és a nagy része akik nem(vagy nem gondolják végig,hogy ez nem pár hónapos kis zökkenőt jelent az életben,hanem teljes átalakulást).Sokan gyerekek maradtok hiába nőttetek fel fizikailag.De akkor ne vállaljátok be a gyermekáldást,még ha ugrik is a nő utána. A gyerek(ek) pedig a TE gyereked is, a génjeid fele ott van.Benne élsz majd tovább amikor már nem leszel. Szóval ne tekints rá egy úgy mint púp a hátadra,mint eltartandó felesleges nyivákra vagy bánom is én.(mert a sztoridból csak ez jött le ÉN ÉN ÉN)

irónika 2018.10.05. 10:29:27

@zizi77: Nem tudom hol tartotik a gyereknevelesben, azt sem tudom, hogy milyen aldozatok aran tartotik ott, amit Te “tulelhetonek” tartassz.
En arrop beszelek, hogy ez a noi attitud, amit Te is magadban hordassz es meggyozodessel helyesnek tartasz magaban hordozza a kapcsolat tonkretetelet.
Es az a kerdes amit feszegetsz, hogy miert ne lehetne a ferfi reszerol ezt vagy azt toleralni, arra azt tudom valaszopni, hogy vajon konnyebb lesz a nonek, ha a ferfi otthagyja mert inkabb valasztja a kvazi ujrakezdest, mint a toleralast?
A gyerek a legfontosabb hozzaallas kovetkezteben a gyerek apa nelkul no fel. Ez a kovetkezmeny, vajon ha innen nezem, akkor az anya tenyleg mindent megtesz a gyerekeert?

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2018.10.05. 10:32:30

Abban a pillanatban, hogy valaki tisztában van a hormonális stb. változásokkal, tenni is tud annak érdekében, hogy ne ezekek a rabszolgája legyen. Nem az a normális, hogy aktívan rohadék vagyok apával, vagy passzívan mártírkodom, hanem az, hogy apával normális hangnemben átbeszélem a problémáimat, és magam is igyekszem rájuk megoldást keresni. He nem lehet apával normális hangnemben átbeszélni, akkor bizony eleve rosszul választottam apát, mert ő nem a szüléstől változott meg. (Pláne rosszul választottam apát, ha szülés után nem kívánom. Akkor már szülés előtt sem őt kívántam, maximum a megtermékenyüléshez szükséges anyagot).

Balázs Betty 2018.10.05. 10:36:48

Kedves kommentelők, a környezetemben élő átlag emberekről írok, akiknél ezt látom, és hallom, nem a sajátomról. Mielőtt félreértés lenne.Az én párom segít amiben csak tud, pedig rengeteget dolgozik. Vannak napok nyilván amik nehezebbek nálunk is, és akadnak konfliktusok.Az első egy év nagyon nehéz volt. Nekünk sem volt könnyebb mint másoknak. De mi szerencsére kitartunk egymás mellett. Mivel én sem bántó szándékkal írtam a cikket, kérem tiszteljük meg egymást azzal, hogy normális hangnemben kommentelünk! Köszönöm szépen!

0rdas 2018.10.05. 10:47:53

@Mancilla Pectoralis:

Idéznék a szövegemből:
"Két nagyit is bevontuk, jártunk kettesben wellneselni, de ott is a szervezésnél, mintha én tettem volna szívességet. OK, a nyaralások jól sültek el."
Van kettesben töltött program, még ezen kívül is. De tény, ezeket nekem kell előhozni, kvázi erőltetni.
Tehát szövegértésből EGYES

Az írásom lényege egy picit görbe tükör is volt. Mert amúgy megvagyunk, együtt vagyunk már jó 10 éve.

Milyen érdekes, hogy a nőknek szabad feministáskodni, picit lenézni, kihasználni a férfit. De én nem lehetek hímsoviniszta. Miért? Kedves hölgyeim?

És hol van a tisztelet a férfiak iránt a nőktől? Erről miért nem beszélünk?

A házasság is egy egyenlőségi kapcsolat. Ha segítek otthon. Sokat. Átlagnál többet. Akkor miért kell kuncsorogni, ha eljárok (az átlagnál kevesebbet). Miért nem működik, ha egyik oldalon adok, a másik oldalon kanom is kell? Mert egyenlő felek vagyunk!

Ezért borzasztó káros a társadalomban nyomni a női vezetőket, meg azért kapjon vmit, mert nő. Hát kurvára nem jár semmi, mert nők vagytok (vagy homokosok, cigányok, zsidók, menekültek, keresztények, stb.). Emberek vagyunk, mindenki küzdjön meg a maga előrejutásáért. A saját értékét próbálja eladni, ahogy tudja, ahogy van rá kereslet. Nem kell semmit torzítani mindenféle kvótákkal.

zizi77 2018.10.05. 10:48:08

@irónika: Ha apa nem hajlandó némi toleranciára, akkor eleve a kapcsolattal van a probléma. Akkor meg mégis mire várnak mindketten?
Eleve érdemes jól választani, persze ez nem mindenkinek sikerül. Sajnos láttam sok szétmenő kapcsolatot a környezetemben/ a saját szüleimét is/ ahhoz, hogy azt is lássam, inkább feladják az emberek, minthogy tegyenek a megoldásért. Egy kapcsolaton valóban dolgozni kell, hogy hosszú ideig mindkét félnek jó legyen, de erre nem feltétlen a gyerek születése utáni 1-1,5 év a legalkalmasabb. Ilyenkor inkább egymás támogatása a fontos, hogy ép ésszel átvészeljék ezt a kimerítő, nehéz/ettől mondjuk még nagyon szép/ időszakot.
Mondom ezt 17 év és 3 gyerek után. A legkisebb 2,5 éves, szóval a nehéz időszak még nem is volt olyan régen.

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 10:53:22

@Kovácsné: LOL

Mégis mit tudsz tenni a hormonális változásokkal szemben!?!

Bedobom a tegnapi dívány-cikket is: még immunológiailag IS megváltozol.

Gyakorlatilag olyan változáson megy át az ember, mint kamaszkorban, illetve a menopauzában. Ugyanúgy szabályozhatatlanul. Aztán erre rájön az, hogy minél intelligensebb vagy, annál nehezebben viseled ezt a szabályoztathatatlanságot ÉS emellett van ott a gyerek mint hab a tortán. Akivel kb 1,5 évig egy az egód. (Nem mellesleg azt is nehéz elfogadni, hogy totál irracionálisan viselkedsz, mert a gyerekkel összefonódsz...)

Az a pasi, aki ilyeneket megenged magának a párjával szemben, egy igazi vadbarom. Már bocsánat. Emellett valószínűleg teljesen kivonja magát a családból, így nem megy át sem a hormonális, sem az immunológiai folyamatokon, és hát persze kicsit sem tud azonosulni a deddel...

DFK 2018.10.05. 10:56:30

Ja persze,m a férjnek meg csupa méznyalás az egész. Hát nem. Én sokat segítettem a feleségemnek (most is sokat segítek a háztartásban, gyereknevelésben). És még így is sok türelem (és nyelés) kellett ahhoz, hogy most is együtt legyünk.
Sok nő azonban tényleg önző és a gyerek "elkészülte" után félreteszi a férjet, az csak bankautomata szerepet játszik.

Shirkan 2018.10.05. 10:56:46

Nálunk a gyerek hamarosan 3 éves lesz, tehát a hiszti korszak közepén vagyunk. Érdekes módon nálunk az asszony most "hülyült meg". Olyan dühkitörései vannak amikor a gyerek elkezd hisztizni, hogy kikerekedett szemekkel nézek; "ki ez az ember?". Egyszerűen eljutott arra a pontra, hogy a gyerek hisztizéseit nem tudja kezelni. Semmilyen módon. És tehetetlenül nézem ezt az átváltozást.

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 11:00:37

@Sir Galahad: Amúgy férfi maradt? Vagy elhízott még a terhesség során, aztán kissé elvonul (kéthetente a barátokkal, mert az neki jár! - minimum!!!), és aztán várja, hogy asszonypajtás erotikus táncot lejtve újra életre keltse a minivirslit? Ahogy magam körül látom...

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 11:06:51

@0rdas: Otthon nem segítesz, henem teszed a dolgod: hiszen a TE otthonod is! A TE gyerekeid csinálnak rumlit...

Ezzel van gond elsősorban.
Másodsorban meg azzal, hogy hímsoviniszta vagy és nem feminista... A lányaidnak milyen sorsot szánsz?

irónika 2018.10.05. 11:10:00

@zizi77: Olyan melysegben vagyunk, amit mar csak valodi peldakkal lehetne bemutatni, es ez a forum nem erre valo.
A tolerancia kerdese pedig nagyon egyeni. Az a tapasztalatom, hogy a nok szamara az a ferfi valik elfogadhatova, aki mar annyira tolerans, hogy a koznyelv egyszeruen papucsnak hivja, amitol a noknek pedig elmegy a ferfitol a kedve...
Es ha a no tolerancia elvarasa magasabb, mint amit a ferfi hajlando megtenni, annak ismert a vege.
Magam is 3 gyerek apja vagyok, de nekem mar 15 eves a legkisebb is. Igy en mar eleg jol megtapasztalom azt mennyire kiuresedik az elete a szuloknek a kamaszkorral es azt is latom ez miert lesz nagyon rizikos azoknak a paroknak, ahol a nonek elso a gyerek. Azert mert a gyereknek mar nem lesz elso az anya. Es ha az apa korabban el volt hanyagolva, akkor vajon ki lesz, aki az anya problemait megerti es segit elfogadni, hogy akiert egy eleten at kuzdott annak egyre kevesbe kell.
Egy kiuresitett kapcsolatban a gyerekek kirepulese utan nem marad semmi, csak a megszokas, a kapcsolatfugges es a felelem attol, hogy egyedul marad az ember. Ezek pedig nem jo tanacsadok, mikozben a problema gyokere 20 evvel korabbi.

zizi77 2018.10.05. 11:12:54

@Shirkan: Ő is tehetetlennek érzi magát, ettől a nagy kiborulás. Majd javul a helyzet. :)

protézisesh 2018.10.05. 11:16:34

@Balázs Betty: a “kornyezetedben elo atlagemberekrol” alatt azokat a noket erted, akik ugyanazt picsogjak. A kommentelok kozott tobben is kifejtettek, hogy ez alapvetoen mellebeszeles.

Ha a ferfi “elvarja” a tiszta lakas/vasalt ruha/meleg etel csomagot, az nem a szulestol jott letre, hanem elotte is ugy volt. Csak anyunak mostmar nem kell megjatszania magat, ott a gyerek, nem hagyhat el (mert elvalunk es mehet a ferfi a hid ala. Mellekszal: hany hajlektalan nő van es hany ferfi? Kozuluk hany kezdte ugy a lecsuszast, hogy elvalt a hazsartos felesegetol, aki az utcara perelte?). Utana anyu lehet kover (egy gyerek utan 5 evvel még mindig 30kilo pluszban?!), apolatlan, lusta otthon, lusta a munkaban (if any), lusta az ágyban. Aztan ha az a szemet ferje felrekefel (mikozben NEM akar elvalni, mert a csaladjat ugye el kell tartani), akkor o lesz a vilag szemete es mar mehet is az utcara.

Nem, kedves szerzo. Az ujszulottet CSAK anya tudja megszoptatni, illetve az is biologiai kód, hogy a gyermek 2-3 eves koraig MINDENNEL az amyjahoz megy. Akkor is, ha imadja az apja es o is imadja az apjat es egeszseges napi testi/erzelmi kapcsolatban vannak. Ezert aztan lehet basztatni a ferfit, hogy miert nem kel fel ejjel a siro gyerekhez, de nincs ertelme, mert a gyerek problemajat ebben a korszakban CSAK az anyja tudja megoldani. Apa ugyis felebred, de kozben huznia kell nap kozben az igat, mert ugye a gyes alatt neki kell egyedul eltartania a csaladot. Szerinted ez nem lelki teher?

Szerinted Anya elfaradhat a gyereksirastol, ezert lehet bunko apaval. Apa nem faradhatbel a fonoketol? Mi lenne, ha o is bunko lenne az anyaval? Világégés...
Ahogy tobben is irtak elottem, egy huszoneves jo csaj a szulessel programot valt. A ferfi programja nem valtozik, ő tovabbra is jokat akar bulizni, hancurozni, EGYUTT elvezni az eletet azzal a huszoneves jocsajjal, aki mellesleg a gyereke anyja lett. A no szamara meg egy idetlen/kovetelozo/csaknyűgvagy inassá valik a ferfi, akinek a szerepe kimerul a csaladfenntartas penzugyi es muszaki/technikai reszeben. Aztan kirepulnek a gyerekek es ott all ket 40-50 eves IDEGEN. Akik ugyan nem feltetlenul olik egymast, de mar reg nem tudjak a masik gondolatat kitalalni, nem ismerik a masik vagyait, nem is emlekeznek ra, milyenek voltak, mi tetszett meg a masikban. A szerencsesebbek intelligensek annyira (es anyagilag megtehetik), hogy “nagyobb szabadsaggal” egymas mellett eljenek (apa elmehet a haverokkal raftingolni, vehet motort, anya a baratnokkel szinhazba, kap botoxot, szilikont, luivittont) de mar nem is erdekel, hogy hol/kivel van, amikor nem melletted van. A kevesbe intelligensek meg addig olik egymast, mig birjak szusszal, aztan valnak, a ferfi pedig ott all anyagilag tonkremenve (merugye sikeres ember volt, ki tudta fizetni a not) es kezdhet megint egyedul kaparni a nullarol, mint 20 evesen.

Na EZERT lenne fontos, hogy (az elso par honap turelmi ido utan, sooot mar a terhesseg alatt) a gyerek lefektetese utan anya rendszeresen torokra vegye apát, hogy a ferfi ferfinak erezhesse magat OTTHON, ne pedig eunuch/beszelo szobabutor szerepe legyen...

Ne feledd, hogy 20ezer forintert szazszor lelkesebb es jobb testu kurvat kapni (akar minden heten masikat) es az havi szinten sokkal olcsobb, mint elhidegult feleseget es ellened nevelt gyerekeket finanszirozni...

zizi77 2018.10.05. 11:24:12

@irónika: Igazat adok, hogy 20+ évig nem lehet kizárólag a gyerekkel foglalkozni. Sőt a gyerek is kb 3 éves kora után már elég önálló. Óvodába jár, nagyi is jól el van vele, stb. Viszont ez nem azt jelenti, hogy anyukának 6 héttel a szülés után/gyerekágyi időszak vége/ vigyázban kéne állni, hogy apuka elégedett legyen. Én kb 1-1,5 évre tartom azt az időszakot, amikor gyerek alapból kiköveteli magának a teljeskörű figyelmet. Ilyenkor apának viszonylag kevés jut belőle/persze, ha szeretet van, akkor ez azért nem teljes figyelemmegvonást jelent/, de ez viszonylag belátható idő ahhoz, hogy át lehessen vészelni. Utána sem lesz kapásból minden olyan, mint régen/sőt soha/, de jó esetben határozottan javul a helyzet. Ehhez kell az, hogy a párnak hosszú távú elképzelései legyenek, és ne úgy vállaljanak gyereket, hogy nem volt jobb dolguk.

0rdas 2018.10.05. 11:24:50

@R2D2 & C3PO: Kurvára nem megy át neked a lényeg. Vagy nem akarod érteni.

Az nem megy, hogy a házi munkát apa és anya 50-50%-ban osztja meg.
Én nem bulikázok a munkahelyen (mielőtt belekötnél - szabin vagyok, beteg a gyerek :) ).

GYES alatt a pénzkereső munka 100% - 0% apa javára. Így nem elvárható, hogy otthon 50-50%-ban vállaljon mind a két fél. Legyen mondjuk 80-20% anya javára. Kábé.

Anya visszament dolgozni, a házi munkában az 50-50%-ból lesz mondjuk 60-40% Mert egyik fél 8 órás, másik fél 6 órás munkát vállal. (És nem pénz alapján osztom meg, mert az enyhén szólva is gáz). Akkor házimunkánál 40-60% az anya javára. Ez így természetes. Mindenki azonosat tesz a kalapba.

Ennyi, amíg a nők ilyen önzők, addig a pasik, bizony eljárnak otthonról bulikázni haverokkal.

irónika 2018.10.05. 11:25:15

@protézisesh: ertem amit irsz, meg ha a nyers is. DE.
Kurva mellett nem kelsz fel reggel es nem beszelgetsz vele egy joizut egy pohar bor mellett. Tudom van ilyen kurva is, de az mar nem 20ezer...
Szoval azt akarom mondani, hogy a tars/feleseg nem csak a szexre kell...

zizi77 2018.10.05. 11:29:38

@protézisesh: a leírásod alapján a férfi egy kétlábon járó f@sz. Szerencsére az én férjemnek agya meg szíve is van. Ritka madár, Úgy tűnik!

irónika 2018.10.05. 11:30:04

@zizi77: Amit legutobb irsz, azzal nincs bajom. 1-1,5 evvel nem lenne gond, bar 3x mar az sem keves :)
Ugyanakkor az a tapasztalatom, hogy aki nem helyezi sosem elso helyre a gyereket, ott ez az egyebkent erheto idoszak rovidebb. Aki pedig elso helyre helyeti, annak az ovodas es iskolas korban is a legfontosabb a gyerek lesz.
Azokrol a nokrol pedig ne is beszeljunk, akik sajta onzesuket ugy palastoljak (sokszor meg maguknak is), hogy a gyerek erdkeire hivatkoznak.

irónika 2018.10.05. 11:31:51

@zizi77: es meg valami. Ha Te tenyleg igy is eled az eleted, akkor nem tartozol a tobbseghez es a ferjed szerencses. Es ez esetben nincs is vita koztunk.

csakférfi 2018.10.05. 11:33:38

A cikk......őőő.....inkább poszt,egy szereotipia gyüjtemény.
Ugyanis nem kell tökéletes anyának vagy apának lenni.
Legjobbnak sem.
Aki erre törekszik az elbukja élete egyik legboldogabb időszakát.
Aztán .....tini gyerek ...vagy unoka után....kapuzárási pániktól hajtva joggal gondolhatja. "Higy én milyen hülye...apa...anya voltam!"
Nem kellene ezt annyira "véresen" komolyan venni.
:)

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 11:34:14

@0rdas: Szerintem simán, meg még több is, mert a gyerek 24/7, míg a munka csak 8/5...

Már rég nem lennék házas, ha nem így lenne.
Egyébként én is utálom, hogy max a felét keresem a férjem fizujának és mindezt sokkal okosabban és több papírral a zsebemben. De evvan...

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 11:35:38

@R2D2 & C3PO: Apropos, a gyes alatt a jövedelmem a duplája volt a gyes utáninak...
Na az volt a szívás!

Berelhetoreklamfelulet 2018.10.05. 11:42:19

@R2D2 & C3PO:
Jah, mer a papír semmit nem ér. Akinek esze van, az anélkül is tud keresni, a többi meg sír, hogy papírral sem tud.
Ez itt a különbség...

zizi77 2018.10.05. 11:44:16

@irónika: én így látom az életünket, remélem mások is! Van egy barátunk, tipikus csajozós agglegény, aki barátnőzik, de nem akar családot. Sokszor hallgattuk tőle, hogy mer mindig a gyerek. Aztán úgy alakult, hogy az aktuális barátnője terhes lett, és meg is született a kislányuk. A gyerek még nem volt egy éves, amikor már szakítottak, mert alapvetően nem voltak egymáshoz valók, de meg van hülyülve, ha nem láthatja a lányát. Én úgy látom, hogy van a két véglet, a papucs férj, akit kihasználnak és csak a családjáért él, meg van az önző, aki csak megcsinálta a gyereket, de ugyanúgy akar élni, mint előtte. A többség viszont szerencsére a kettő között van. És itt jön be az, hogy mennyire szereti a másikat, és mennyire tud hosszútávon gondolkodni, és annak érdekében tolerálni a másikat a nehéz időszakban.

Ja, szerencsére nem jöttek annyira sűrűn a gyerekek, hogy ne lett volna már jobb időszak is közöttük. Ha nem így lett volna, akkor nem jött volna a következő. :)

Balázs Betty 2018.10.05. 11:45:42

@zizi77: szerencsére az én páromnak is van szíve és agya. Előbb zavarna el mint sem kurvázzon! Egyre jobban azt érzem szerencsés vagyok!

protézisesh 2018.10.05. 11:46:29

@R2D2 & C3PO: de, igen. A ferfi SEGIT a hazimunkaban, ahogy a dolgozo nonis csak SEGIT a haztartas finanszirozasaban. Ostoba feminista megkozelites, hogy az “egyenjogusag” azt jelenti: “mindenbol ugyanannyi jar”.

Gyereket szulni es az elso 2-3 evben felnevelni CSAK a no tud. (Igen, tapszerrel lehet etetni, de erzelmi biztonsagot csak a szuloanyjatol kaphat a gyerek, masik notol sem!). A kiesett ido miatt a nonek kevesebb a szakmai tapasztalata az ugyanannyi idos, ugyanolyan kepzettsegu ferfiakkal szemben. Akkor viszont vagy melosok mindketten (egyenlo bér), vagy olyan munkakoruk van, ahol egyéni béralku van, itt viszont a ferfi magasabb bert fog kapni. Nem a farka miatt, hanem a plusz 2-3-akarhany ev szakmai tapasztalata miatt, meg a jobb rendelkezesre allasa miatt (igen, valoszinuleg anya fog rohanni a bolcsibe a gyerekert, anya nem tud 10evig tulorat vallalni, mert ott a gyereke a suliban, a piac pedig ezt beárazza. Lehet ez ellen kuzdeni, de sajnos az a logikus, hogy az amugy is “gyengebb” karriert aldozzuk be. Szep dolog a ferfit IS gyesre kuldeni, de azzal a ferfi nagyobbat bukik (o is elmarad a kortarsaihoz kepest), mint amennyivel a no elobbre jut, tehat osszessegeben a csalad szarabbul jar. Na EZERT keresnek tobbet a ferfiak.

Es mivel a ferfi keres SOKKAL tobbet, logikus, hogy o tulorazzon, mig a no tuloraja otthon a mosas-fozes-takaritas. Amit NEM ingyen vegez, mert cserebe jarhat (a ferfi fizetesebol vett, a ferfi fizetesebol tankolt) autoval, elmehetnek (a ferfi fizetesebol) egyutt nyaralni, stb.

EZERT nem kellene annyit sirni es NEM a ferfi ÖNZŐ kovetelesenek beallitani, hogy szeretne a felesegevel rendszeresen jokat SZERETKEZNI, ahol mindket fel kielegul es mindket felben erosodik az osszetartozas. A spermatol megszabadulasra van egy csomo mas modszer, de akkor jarj nyugodtan BKV-val, a tengerpartra meg majd nem veled megyek, hanem a haverokkal...

Amig viszont a nonek CSAKAGYEREK a hozzaallasa, addig a ferfi kuzd a lelkiismeretevel, aztan valahogy dont. Papucs lesz, elviselhetetlen lesz, elhagyja magat, kipattintja magat es felremegy, a munkaba temetkezik, az italba temetkezik... Anya gügyög és butaságokat blogol (“másokról”), aztán elválik a férfitől, aki iszik/megcsalta/goromba/elhidegült, pedig ő MINDENT megtett a családért, “meg azokat a szép gyerekeket is milyen szépen neveli”. Apu meg fizet aztán kezdi nulláról. Ami ha nem sikerül, akkor pár éven belül Fedél nélkül-t árul a moszkva téren...

“ez az élet, Babocsai néni”

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 11:50:06

@protézisesh: Ez tele van tárgyi tévedéssel, bocs, de nem fogom egyesével szétcincálni a mondataidat.

De eleve kezdjük ott, hogy kisujjból el tudom tartani magunkat a gyerekkel. Szóval nem, nem azért "tartom" a férjem, hogy fizessen. ;DDD LOL

Fülig José 2018.10.05. 11:51:50

@zizi77: "És itt jön be az, hogy mennyire szereti a másikat, és mennyire tud hosszútávon gondolkodni, és annak érdekében tolerálni a másikat a nehéz időszakban."
pontosan így van. ezért aztán a legtöbb férj kurvázik. vagy legalábbis barátnője van. így aztán együtt van a szent család, a feltámadásig. gratula... ja: a legtöbb feleség tud is róla, de nekik is rendben van így. ahogy a kolléga írja feljebb, van nyaralás, új kocsi, luivutton. ez aztán az élet, Babocsiai néni...

protézisesh 2018.10.05. 12:00:37

@zizi77: 1-1,5 év. Meg adjál hozzá 9 hónapot a terhességre és máris felmentetted magad 2,5-3 évre A NORMÁLIS VISELKEDÉS ALÓL, “merahormonok”. Én meg addig vágjak jó pofát MINDEN hisztidhez, viseljek el minden ostobaságot ami eszedbe jut, finanszírozzam a közös életünket, mert ugye intelligensek vagyunk. Az eszedbe sem jut, hogy NEKEM is vannak ÉRZELMI szükségleteim, hogy nem csak a farkam akarom belelógatni egy meleg lukba, nem csak ATM, beszerző, sofőr és ápoló akarok lenni a KÖZÖS életünkben...

A megjegyzésed (“két lábon járó f@sz vagy”) alapján viszont mindezek az ÉRZELMI szükségletek NEKED ESZEDBE SEM JUTOTTAK, szerinted az én írásaim csak arról szólnak, hogy miért nem dugunknegy héttel szülés után. Hát nagyon nem erről szólnak.
Ez alapján viszont a nagggyontökéletes férjed vagy egy ordas nagy papucs, vagy már (fejben) megdugta az összes szomszédasszonyodat, meg az oviban az anyukák felét...

protézisesh 2018.10.05. 12:03:36

@R2D2 & C3PO: ofkorsz. MOST MÁR el tudod tartani magad, hogy a gyereked apja megfinanszirozta azt a 3-5 evet, ami a gyerek miatt kiesett a te karrieredbol. Olyan onallo vagy te is, mint az Orban Rachel...

zizi77 2018.10.05. 12:03:46

@Fülig José: mondjuk ez nálam nem lenne opció. Tudod, azért nem csak kurvák, szeretők léteznek. Alapvetően itt az a gond, hogy ha mondjuk 10 napig nincs szex, akkor az a nőnek baba mellett csak pár nap, míg a férfinak majdnem 1 hónap. Szoptatós anyáknál a libidó legtöbb esetben minimális szinten van, mert a prolaktin igazi libidógyilkos. Ezért az a viszonylag kevés szex is inkább a férj kedvéért van, nem azért mert a nő annyira vágyna a szexre.

De szerintem alapvetően nem csak a kevés szexről van szó, mert az, már bocs, de belátható időn belül harmadik fél bevonása nélkül is megoldható, hanem inkább az érzelmi háttér. Ha a pár szereti egymást, akkor túlélik. Ha alapvetően magukra gondolnak, akkor szétmennek.

Balázs Betty 2018.10.05. 12:04:39

@R2D2 & C3PO: én sem, ugyanis pont azért kezdtem el dolgozni otthon, hogy a páromról le tudják venni egy kis anyagi terhet, az egy éves gyerek mellett. Mivel én sem várom el tőle, hogy minden anyagi teher rá szakadjon. Ő hagyja hogy dolgozzam, mert imádom a munkám. Emellett minden meg van csinálva otthon. A gyerekkel is rengeteget foglalkozom. Végzem a dolgom, ahogy bírom. Igyekszem minden téren megfelel i, de nem könnyű! Én tisztelem a páromat! Elfogadtam, hogy kb 7 napból 7-et dolgozik, értünk. Emiatt természetesen sokszor hulla fáradt, alig él. Nyilván nem fogom azzal csesztetni, hogy otthon bármit csináljon. A férfiaknak is pokoli nehéz lehet, aláírom. De nekünk sem könnyebb!

zizi77 2018.10.05. 12:05:51

@protézisesh: lásd, Josénak írt kommentemet.

zizi77 2018.10.05. 12:09:47

@protézisesh: "Na EZERT lenne fontos, hogy (az elso par honap turelmi ido utan, sooot mar a terhesseg alatt) a gyerek lefektetese utan anya rendszeresen torokra vegye apát, hogy a ferfi ferfinak erezhesse magat OTTHON, ne pedig eunuch/beszelo szobabutor szerepe legyen...

Ne feledd, hogy 20ezer forintert szazszor lelkesebb es jobb testu kurvat kapni (akar minden heten masikat) es az havi szinten sokkal olcsobb, mint elhidegult feleseget es ellened nevelt gyerekeket finanszirozni... "

Mégis, hogyan kéne ezt értelmezni? Ebből nekem az jön le, hogy a figyelem igénye kimerül abban, hogy anya torokra vesz. Pont nem arról írsz, hogy érzelmi szükségleteid vannak!

aranea 2018.10.05. 12:14:29

Nem csodálkozom, hogy a férfiak többsége nem akar gyereket...

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 12:19:31

@protézisesh: Talán elkerülte a figyelmed, hogy a gyes alatt sokkal nagyobb volt a jövedelmem, mint a munkába visszaálláskor. ;DDD

Most már. JÁJ!

Sorrybori77 2018.10.05. 12:21:51

Jajj de jó olvasgatni a kommenteket :D

Én is mindig elcsodálkozom azon, amikor oly büszkén villantják meg a nők az eljegyzési gyűrűjüket, mintha valami oh de csodás kimagasló teljesítményt értek volna el vele - jah, bocs tényleg azt! Az életfogytig tartó szopást! :D

...persze szopni nem akar egyik sem úgy isten igazából, csak amíg horogra nem akad a csóka, utána átmennek úrinőbe "momzillába", akinek a szopás hirtelen degradálóvá vált.

Fülig José 2018.10.05. 12:23:26

@zizi77: most hirtelen mondok a kb 8 haveromból 4-et, aki így él, meg másik 4-et aki már válik/elvált. mondom ezt úgy, hogy sose fizettem nőnek, barátnőm sem volt, ne áltassuk egymást... abban a pillanatban, ahogy a nőnek gyereke lesz, megváltozik, éspedig sokáig. röhögök a 2-3-4 éves előrejelzéseken, hogy utána minden visszatér a régi kerékvágásba. ehhez képest az óvóda: szívás. kisiskola: még nagyobb szívás. aztán 10-11 éves kortól öntudatra ébred a gyerek: térdre imához. 13-15 kor: halál. azután már csak a túlélésre játszol, hogy meg ne bolondulj. persze mindenki máshogy fogja csinálni, az Ő gyereke nem lesz ilyen plafonnézegetős/ájfónzombi... hehe, aztán mégis...
azt kéne felfogni, hogy nekem is csak egy életem van és nem vágyom mártíromságra. abban tökre igaza van proti kollégának, hogy összekötöttem az életemet egy vidám, bevállalós csajjal (külsőre direkt nem térek ki) és egyszercsak lesz belőle egy nyugati boszorkány, komplett, macskával, seprűvel.... hát kösz, de kösz nem...
ui:
sajnos az aktuális hisztiben (értsd:mítú) esélytelen erről értelmesen beszélni, mert minden férfi csak egy f.sz lehet.

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 12:24:52

@Sorrybori77: He-he.

Ezek után ne csodálkozzunk, hogy annyi a válás és azt főleg nők kezdeményezik. Mégis ki akar EGÉSZ életében csak szopni. :DDD

csakférfi 2018.10.05. 12:27:15

@R2D2 & C3PO:
A pénz....ha számít....a családban ki mennyit keres és mire ki..mennyit...költ. Gyilkosság....kb.
Ilyen szempontok nem mérvadóak.
Szerintem.

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 12:27:35

@Fülig José:
Megint kitérnék a másik oldalra: mi is adoniszokkal, belevaló pasikkal kezdtünk, aztán kijött egy öreg, tohonya, tv előtt farkát vakarva elsörözgető valaki. ;DDD

Das ist egal, ahogy a művelt osztrákok mondják.

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 12:29:58

@csakférfi: De akkor miért ez az érv a fenti hozzászólások többségében?

Csak arra tértem ki, hogy nem igazán valid. ;D

csakférfi 2018.10.05. 12:31:12

@Fülig José:
Szerinted egy nő miért változik meg?
A gyerekszületéssel?
Mert hülye?
Nem öregem csak a "szakértők" ...gyerekorvos...védőnő....stb. úgy feltesz neki a lécet hogy azt megugrani a lehetetlennel határos.
Ezt épeszű ferfi tudja.
Igyekszik ezt a nyomást enyhíteni.
A nem épeszü meg megy kurvázni...kocsmázni...melózni..stb.

2018.10.05. 12:31:41

minden férfiban tudatosítani kell gyerekvállalás előtt, hogy a felesége nem lesz ugyanaz utána már soha. nem lesz a bújós kefélőgép, aki előtte volt. se testileg, se agyilag nem kívánja már a szexet többet. ehhez infóhoz joga van a férfiaknak hogy meghozzák a döntésüket, hogy akarnak a családot vagy sem.

csakférfi 2018.10.05. 12:32:27

@R2D2 & C3PO:
Azért mert sok olyan ember mond véleményt.....akinek ez szempont...még hazugság.
:)

Fülig José 2018.10.05. 12:33:15

@R2D2 & C3PO: hát...nem mindegyik. viszont szándékosan nem arra hegyeztem ki a mondandómat, amiről a fény visszaverődik... a szoftverrel nagyobb a baj, nehezebben is javítható...

csakférfi 2018.10.05. 12:34:24

@KUNTYI:
"Nem lesz bújós"
Baromság...szereotípia.
A nejem 50 két tini után is "bújós".
Olyan mint a nádszál......igaz egy köteggel
:)

Fülig José 2018.10.05. 12:37:56

@KUNTYI: hamar kihalna az emberiség... :-)

zizi77 2018.10.05. 12:39:45

@Fülig José: Hol írtam, hogy 2 év után olyan lesz minden, mint gyerek előtt. Én azt írtam, ez a legnehezebb időszak, ami után határozottan javul a helyzet. Nekem is van kamasz gyerekem is, de ennek elviselése már nem megy a házasságunk rovására. Ha valaki félrelép, mert 1-2 évig kevesebb a szex meg figyelem, akkor alapvetően bármikor megcsinálná, ehhez csak önigazolás az, hogy nem foglalkoznak velem. Erre írtam korábban, hogy igen dolgozni kell a kapcsolaton, de a gyerek születése utáni 1-1,5 évben lehet, hogy ez parkolópályán van. Ezek viszonylag belátható időintervallumok ahhoz, hogy ne adjuk fel olyan könnyen.
Az meg, hogy az ember idővel külsőleg, némileg belsőleg változik előre látható. Aki azt hiszi, hogy minden olyan lesz 20 év után is, mint a kapcsolat elején, álomvilágban él. Ezért érdemes együtt élni pár évet a végső elköteleződés előtt. Akkor már nincs rózsaszín köd, az igazi embert látod jó eséllyel. Persze ez nem garantálja, hogy később nem lesz meglepi, de azért egy jó alap arra, hogy hosszútávon lássuk a kapcsolatot.

0rdas 2018.10.05. 12:42:59

@R2D2 & C3PO:

"Szerintem simán, meg még több is, mert a gyerek 24/7, míg a munka csak 8/5..."

Ez nem igaz. Az a 24 inkább csak 12-14. Másrészt otthon van apa is és segít. A 8/5 meg inkább 9-10/5 (már aki hétvégén nem dolgozik)
És azért ne vegyük egy kalap alá egy stresszes versenyszférás munkát egy otthoni "lötyögéssel". Ami inkább fárasztó, mint stresszes. És nem ülhetek le közben a melóhelyen szundizni, vagy tévézni és nem is sétálhatok babakocsival, míg az anyák otthon igen.

A munkában nem a papír számít.

De alapvetően a férfiak nem tudnak szülni, szoptatni, stb. De minden mást igen. Rájuk a családfenntartás hárul. Lehetsz feminináci, de akkor is így van, mert biológiai okai vannak és ok okozati összefüggése.

Ahogy mi férfiak hálásak vagyunk, mert kihordjátok a kis büdiket, nektek illik ugyanennyire hálásnak lenni, hogy eltartunk titeket. És nem basztatni ok nélkül, mikor hazaérünk. Igen beszállunk a házimunkába, de nem fogjuk a felét elvégezni.

csakférfi 2018.10.05. 12:45:21

@Fülig José:
azt kéne felfogni, hogy nekem is csak egy életem van és nem vágyom mártíromságra. abban tökre igaza van proti kollégának, hogy összekötöttem az életemet egy vidám, bevállalós csajjal (külsőre direkt nem térek ki) és egyszercsak lesz belőle egy nyugati boszorkány, komplett, macskával, seprűvel.... hát kösz, de kösz nem.."

Mártíromság?
Öcsém.....még szenvedni sem mersz.
Gratula!

zizi77 2018.10.05. 12:46:08

@0rdas: "otthoni lötyögés" Ez aranyos!!! :) Te se sokat láttál a gyerekből ezek szerint, vagy Ti megtaláltátok a kikapcsoló gombot, ami eddig senki másnak nem sikerült.

FogarasiArpi 2018.10.05. 12:49:59

@0rdas: Biztos, hogy nem ugyanazt a nőt vettük el mindketten....?

protézisesh 2018.10.05. 12:50:26

@zizi77: akár hiszed, akár nem, egy örömmel, a másiknak való önzetlen örömszerzés szándékával elkövetett mélytorok az pont nem csak a szexről szól... a JÓ, odaadó, teljes szex ugyanis a nő részéről feltételezi az érzelmi kötődést is. Legalábbis a feminista kánon szerint a nők nem szexelnek csak úgy, a szex kedvéért. Ha viszont egy KAPCSOLATBAN az elérhető maximum annyi, hogy “tedd be aztán hagyj aludni”, az olyan szinten férfiatlanító, hogy annál sokszor egy jó sz@rás nagyobb örömet okoz.

A kurvázás anyagi kérdésköre meg úgy érdekes, hogy a “mindenpénzem” HELYETT havi 80-160 ezerből lenne fullextrás szex, nem pedig úgy, hogy ezt az összeget síbold el észrevétlenül a családi kasszából. Ezért marad aztán a feleségnél gyakran semmivel nem szebb, ámde sokkal lelkesebb kolléganő/szomszédasszony/stb. Meg a lelkiismeretfurdalás (egy darabig, aztán lassan az is elmúlik). Pedig a férfi esetleg tényleg úgy ment neki az egésznek, hogy szerető feleség ÉS vele közös gyerekek. A nőben viszont jó férj (lásd még “jól ment férjhez”), akit később - érzelmeg- évekre kiszorít a gyerek. Ti írjátok, turbóanyuk, momzillák, hogy olyankor MINDEN a gyerek, a férj meg segítsen mindenben ÉS hagyjon békén ÉS legyen megértő. A férfi (testi és lelki) szükségleteiről pedig elegánsan szót sem ejtetek. Menjetek ti a búsba...

protézisesh 2018.10.05. 12:52:31

@R2D2 & C3PO: jaja, máshol meg azt írtad, hogy a férjed többet keres, mint te, pedig te vagy az okosabb, meg több a papírod is.

Vagyis a közös életeteket mégis ő finanszírozta nagyobb részben. He?!

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 12:53:30

@0rdas:
Lötyögés. HIHIHI.

Nekem amúgy pont ez volt a legnagyobb problémám. Alapból egy agyilag izgága nőszemély vagyok és az a tompaság, ami egy kisbabával jár, totál kikészített. Persze az óvodás-korszak sem sokkal jobb... Sajna nehezen lesz egy gyerek szellemóriás. Bár tény, hogy itt-ott megcsillan egy-egy homokszemcse a masszában.

Sokkal könnyebb ellóbázni a lábakat a szupernagy céges stresszben. (Megfigyeléseim szerint 0,15 az egyhez az effektív munka, ugye. Volt pár évem azt is megfigyelni, nem 18 évesen szültem...)

csakférfi 2018.10.05. 12:55:09

@zizi77:
"Akkor már nincs rózsaszín köd, az igazi embert látod jó eséllyel"

Rózsaszín köd?
Szeretni való embert...nőt...férfit látsz.
Ekker ez a legfontosabb.....ha később mást hiszel...nagy probléma.

R2D2 & C3PO 2018.10.05. 12:57:04

@protézisesh: Ne erőlködj, fölösleges. ;DDD

Nem én árazom be a fizetéseket, hanem a társadalom. Sajnos az én egyéni képességeim kicsit sem módosítják a nagy egészet. Ha az a szokás, hogy a nők ennyit keresnek (67-80%), szakmafüggő (a férjemé férfiasnak számít és magasabbra árazzák, mint az enyémet, ami nőiesnek számít...), akkor sajna az jön ki, hogy a felénél akkor sem tudok többet keresni, ha éjjel-nappal, 10-20 embert foglalkoztatva hajtom magam.
Vagyok annyira eszes, hogy nem cseszek ki magammal. ;D

protézisesh 2018.10.05. 12:58:28

@zizi77: “Ha a pár szereti egymást, akkor túlélik. Ha alapvetően magukra gondolnak, akkor szétmennek.”

Meddig kell szeretni egymást és mikortól gondolhatok magamra is? Ja, írtad fentebb: 1-1,5 év (+a terhesség), vagyis én MINIMUM 1000 napig legyek odaadó, megértő, viseljem el a gyakran megalázó és jogtalan/alaptalan hisztijeidet. Közben lobogjon bennem a szerelem olthatatlan lángja, hogy majd amikor csillapodnak a hormonok, kialudtad magad, visszataláltál a karrieredbe, (a saját mércéd szerint is) visszanyerted az alakod, akkor majd ESETLEG ugyanott folytathassuk, ahol a terhesség előtt abbahagytuk?! (Ja, és ehhez gyermekenként adj hozzá +3 évet.)

Reális elvárás (mint minden, amit a nők a férfiakkal szemben támasztanak)...

Lakatos Hajnalka 2018.10.05. 12:59:45

@protézisesh: Ez a saját életed és ne általánosíts. Én pl mindig SOKKAL többet kerestem mint a gyerekem apja és még a kocsimat is magamnak vettem és még egyedül meg is tudtam tankolni. Ezek szerint neki kellett volna vinni 80-20% arányban a háztartást és otthon maradni 3 évig, mert amit ő keresett az nem lett volna elég 3-unknak? Jah, és én sosem döngettem a mellemet hogy én tartalak el te meg még egy gyereket se voltál képes szülni... Szerelem, szeretet, egymás segítése gondolom ezek ismeretlenek számodra, csak az számít ki keres/túlórázik többet. Azt sem tudom honnan veszed hogy a nő csak 6 órában dolgozik ha már gyereke van. Ahány ember/család annyi sors, annyi szokás.

zizi77 2018.10.05. 13:00:17

@protézisesh: Jól értem, hogy akkor a kurva, aki a pénzedért lelkes, összevethető a szerető feleséggel?
"Ti írjátok, turbóanyuk, momzillák, hogy olyankor MINDEN a gyerek, a férj meg segítsen mindenben ÉS hagyjon békén ÉS legyen megértő. A férfi (testi és lelki) szükségleteiről pedig elegánsan szót sem ejtetek. Menjetek ti a búsba... "
Nem-nem ezt írjuk, hanem azt, hogy az apa is legyen némileg belátó, hogy a gyerek nem úgy lesz, hogy hozza a gólya, aztán majd neveli magát, hanem nagyon komoly változás, stressz, munka, és fizikai leterheltség ahhoz, hogy a nő ne tudja kisujjból kirázni, és ugyanolyan vadmacskának lenni, mint esetleg korábban. Ahogy mellesleg a férfi is változik, és legtöbbször nem előnyére. Ráadásul az, hogy a gyerek a legfontosabb, nem választható, hanem ösztönös. A hormonok rendeződésével javul a helyzet, de az ösztön egy életre megmarad.

zizi77 2018.10.05. 13:03:44

@csakférfi: úgy értettem, hogy a kémia alábbhagy, és azt akit akkor látsz, vagy szereted és vele maradsz, vagy nem, és keresel tovább. :)

Fülig José 2018.10.05. 13:05:06

@protézisesh: "Ja, írtad fentebb: 1-1,5 év (+a terhesség)"
nyugodtan adj hozzá úgy 15 évet...

zizi77 2018.10.05. 13:08:48

@protézisesh: ha csak 3 évig van jövőképed, akkor valóban igazad van. Azért azt hallkan jegyezném meg, hogy a nőnek sem sétagalopp ám ez az időszak.

LoveKills 2018.10.05. 13:42:35

@zizi77: olyan, hogy "ez mellett", nincsen. Emellett. Középiskola. Tudom, egyre többen használják ezt így, de ez csak a neoprimitivizmus bizonyítéka. Te ne legyél egy újabb közülük.

Zalán Maurer 2018.10.05. 13:43:52

@0rdas: ön nyert! A mai legjobb komment díját én magának ajánlom!

FMR 2018.10.05. 13:50:17

Aki szeretné mélyebben is megérteni azt az ádáz időszakot és mélységes tragédiát, amivel a gyereknemzés jár (még akkor is, ha a gyerek születése "tragiforikus", mert tagadhatatlanul tragikus és euforikus esemény is egyszerre), valamint nyitott a közérthető filozófiára, annak ajánlom az alábbi videót.

Schopenhauer a szerelemről, két részletben:

1. rész:

www.youtube.com/watch?v=BVCRhLXEve8

2. rész:

www.youtube.com/watch?v=dcsbaua_XBY

Sok mindent segít megérteni. És belátni azt, ami elkerülhetetlen, mert az emberi létezés velejárója. Egyébiránt pedig ajánlom Kierkegaard örökérvényű bölcseletét:

"Házasodj meg, meg fogod bánni; ne házasodj meg, azt is meg fogod bánni; házasodj vagy ne házasodj, mindkettőt meg fogod bánni; vagy megházasodsz, vagy nem, mindkettőt megbánod. Nevess a világ ostobaságain, meg fogod bánni; sirasd el, azt is meg fogod bánni; nevess a világ ostobaságain vagy sirasd el, mindkettőt meg fogod bánni; vagy nevetsz a világ ostobaságain, vagy elsiratod őket, mindkettőt megbánod. Bízzál egy lányban, meg fogod bánni; ne bízzál benne, azt is meg fogod bánni; bízzál egy lányban vagy ne bízzál benne, mindkettőt meg fogod bánni; vagy bízol egy lányban, vagy nem, mindkettőt meg fogod bánni. Akaszd fel magad, meg fogod bánni; ne akaszd fel magad, azt is meg fogod bánni; akaszd fel magad vagy ne akaszd fel magad, mindkettőt meg fogod bánni; vagy felakasztod magad, vagy nem, mindkettőt meg fogod bánni. Ez, uraim, minden életbölcsesség foglalata."

protézisesh 2018.10.05. 13:59:40

@zizi77: nem, nem jol erted. A hazassagkotes elott van dontesi lehetoseged (agglegeny/kurvazas vs hazassag). A tobbseg az utobbit valasztja, aztan remenykedik.

De a tobbsegnel sajnos elojon az, amit a legutobbi hozzaszolasodban megint leirtal: hormonok, nektek is nehez, stb. Aminek reszetekrol az a vegkovetkeztetese, hogy a ferfi legyen megerto, turelmes, szereto, intelligens, stb.

Ha feltunt, nem vagyok egyedul azzal az allasponttal, hogy ez egy TARSASjatek LENNE, megis mindenhol csak arrol irnak, hogy a ferfi legyen megerto a novel szemben. Ertem en, hogy van itt par superwoman, aki tobbet keres a ferjenel, szepen is beszel vele, a gyerekszules utan evekig nem dugtak, mégis csodalatos harmoniaban es vegtelen szeretetben elnek egyutt. A NŐ ELMONDÁSA ALAPJÁN. (Persze, elofordulhat, ahogy van feher hollo is, sot a sajat szememmel lattam kismalacokat szoptato tigrist is...)

En viszont tovabbra is azt gondolom, hogy egeszseges fizikumunes erzelmu ferfi nem viseli mosolyogva a virtualis kasztralasat, amit ti itt elvarnatok minden ferfitol.

Fülig José 2018.10.05. 14:00:48

@FMR: hát, nem tudom ki volt ez a Kierkegaard, de tuti valami nagycsaládos arc lehetett, mert teljesen elment az esze... :-)

Berelhetoreklamfelulet 2018.10.05. 14:10:13

@R2D2 & C3PO:
Hát igen, ha papír helyett valódi tudás lenne, akkor nem 0.15 : 1 lenne az arány.
De aki csak aktatologatónak jó, annak jah, kb. egy gyerekmegőrző a munkahely is XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

FMR 2018.10.05. 14:11:10

@Fülig José: Nem lenne kár. Egy cseppet sem. Könnycseppet sem érdemelne az ügy.

FMR 2018.10.05. 14:13:28

@Fülig José: A helyedben nem lennék büszke a tájékozatlanságomra és arra, hogy derült arccal ostobaságokat, közhelyeket fecsegek. A természet gyári terméke vagy.

protézisesh 2018.10.05. 14:14:49

@zizi77: a harom eves jovokephez meg leirtam fentebb a teljes sztorit a gyerekek kirepuleseig. Az also hangon is 20 ev, raadasul az a 20, amikor fizikailag es szellemileg is a legaktivabb, legerosebb lehetnel. Ti meg ezt elintezitek azzal, hogy legyunk turelmesek/megertoek.

Ja, es ha a gyerekek kirepulese utan a ferfi ugy dont, hogy kilep a kapcsolati nyomorbol (mert ugye a gyerekeit felnevelte becsulettel), akkor egybol rasutitek a kapuzarasi panikot, meg hogy “elhagyta azt a rendes asszonyt aki tartotta neki a hatorszagot, mig a karrierjet epitette”.

Szerinted ez fair?

(Mielott azzal jonnel, hogy ez elenyeszo pelda, kerlek gondold vegig, hany tonkrement hazassag van, ahol NEM valnak el? Hany mogorva bunko van, aki a kornyezeten vezeti le az ebbol eredo evtizedes frusztraciojat? Hany munkamanias, aki inkabb egymillio tulorat vallal, mintsem hogy otthon “láb alatt” legyen? Hanyan halljak otthon, hogy “apad megint szerencsetlenkedik”? Es milyen sok kapcsolat van, ahol nevvel/arccal sem a ferfiak egymas kozt, sem a nok egymas kozt nem beszelnek arrol, hogy a hitvesi ágy tulajdonkeppen tizenhusz éve kihűlt, akkor is, ha neha kotelessegtudatbol reszelnek egyet-egyet. Hanyan nem tudnak beszelgetni a hazastarsukkal a vilag dolgairol? Csak sajnos ez egy ugyanolyan latens problemakor, mint a csaladon belul ferfiak SERELMERE elkovetett eroszak. Ami a hivatalos kánon szerint nem is letezik...)

Lakatos Hajnalka 2018.10.05. 14:17:51

@protézisesh: Attól hogy neked szar az életed, és lusta/gyáva/pénzéhes vagy ahhoz hogy változtass másnak nem biztos hogy az. Te kasztrálod magad azzal hogy itt nyavalyogsz hogy nem kefél veled az asszony pedig te mennyit dolgozol. Ha nem az agyad helyén lenne az a protézis hanem máshol az asszony is szívesebben fogadná a közeledést :D

Berelhetoreklamfelulet 2018.10.05. 14:19:30

@R2D2 & C3PO:
Nem, nem vagy eszes, konkrétan hülye vagy, de a kommentedből ez amúgy is lejön.

Mindenki pontosan annyit kap, amennyit érdemel.
Ha nem elégedsz meg annyival, ne vállald el. Nem kötelező elvállalni... a rabszolgaság tiltott Magyarországon, senki nem kényszeríthet munkára.
Persze ha más elvállalja annyiért, akkor te értékeled túl az értékedet, a piac nem diszkriminál...

Ennyi.
Persze a tény, hogy még erre sem vagy képes rájönni egyértelműen megmutatja miért is keresel annyit: mert hülye vagy, és a hülyéket kihasználják, ez a világ rendje.

Fülig José 2018.10.05. 14:23:01

@FMR: na skubizz ide öreg: amit idetettél, annak se füle se farka, ha művészetnek hívjuk is...de nem vitázom veled ízlésről, mindössze egy megjegyzést tettem a mesterre, sajnálom, ha ezzel beletapostam a cizellált lelkecskédbe. ahhoz meg, hogy te mire lennél büszke és mirfe nem, nekem semmi közöm. további kellemes búslakodást kívánok.

protézisesh 2018.10.05. 14:26:08

@R2D2 & C3PO: nem, nem vagy annyira eszes. Nem “a tarsadalom arazza be”, hanem a kimondottan noies szakmak azok, amelyekbol nagyobb veszteseg nelkul ki lehet szallni par evre. Mert konnyen betanulhato, mert gyorsan potolhato. Egy minositett hegeszto, egy ipari buvar, egy fejlesztomernok evekig-evtizedekig tanul-gyakorol, nehezen potolhato. Egy apolono, egy bolti elado par het alatt megtanulja a dolgat, konnyen potolhato. A piac EZT árazza be, nem a noi-ferfi munkavallalot.

Konyveloirodaban, marketingeskent, gyarban sori munkaskent, vagy bankban penztaroskent pedig pontosan UGYANANNYIT keres egy no, mint egy ferfi.

Ha a ferfi ezekben a poziciokban is tobbet keres a nonel, akkor a kulonbseget nem a farka miatt kapja, hanem azert, mert 3-5 evvel tobb AKTIV szakmai tapasztalata van (hiszen nem volt gyesen), illetve kevesebbet fog hianyozni, tobbet fog tulorazni, el lehet kuldeni kikuldetesbe, hiszen a beteg gyerekkel nem ő fog otthon maradni. A piac EZT a rugalmassagot árazza be a bérkulonbseggel.
Tudom, nokent ezt kurva nehez felfogni, de ebben semmi ferfisovinizmus nincsen.

zizi77 2018.10.05. 14:32:00

@LoveKills: köszönöm a kijavítást!

protézisesh 2018.10.05. 14:45:02

@Lakatos Hajnalka: buta liba, hol volt szo arrol, hogy ez az en eletem? Szerintem ha valaki nyitott szemmel jar, akkor kkmondva-kimondatlanul belebotlik ezekbe a tortenetekbe. Latja a szuleit, a szulei ismeroseit, a gyerekkori baratait, a szep remenyekkel indult nagy szerelmeket. Meg olvassa a sok egyugyu bloggert, a feminaci facebookot, a metoo kampanyt, a sajtot es osszeall egy kep a fejeben.

A tiedben az, hogy teljesen normalisan viselkedsz, hiszen MINDENHOL azt irjak, hogy a hormonok miatt van az egesz es neked jogodban all emiatt meghulyulni, a sok himnemu osember meg nem kepes ezt kezelni.
Az en fejemben meg az all ossze, hogy ebben a nagy egyenlosdiben a ferfi (es most nem a vakkomondoros, italozo, munkanelkuli lumpen szarokrol beszelek) letta vilagon minden gonoszsag eredendo forrasa. Mert ugye a te hisztid az hormonok, de ha en szexelni akarok, akkor civilizalatlan osztonallat vagyok. Ha te nem tudsz fozni, akkor modern felvilagosult no vagy, de ha en nem tudok vasalni, akkor egy feudalista kizsakmanyolo osember vagyok. Ha te kevesebbet keresel nalam, akkor az himsovinizmus, de a menstruaciod miatt azert nezzuk el neked, hogy minden negyedik munkanapodon (7/28...) egy kiallhatatlan, destruktiv hisztis picsakent viselkedsz.

Semmit nem tudsz rolam, az eletemrol, a multamrol, a jelenemrol, a hazassagomrol, a munkamrol. De jogot formalsz arra, hogy neked legyen igazad csak mert te NŐ vagy. Nem eszerveket hozol, nem szeleskoru tapasztalatokat mutatsz be, nem tarsadalolban megfigyelheto mintazatokkal tamasztod ala az allitasodat, hanem elkezdesz engem becsmerelni. Ezt jelenti a női vitakultura.

Gondolom a noi kommenterek tapsolnak neked a gep elott ulve, csak en azt meg pont leszarom. Ami felbosszantnaz csupan annyi, hogy ezen kerdesek/temak FELVETESE is eleg ahhoz, hogy tetszoleges kozossegbol azonnal kiird magad. Mert ez dogma, ez tabu, errol beszelni is csak igy, anonim forumokon lehet... ez bant engem, nem a te butasagod... :(

2018.10.05. 14:47:06

@Orltran: Semmi extrém nincs az írásban, amit egy normális férfi ne tudna.

Sztina 2018.10.05. 14:49:25

A gyerek egy éves. Az elmúlt év maga volt a pokol. Semmi se ment. Nem tudtam szoptatni, mindig sírt valamiért, a mai napig nem alusszuk végig az éjszakákat. Igazi szar anya vagyok. A férjem mindenben mellettem állt, sőt sokszor jobban boldogult a gyerekkel, mint én. Persze az összes frusztrációmat rajta éltem ki. Ő meg tűrte. Egész mostanáig, amikor is kiderült egy jóakarónakköszönhetően, hogy szeretik egymást a munkatársával. Én megkérdeztem mi a szitu, ő tagadott. Most az van, hogy örökre együtt maradunk... szembe tudnám köpni magam, ahogy vele viselkedtem az elmúlt évben. Teljesen jogos, hogy félrement. Azt hittem mi tényleg örökre együtt leszünk. ÚgHogy ezt hívnám teljes pofáraesésnek.

2018.10.05. 14:50:01

@irónika: "Ez esetben pedig elore tudhato, mire vallalkozik."
Dehogy tudható. Egész más elméletben tudni, hogy kisgyerek mellett kialvatlan lehetsz, mint a gyakorlatban megtapasztalni, ahogy már-már hallucinálsz a kialvatlanságtól, és alapvető feladatok elvégzésére sem képes az agyad.

zizi77 2018.10.05. 14:50:18

@protézisesh: Nem hinném, hogy bárhol is azt írtam volna, hogy egyedül a férjemnek kötelessége engem támogatni. Én is támogatom őt, akkor is támogattam, amikor összecsuklottam a fáradtságtól. Nekem szerencsém van, mert ez kölcsönös nálunk. Sajnos több időm nincs, ezért csak azt tudom írni, amit eddig is. Szeressük a párunk és támogassuk, ha nehéz helyzetben van. Egy nő életének egyik legnehezebb időszaka, amikor otthon van egy pici babával. Aztán, amikor egyszerre kell feleségként, többszörös anyaként, munkavállalóként, és még gyerekként/szülők támogatása/ is helyt állnia. Egymás hibáztatása helyett inkább azt kéne nézni, miben segíthetek, mert ez az igazi szeretet, és nem az, hogy patikamérlegen kimérve annyit adok csak, amennyit kapok.

2018.10.05. 14:52:57

@irónika: "Felhivnam a figyelemdet a ket megkozelites kozotti kulonbsegre. A no olyan termeszetesnek veszi a ferfi jelenletet, hogy emlitesre sem melto, a ferfi pedig a tarssal kezdi."
Nem lehet, hogy a nőknek már volt partnerük?

Leooo 2018.10.05. 14:55:12

@R2D2 & C3PO: Ahogy látom te meg felpumpált feminináci vagy! Most jobban érzed magad ettől? Lehet picsogva nyígni bármiért, de amikor az un. 'hímsoviniszta vadvarom' bejelenti, hogy minden erőlködés ellenére ő került lapátra, s most egy darabig (3 hónapra) munkanélküli segély lesz, utána meg majd luftolunk, amíg nem lesz új munkahely, most aztán lehet ezt beosztani, akkor mi lesz a rikács vajha?? És mi lesz a hatalmas anyakomplexusos egóddal, meg a GYED-es, hormonális alapú depresszióval? Apuci felajánlja, hogy oké, ő otthon marad a gyerekkel, főz, mos, gyerek ellát, menj légyszíves TE dolgozni, keress pénzt és tartsd el mindőtöket, amíg Apunak lesz másik állása...Nos??

2018.10.05. 14:58:12

@Shirkan: Otthon van 3 éve? Akkor ez lehet a baj. "Gyesbetegség". Már a gyes bevezetése után néhány évvel felismerték a jelenséget, de ugye azóta is töretlen a gyes "népszerűsége", mert aki bölcsibe dugja a gyerMekét, az szaranya.
Persze van, aki jól bírja, más viszont "meghülyül", mint a feleséged.

Leooo 2018.10.05. 15:02:40

@Fülig José: Ennek a dán filozófusnak minimum a nevét egy műveletlen türhőnek is illene ismerni...
hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8ren_Aabye_Kierkegaard

2018.10.05. 15:05:37

@protézisesh: "Gyereket szulni es az elso 2-3 evben felnevelni CSAK a no tud."
Miért is? (Nyilván nem a gyerekszülésre gondolok, hanem a gondoskodásra.)

"Szep dolog a ferfit IS gyesre kuldeni, de azzal a ferfi nagyobbat bukik (o is elmarad a kortarsaihoz kepest), mint amennyivel a no elobbre jut, tehat osszessegeben a csalad szarabbul jar. Na EZERT keresnek tobbet a ferfiak."
Ezt a skandinávok már lejátszották, és egész jól megvannak. Még a gyerekvállalási kedv is nőt valamelyest. Fura.
Nem kell alapvetésnek tekinteni, hogy minden, a gyerek(ek)kel kapcsolatos teendő a nő dolga, és akkor a munkáltató sem fogja azt gondolni, hogy egy nő csak szar munkaerő lehet.
Hogy akkor a férfi is hátrányba kerül a munkaerő-piacon? Tekintve, hogy az emberek többsége családban képzeli el az életét, ez a probléma a munkavállalók nagy részét érinteni fogja, így a különbség hosszú távon eltűnik. A szinglikhez illetve gyerektelenekhez képest nem, de nem lehet csak szinglikkel és gyerektelenekkel megtermelni a GDP-t.

2018.10.05. 15:07:28

@Fülig José: Ti honnan szeditek ezt a sok eltartott nőt? Én egyáltalán nem ezt látom jellemzőnek a tágabb ismeretségi körömben.

2018.10.05. 15:08:55

@aranea: Hát az itteni, férfiaktól származó hozzászólások fényében a nők se.

Elnök Úr 2018.10.05. 15:14:17

"hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre" - Ez egy súlyos modern kori tévedés. Első helyen a CSALÁD igényei vannak. Őszintén szólva a mindennapoknak egy nagyon kis részében van csupán a gyermek elérendelve minden másnak, függetlenül a gyerek korától. Ha a család érdekei úgy kívánják - márpedig általában úgy kívánják - akkor bizony apuka, anyuka vagy épp apuka és anyuka igényei kerülnek az első helyre, a gyermeké pedig aktuálisan hátrébb. Teljesen természetes dolog, elsődlegesen a gyereknek kell a családba illeszkednie és nem a családnak a gyerekhez. A szülő dönti el a határokat, a szülő neveli a gyereket (még ha ez újabban fordítva is divat), csecsemőnél a szülő formálja a napirendet...stb Nagyon sok szülő (férfi és nő egyaránt), pont azzal erodálja a házasságát, hogy a "gyerek az első".
Az is megérne egy misét, akik a gyerekvállalást áldozathozatalként/önfeladásként élik meg. Nem is igazán értem, hogy az ilyen emberek minek vállalnak gyereket. Persze, jár lemondásokkal a dolog, de mártírt csinálni magamból, azért mert szülő lettem? Nonszensz.
Én nem tudom, hogy a te barátaid milyen élethelyzetben és milyen nőkre mondták, hogy "meghülyültek", én viszont azokra mondanám, akik az anyaság mellett elfelejtettek nők maradni. Ugyanis attól, hogy vki szülő, attól még ugyanúgy férfi/nő, házastárs, munkavállaló/vállalkozó, álmodozó/kertépítő/bélyeggyűjtő/fradidrukker...stb mint előtte volt. Csak VÁLASZTOTT egy másik szerepet IS.

2018.10.05. 15:19:34

@0rdas: "Ahogy mi férfiak hálásak vagyunk, mert kihordjátok a kis büdiket, nektek illik ugyanennyire hálásnak lenni, hogy eltartunk titeket."
Na ezért tetszik a skandináv megosztott "gyes". Senki ne legyen anyagilag kiszolgáltatott, és senkinek ne vágják a fejéhez, hogy énhozomapénztúgyhogykuss.
Abból, ahogy fogalmazol, lerí, hogy az anyagiak hierarchiát teremtenek. Irtóztató.

2018.10.05. 15:21:14

@protézisesh: "Legalábbis a feminista kánon szerint a nők nem szexelnek csak úgy, a szex kedvéért."
Ezt honnan veszed?

0rdas 2018.10.05. 15:22:55

@Leooo: Csak akkor illik ismerni, ha tudod a másodfokú egyenlet megoldóképletét

zizi77 2018.10.05. 15:24:30

@similar: alapvetően egyetértek a skandináv modellel, de én itthon is meg tudtam csinálni, hogy minden szülés előtt volt megtakarításom, amiből pótolgattam a kieső bevételt, és így nem éreztem magam kiszolgáltatottnak. Amúgy se éreztették volna velem soha, szerencsére.

2018.10.05. 15:26:05

@Leooo: "Apuci felajánlja, hogy oké, ő otthon marad a gyerekkel, főz, mos, gyerek ellát, menj légyszíves TE dolgozni, keress pénzt és tartsd el mindőtöket, amíg Apunak lesz másik állása...Nos??"
Nem engem kérdeztél ugyan, de speciel nálunk ez a terv merült fel. Apu gyerekez, Anyu dolgoz.

protézisesh 2018.10.05. 15:28:00

@Sztina: sajnalom, ami tortent veled, gratulalok, hogy ki mertel allni a torteneteddel, illetve hogy felvallalod a sajat szerepedet a sztoriban. Sokan nem tennék meg.

A tobbieknek mondom, hogy te vagy az n+1 bizonyitek az elmeletem alatamasztasara. Aminek nem orulok, de ez van...

0rdas 2018.10.05. 15:30:27

@similar: Tökre nem. Félre értesz, félre magyarázol. Megvannak a szerepek, amiknek az alapja biológiai. A férfi legyen férfi, a nő meg nő.

"Na ezért tetszik a skandináv megosztott "gyes"."
És ez miért jó? Nekem gyes nélkül is jó a kapcsolatom a gyerekekkel. Ezzel az ostoba egyenlősdivel az egyik lábat rúgjátok ki a család alól.
Régen vadásztak a férfiak és tartották el a családod. Ma dolgoznak és tartják el a családot.

"ne vágják a fejéhez, hogy énhozomapénztúgyhogykuss."
Onnan indul a sztori: én foglalkozok a gyerekkel, a háztartással, úgyhogy kuss. És segíts ugyanannyit, mint én dolgozom. Erre a válasz: én meg hozom a pénzt, hogy gondtalanul élj. Úgyhogy gondolkodj a szerepekről

2018.10.05. 15:32:27

@Elnök Úr: Egyetértek a modernkori túlzott gyerekközpontúságot illetően.
Ez egy viszonylag új dolog, érdemes utánaolvasni mindenkinek, hogy nem is olyan régen a maihoz képest hogyan bántak a gyerekekkel.
Valamilyen szinten ez is okozója az anyák "meghülyülésének" - a teljes önfeladás elvárása; nullahuszonnégyben csakagyerek, minden más elfogadhatatlan önzés.

irónika 2018.10.05. 15:35:53

@similar: az akit ez meglepeteskent er, az nem elorelato. Elfogadom, hogy a merteke lehet szelsosegesebb az elkpezeltnel, de ebben az esetben ezek a nok nem hisznek azoknak a noknek, aki arrop panaszkodtak nekik, hogy mennyire kialvatlanok.
A tortenet valahol docog...

protézisesh 2018.10.05. 15:36:12

@similar: ha van gyereked, lattad, hogy 2-3 eves koraig MINDEN nyugjevel az anyjahoz rohan. Kimondottan jo apanak tartanak, szeretnek a gyerekeim, de amikor anya szaga/erintese nyugtat meg, mert az o testeben elt 9 honapig, az o szivvereset hallgatta, akkor apakent csak egy masik ember vagy neki. Aztan kesobb, a tudatos agya rakja ossze, hogy az apja a masik ember, akire szamithat. (Nagy igazsag a mondas, mely szerint nem az a gyerek apja, aki megcsinalja, hanem aki felneveli.)

A skandinav ferfigyes csak az olyan szakmaknal pozitiv hozadeku, ahol a ferfi nem veszit semmit azzal, hogy 2 evre kiesik. Betanitott munkak (fizikai vagy szellemi) ilyenek, de hidd el, mernokallasokban, vezetoi poziciokban ott sem apa megy gyesre, illetve ahol szamit a folyamatos jelenlet es fejlodes, illetve nem mukodik a tavmunka, ott ah apagyes sem mukodik. Ugy is mondhatnam: propaganda.

irónika 2018.10.05. 15:38:18

@similar: nem, egyertelmuen nem. Es attop nem lenne kevesbe elkeserito a hozzaallas, de rendszerint 18-25 evesek voltak, ott meg rikta a hazas manapsag

zizi77 2018.10.05. 15:39:51

@0rdas: ha jól tudom, elég magas %-át kapják a fizetésüknek az apák, így nem anyagi érvágás, ha pár hónapot otthon vannak a gyerekkel.

2018.10.05. 15:41:27

@0rdas: "Ezzel az ostoba egyenlősdivel az egyik lábat rúgjátok ki a család alól."
Miért is? A kétkeresős családban is van két láb (vagy négy, ahogy vesszük). Csak egy kicsit másképp oszlik el rajtuk a teher.

"Régen vadásztak a férfiak és tartották el a családod. Ma dolgoznak és tartják el a családot."
Magyarországon viszonylag magas a pénzkereső tevékenységet nem folytató anyák aránya, de ez nincs mindenhol így.
Hogy miért jó a megosztott gyes?
Ezzel kapcsolatban volt már több kutatás, és valahogy mindig az jött ki, hogy ahol nagyon nyomatják a hagyományos családmodellt, ott kevesebb gyerek születik, és frusztráltabbak az emberek.

"Onnan indul a sztori: én foglalkozok a gyerekkel, a háztartással, úgyhogy kuss."
Szerintem nem ez a bejegyzés üzenete, csak azért tűnhet úgy, mert az anya szemszögéből íródott.

zizi77 2018.10.05. 15:43:50

@protézisesh: 2 évet ott sem maradnak otthon az apukák, de pár hónapot simán átvállalnak. Eleve a gyesből 2 hónapot kizárólag apa vehet ki, ha nem teszi, anyának annyival hamarabb jár le, és elveszik a lehetőség.

2018.10.05. 15:47:18

@protézisesh: De ha mindenki kiesik a szakmából 1-2 évre (kivéve a tudatosan gyermekteleneket), akkor ez a hátrány eltűnik. Hiszen a munkatárs, akihez képest hátrányba kerül az ember, szintén kiesik - ha nem most, akkor majd pár év múlva.
Ja, és a kiesés mértékét se felejtsük el; itthon 3+ év kiesés a nőnek, Skandináviában pedig beosztják mondjuk úgy, hogy 1 év a nőnek, 1 év a férfinak gyerekenként. Nem hiszem, hogy ez behozhatatlan szakmai hátrányt jelentene.
Egyébként skandinávokkal dolgozom együtt, úgyhogy van erre némi rálátásom. Eleve nem poshadnak otthon éveket, egyik fél sem, viszont tényleg elmennek apagyesre. És mivel ezt természetesnek veszik, nem gondolják, hogy a női munkaerőtől félni kell, mint a tűztől.

qwertzu 2018.10.05. 15:56:45

@similar:
"Ti honnan szeditek ezt a sok eltartott nőt?"

Ez most komoly???
Honnan vesszük?

Én jelentkezem egynek, de KSH sokatmondóbb:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qlf001.html

15-64 korosztály aktivitási rátája, nemenként, 2017
Férfi: 69,6
Nő: 54,6

Nah, látod ezt a 15% pontos eltérést?
És ugye ez 15-től kezdődik, ha 21 éves kortól lenne a stat. akkor még nagyobb lenne a különbség.

zizi77 2018.10.05. 16:08:52

@qwertzu: ha megnézed a munkanélküliek számát, nincs nagy különbség. Persze sokan vannak gyes-en. Évente kb. 90e gyerek születik, és eseti, hogy hány éven keresztül vannak velük otthon. Illetve a nyugdíjasok között is több a nő, mint a férfi, mert sajnos a férfiak átlagéletkora alacsonyabb. Ez nem azt jelenti, hogy a nők eltartatják magukat, ahogy pl én sem. Első két gyereknél 1,5 évesen mentem vissza, most a harmadiknál is csak azért maradtam 2,5 éves koráig itthon, mert egyszerűen nem volt hely a bölcsiben.

qwertzu 2018.10.05. 16:12:24

@zizi77: Ne nézd a munkanélküliek számát. Az eltartottak nincsenek a munkanélküliek között. A feleségem se munkanélküli, csak nem dolgozik.

65 a nyugdíjkorhatár, ezért van 64-ig a stat. A gyed, gyes nagyon nem tesz ki 15 százalékpontnyi különbséget.

Thomas Dantes 2018.10.05. 16:16:22

Micsoda baromság. A pasik fele belehalna ha nekik kéne kihordani a gyereket
A nők fele meg belehalna egy tökönrúgásba, vagy heresérvbe.

Miért kell ilyen ökörséget leírni? A férfiak nem szülnek. A nőknek meg nincs faszuk meg heréjük. A nőknek és férfiaknak vannak eltérő szerveik, eltérő biológiai tulajdonságaik, elétérő hormonok.

Elmegy minden nő a búbánatos fenébe, aki azt hiszi, hogy attól ő különlegesebb mert tud szülni.
Én se vagyok különb, egy nőtől. Tehát ezt fordítva is igaz.

Az, hogy a nő szül, nem valami különlegesség, nem érdem, nem valami kiváltság, hanem egyszerű biológiai tény.
Ebből ilyen kreténséget levezetni, hogy jaj hét a férfiak ki se bírnák...

Én tejes mértékben támogatom a nők és fériak egyenjogúságát, de ebből az is következik ,hogy ne legyenenek ilyen ökör írások, ami alapján a nő valami többnek tűnik mint a férfi.

Én se írok olyan hülyeséget, hogy a férfi jobb mert általában a fizikai erőnléte jobb, vagy tud állva pisálni.

protézisesh 2018.10.05. 16:30:14

@similar: 8 evig dolgoztam olyan helyen, ahol 200 nő és 3 ferfi beosztottam volt. Nem tudsz újat mondani...

zizi77 2018.10.05. 16:40:54

@qwertzu: 15-74-ig írja, az meg már igencsak nyugdíjas!

Leooo 2018.10.05. 16:42:58

@similar: Nincs és nem is lehet normálisan együttműködő társak között ebből nagy zűrzavar, ha nagyjából egyforma a 'bérbe bocsátható' képessége-képzettsége, hisz a skandináv modell is azért olyan, amilyen, hogy mindenki ki tudja használni a képességeit, meg a lehetőségeit is. Azért megnézném magamnak a manapság divatos - egyik GYED-ből a másikba tántorgó - ügyintéző, call-centeres hölgyeket egy ilyen szituációban...

protézisesh 2018.10.05. 16:43:09

@Thomas Dantes: pedig a tökön rúgás Fájdalmasabb, mint a szülés. Mert tökönrúgásból még senki nem kért másodikat… :-)

zizi77 2018.10.05. 16:54:33

@protézisesh: de nem is tart átlag 8-10 órát. :)
Egyébként a természet nagyon ügyes ezzel kapcsolatban, mert szülés közben olyan hormonok termelődnek, amitől az fájdalom emléke lecsökken idővel. Ha nem így lenne, elég gyorsan kihaltunk volna.

csakférfi 2018.10.05. 16:55:22

@protézisesh:

". A kevesbe intelligensek meg addig olik egymast, mig birjak szusszal, aztan valnak, a ferfi pedig ott all anyagilag tonkremenve (merugye sikeres ember volt, ki tudta fizetni a not) es kezdhet megint egyedul kaparni a nullarol, mint 20 evesen.

Na EZERT lenne fontos, hogy (az elso par honap turelmi ido utan, sooot mar a terhesseg alatt) a gyerek lefektetese utan anya rendszeresen torokra vegye apát, hogy a ferfi ferfinak erezhesse magat OTTHON, ne pedig eunuch/beszelo szobabutor szerepe legyen...

Ne feledd, hogy 20ezer forintert szazszor lelkesebb es jobb testu kurvat kapni (akar minden heten masikat) es az havi szinten sokkal olcsobb, mint elhidegult feleseget es ellened nevelt gyerekeket finanszirozni..."
...
... 8 evig dolgoztam olyan helyen, ahol 200 nő és 3 ferfi beosztottam volt. Nem tudsz újat mondani...
"
Az utóbbira kaptam fel a fejem.
Összekevered a sexet és a szerelmet.
Azt hiszed (tévesen) a szerelem van a sexért.
Attól hogy egy nő nem sexel veled még lehet szerelmes beléd.
Sőt tarthat élete legjobb döntésének.
Miért?
Azért mert néha a feleségem rámnéz....."úgy".
Nem kérem...nem mondom...nem tettem érte semmit...mégis időnként "úgy " néz rám.
Látom a szemén.
Ösztönösen szeret.
Neked ez az "új". Nyilván rád nem néztek még "úgy". Nem régiben megköszönte hogy a gyerekei apja voltam (vagyok) apjuk helyett. Mivel 11 éve elváltak. 7 éve vagyunk házasok.
Nos.......tudtam újat mondani?

csakférfi 2018.10.05. 16:58:40

@zizi77:
Offolok!
Dolgom van!Sok itt a nálamnál okosabb "férfi".
Nincs értelme a vitának.
"A szeretésen kívül minden más romépítés"
Axioma.
Ezért értelmetlen a pénz egy házasságban....mint vita téma.
:)

erkölcsi hulla 2018.10.05. 17:02:12

@csakférfi: Döntsük mán el, egyszer s mindenkorra, hogy akkor most keksz, szex, vagy sex. Vagy hogy magyar vagy kevertmagyar vagy English.
Zavaró, nem?

protézisesh 2018.10.05. 17:03:42

@zizi77: a statisztika felrevezet, csak a REGISZTRALT munkanelkuliek vannak benne. Aki nem jelentkezik be a munkaugyi hivatalnal, az nincs benne. Akkor se, ha otthon van, mert a ferje eltartja, meg akkor se, ha ausztriaba jar feketen takaritani.

erkölcsi hulla 2018.10.05. 17:05:39

@Thomas Dantes: igazad van. Csak ez a mai világban, mármint hogy te TÉNYLEG egyenjogúság párti vagy, azaz TÉNYLEG úgy gondolod hogy a nők, és férfiak egyenlőek azt eredményezi, hogy a legtöbb feminista számára te egy hímsoviniszta aljadék vagy.

Érted az eszmefuttatást? Az egyenlőséget általában úgy értik, hogy mindenki egyenlő, de a nők egyenlőbbek, menjenek hamarabb nyugdíjba, kapjanak nemi kvótákat, kiszorítva más tehetséges férfiakat, és sorolhatnám napestig. Metoo.
Na, így értik általában az egyenlőséget.

protézisesh 2018.10.05. 17:07:34

@csakférfi: nem feltetlenul. Egyreszt nem szexeltetek, tehat kapufa volt. Orul, hogy a gyerekei apja vagy = jo genallomany, jo tarsadalmi szerep, eros gazdasagi hatter. Vagyis az ő bios-programja 100% lefutott, hiszen az alfa-him a gyerekei apja.

De miert is valtatok el? Csak nem azert, mert ő sem akart dugni, csak szerelmesen nézegetett rád? :-/

erkölcsi hulla 2018.10.05. 17:09:19

@erkölcsi hulla: Én egyébként úgyszint teljesen egyenlőség párti vagyok. Ha megütne egy nő, szertném ha visszaüthetnék anélkül hogy én lennék az agresszív hímsovoniszta, holott ellenem alkalmaztak fizikai erőszakot, és csak védtem magam. Most csak mondtam egy példát. Nyilván hagynám a fejemet szétbaszni, nehogy börtönbe zárjanak, mert megütöttem egy Nőt, így nagy betűvel. Igazi egyenlőséget!

csakférfi 2018.10.05. 17:09:51

@erkölcsi hulla:
:)
Ööőő.......42
:)
Galaxis útikalauz stopposoknak....után szabadon.
Minden jót! Offolok.

zizi77 2018.10.05. 17:14:25

@protézisesh: ezért felesleges ebből azt a következtetést levonni, hogy a nők eltartatják magukat. Persze én is ismerek olyan családot, ahol a nő nem dolgozik. A férj orvos, sokszor ügyel, és 100km-re dolgozik az otthonuktól. A gyerekeket max 4 órás munka mellett tudná intézni az anyukájuk, de ilyen eleve kevés van, és szerencsére nincsenek rászorulva, hogy polcokat töltsön fel a sparban. Persze van ilyen is, de ez nem általános.

csakférfi 2018.10.05. 17:16:00

@protézisesh:
Na jó......
A gyerekei apjának most sem autója sem bejelentett munkahelye ...sem lakása....sem felesége.....nincs.
Álmai és vágyai annál több.
Nagyon el vagy tévedve.
Az első házasságom húsz azaz 20 évig tartott.
Nem vagyok alfahím......mivel ilyen nincs...még a farkasoknál is csak elnevezés és nem "csak" a sexre vonatkozik....hanem viselkedésre.

Saját gyerekem viszont van.....a kettő nevelt (neveletlen tini) mellé.
52 vagyok.
"Nincs új a nap alatt"
Salamon Biblia c. könyv

csakférfi 2018.10.05. 17:24:23

@protézisesh:
"
De miert is valtatok el? Csak nem azert, mert ő sem akart dugni, csak szerelmesen nézegetett rád? :-/"

Mert már nem szerettük egymást!
Ezáltal nem is értettük a másikat....így megszünt a "mélytorkozás".....különkassza....külön alvás....válás.
Az első házasságom kb. utolsö két évét leírtam.
:)
A sex csak eredménye...nem pedig oka a szerelemnek.
Ezért van ......tévedésed....meg sok màs emberé.
Köszönjük meg a pszichomakiknak...meg a "szakértöknek" akik miatt a nök meghülyülnek.

Fülig José 2018.10.05. 17:30:55

@Leooo: wazze, guglim nekem is van... eddig kimaradt a pofa, de ahogy nézem nem nagy kár...

qwertzu 2018.10.05. 17:50:13

@zizi77: Eh, sietnem kelett.

Itt a 15-64-es

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf034.html

79,2 vs 65,1

14% pont különbség, nem változott szignifikánsan a nyugdíjasak elhagyásával.

David Bowman 2018.10.05. 17:56:50

Valamit rosszul csinálunk, mert épp kihalunk.

David Bowman 2018.10.05. 18:00:24

Eleve nőknek csak tíz évvel idősebb pasival kellene leállniuk.

Thomas Dantes 2018.10.05. 18:01:50

@erkölcsi hulla: Igen, épp ez az. Így van. Mindig is megvetettem az olyan férfiakat, akik a nőket lekezelik, elnyomják, tárgyiasítják, az ilyen egy utolsó féreg

De az olyan nőket is utálom, akik megmagyarázzák, hogy én férfiként, eleve egy szar vagyok, mert nem szülök, nem értem át az ő szülésüket, meg különben is micsoda rohadék nemi erőszaktevő vagyok, ha fel áll a farkam egy jó nőre. Mert lassan itt tartunk.

Egyébként ez nem feminizmus. Ez idiotizmus.

A meto-t meg még jobban utálom. Juj, 40 éve Morgan Freeman rápaskolt egy nő seggére, aki ettől 40 évre depresszióba esett és pszichológushoz járt...brühühü.
Vagy egy 18 éves csaj felmegy a híres színész lakására, és meglepődik hogy dugni kell. Mert biztos azt hitte, hogy dominózás lesz.

Miközben, nőket naponta vernek meg, erőszakolnak meg, akár itt Magyarországon is, és a rendőrség semmit nem tesz amíg nem folyik vér. Csak akkor meg már késő.
De ezzel a problémával a kutya se foglalkozik, hanem metoo .

protézisesh 2018.10.05. 18:16:51

@csakférfi: ha figyelmesen olvastal, lathatod, hogy en is jol tudom, a szex csak vegso kivetules. Amikor a szules utan ( ÉVEKIG) nincs (eleg) szex, ott szerelmes pislogas, kedves szavak sincsenek. Csak a blogposzt mintha arrol szolna, hogy ezt a ferfinak MOSOLYOGVA turnie kell, merugye a hormonok. Nem irom le meg egyszer, olvasd vissza, ez juttat odaig, hogy te is itt allsz 52 evesen, 20 ev hazassag utan elvaltan. Miert is? Mert mar nem szerettetek egymast. Ezt hivjak elhidegulesnek. Szerintem ez kezdodik ugy, hogy a nő atirja magat “anya” programra es elkezdi elhanyagolni a ferfit. Aki talal maganak valamilyen elfoglaltsagot (nem is feltetlenul felredugast), aztan a szinte felnott gyerekei mellett radobben, hogy nemhogy nem szereti, de mar nem is ismeri a mellette élő/alvó nőt. Legalabbis nem ugy, ahogyan a szules elott ismerte (vagyait, almait, felelmeit...).

Beallhatsz a sorba, te vagy az n+2 bizonyitek az elmeletemhez. Sajnalom.

csakférfi 2018.10.05. 18:20:44

@Elnök Úr:

"Tudom, vannak szuper anyák, akik még szülni is úgy mennek, hogy előtte nagytakarítottak, meg befőttet raktak el, meg a kertet feltúrták stb. De itt most nem a 8-10 %-ról beszélek, hanem a nagy átlagról. "

A poszt állítása
versus

"Én nem tudom, hogy a te barátaid milyen élethelyzetben és milyen nőkre mondták, hogy "meghülyültek", én viszont azokra mondanám, akik az anyaság mellett elfelejtettek nők maradni. Ugyanis attól, hogy vki szülő, attól még ugyanúgy férfi/nő, házastárs, munkavállaló/vállalkozó, álmodozó/kertépítő/bélyeggyűjtő/fradidrukker...stb mint előtte volt. Csak VÁLASZTOTT egy másik szerepet IS. "

Igaz a Tied!
Elfelejtünk "férfi"..."nő" lenni pusztán azért mert hisszük a "gyerek életünk értelme".
Aztán kapuzárási pánik....kiégés...öregkor....halál.
Íme egy élet a fogyasztói társadalomban...vagy sors.
A gyerek nem életünk értelme....éppen csak feleősséget vállaunk egy másik emberért aki tőlünk függ! Ez átmeneti...már ha a gyerek nem szenved "pánpéter" effektusban.

"Mikor a nagy út-at semmibe dobták,
megjelent az erkölcs és méltányosság.
Mikor kezdődött az okoskodás,
megjelent a nagy hazudozás.
Mikor a hat rokon összeveszett,
megjelent a gyermeki tisztelet és szülői szeretet.
Mikor zavaros az ország,
megjelennek a hűséges szolgák."
Lao Ce
Ez épp most van...ezért "most" generáció.
Állítólag.
:)

csakférfi 2018.10.05. 18:26:13

@protézisesh:
Elmélet.....

" A 78 éve zajló életútvizsgálat, amely a maga nemében a leghosszabb ilyen kutatás a világon, tizenéves kortól kezdve követi végig 724 ember életét.

Kutatók több nemzedéke dolgozott már a projekten, amelynek Waldinger a negyedik vezetője. A kérdezőbiztosok kétévente felkeresik, és kikérdezik az embereket munkájukról, családi életükről, egészségükről.

A cél annak hosszú távú feltérképezése volt, hogy mitől lesznek, illetve maradnak az emberek tartósan boldogok és egészségesek. Az eredeti 724 emberből közel 60 még mindig él, és részt vesz a kutatásban. Többségük elmúlt 90 éves – most kezdik el bevonni az utódokat is.
...
...
Jóllehet a jó, bensőséges kapcsolatok meghatározóak a szubjektív jóllétünk tekintetében, ezt hajlamosak vagyunk rendre figyelmen kívül hagyni. Waldinger ennek magyarázatát abban látja, hogy az emberek általában instant megoldásokat szeretnének a problémáikra, miáltal egyszer s mindenkorra rendeződik az életük. Az emberi kapcsolatok azonban időigényes és bonyolult dolgok, ráadásul egy életen át folyamatos karbantartó munkát igényelnek. A szakember szerint a túlságosan is gyakori rendezetlen családi viszonyok nagyon sokba kerülnek azoknak, akik képtelenek a megbocsátásra, ami alatt mindenekelőtt a nagyfokú egészség­ügyi kockázatot kell érteni.

www.atv.hu/kulfold/20160326-mi-a-boldogsag-titka-egy-eleten-at-kutattak-a-valaszt-a-harvard-egyetemen
Ez meg a valóság....nekem!
Neked elmélet.

Advanced Flight 2018.10.05. 19:01:23

@0rdas: ezek szerint szarul választottál. Válj el.

Advanced Flight 2018.10.05. 19:05:51

@Sir Galahad: a legtöbb hozzászóló a saját nyomorát okádja ide. Többnyire frusztrált pasik, akik x év házasság és x db gyerek után rájönnek, hogy nem ilyen lovat akartak.

Advanced Flight 2018.10.05. 19:13:36

@protézisesh: na, ez betalált ezek szerint XD

6.Lenin illegalitásba vonult önálló gondolata 2018.10.05. 19:27:00

"A testünkben olyan változások mennek végbe, hogy a pasiknak a fele belehalna, ha nekik kellene egy gyereket kihordani." - Itt abbahagytam.

6.Lenin illegalitásba vonult önálló gondolata 2018.10.05. 19:28:20

@Advanced Flight: "Többnyire frusztrált pasik, akik x év házasság és x db gyerek után rájönnek, hogy nem ilyen lovat akartak." - Nem ilyen hízott disznót.

Fortress_ 2018.10.05. 19:51:52

Nálam VALÓBAN bekattant az asszony az egyetlen gyermekünk megszületése után. A fiúnk már 12 éves, de a párom azóta sem ugyanaz, aki volt. Még most is neurotikus, kicsinyes, agresszív, rosszindulatú. Teljesen kifordult önmagából. Egy másik ember lett belőle. Fényévekre került a szülést követően régi önmagától.

Dread Naughty 2018.10.05. 20:27:28

"A világ egyik legnehezebb és legcsodálatosabb foglalkozása az Anyaság."

Ezt a fos hivatkozást hagyjátok már abba. Ezernyi nehezebb munkát tudnék helyből felsorolni.

Másrészt a témafelvetés jogos és én ezért nem is akarok gyereket: ha valamire befizettem, akkor ragaszkodom annak színvonalához. A nők a gyerekre való hivatkozással azt hiszik, hogy lehetnek topisak, elmaradhat a szopás, elhízhatnak,stb.
Na ezt nem akarom megengedni!

csakférfi 2018.10.05. 20:28:42

@Jericho 1:
Nálunk is így kezdődött....soraidat olvasva.
Több lehetőséged van.
1. türelem....hiheted hogy lúzer vagy átmenetileg,várod hogy jobb legyen...néha dühöngsz,majd megbocsájtasz...pornót nézel...kurvázol...stb.
2.elválsz keresel mást...gyerektelent...fiatalt...kezded előlről az egészet.
3. kölünköltözöl.....néha hazajársz megnézni mi van...megjött-e az esze.
Szar ügy!

csakférfi 2018.10.05. 20:34:05

@Dread Naughty:
Ettől a mondattól nekem is .
"A testünkben olyan változások mennek végbe, hogy a pasiknak a fele belehalna, ha nekik kellene egy gyereket kihordani. "
Ja....a nők sokan nem is mernek ez miatt vállalni.Honnan veszi???
Kedvenc ...exem víziója....."tolószékbe kerülök".
Anyám borogass!

csakférfi 2018.10.05. 20:46:04

Baszki......!

"ELÉGJÓANYÁK: Mit üzensz az anyatársainknak, esetleg hasonló helyzetbe került sorstársaidnak?

ANNA: Először is, fogadják el, hogy a félelem az élet természetes része. Szabad félni és ezt kimutatni. Fontos dolog, hogy merj segítséget kérni. Nem kell mindig boldognak, büszkének lenni.

Másodszor, hogy amikor az ember be van zárva, mozgásképtelen állapotban, nagyon sok apró, szép dolgot tud észrevenni. Ezt a szépséget bárhol és bármikor meg lehet találni, az ember légzése, a bőrünk állapota, a takaró ráncosodása és sok minden más apró dolog, ami körülvesz minket. Ha ráirányítjuk a figyelmünket ezekre az apróságokra, még szebbé teszik a világot.

Egy harmadik dolog: mindenkinek van hite arról, hogy a halál milyen. A halál az élet legtermészetesebb része, ezzel szembe kell nézni, elgondolkodni rajta. Élőként félünk, amikor valakit elveszítünk. Ettől a fájdalomtól félünk igazán. Ha örömteli dolgokat tudunk magunk után hagyni, rendbe tudjuk rakni az életünk, ha szép emlékeket viszünk magunkkal, akkor könnyebb lesz az elmúlás is."

elegjoanyak.blog.hu/2018/09/13/eletkozepi_fordulopont_interju

A poszter ösze-vissza irogat és vendégszerzőket mutat be.
Csoda hogy meghülyülnek?
Saját maga butasága és "okosnak látszódni" vágya miatt.
Amúgy az idézett nő....már most féllábbal a sírban van.Nosztalgiázik az életéről

"Ez egy olyan világ, ahol érdemes megállni és elfogadni az apró ajándékokat. Például mikor egy orvos a nagy rohanás közepette megáll, és egy érintéssel jelzi, hogy nyugodj meg, jó kezekben vagy, minden rendben lesz, az egy hihetetlen érzés. Sok érdekes beszélgetésem volt nyugodt, békés környezetben nagyszerű emberekkel.

A betegség ráébresztett arra, hogy az élet végesebb, mint amit az ember gondol róla, ezért érdemes a jelen pillanatokat minél boldogabban megélni."

Öcsém....beszarás!

FMR 2018.10.05. 21:06:58

Minden hiábavaló és reménytelen. De szerencsére elmúlik minden. A jó is, rossz is. Amennyire mélyen banális ez, annyira igaz. Ne felejtsétek el!

Fortress_ 2018.10.05. 21:39:40

@csakférfi: az 1-est választottam. Sajnos szar az életem. Szerencsére a gyerekeimet és a munkámat imádom. Viszont magányos lettem. A feleségem olyant mint egy idegen.

FMR 2018.10.05. 21:39:47

@FMR: Itt sokan csak fecsegnek. Ha tényleg minden, de minden rossz, mert ami rossz az tényleg rossz, és az elviselhetetlenség egyre nyomasztóbb, és nincs semmi, de semmi remény már, és elfogyott minden megértés, és felesleges minden jó és kedves szó, mert csak gorombaság és undok hidegség a válasz, akkor érdemes egy csendes helyett keresni és kilépni végleg. Nem ironizálok, nem vagyok cinikus sem. Tökéletesen értek mindenkit: nőt, férfit. Mindenkinek igaza van, nincs értelme pálcát törni senki feje felett sem, nem szabad ítélkezni. De van úgy, hogy elég. Vége. MINDENKI túl fogja élni. A sérülés így is, úgy is elkerülhetetlen - akár egy szép, szerető, "gömbölyű" családban, akár egy hiperneurotikus, meghívott halállal terhelt családban. Az élet rendje, hogy sérülünk. Mindannyian. Néha, nagy ritkán érdemes csalni, és megspórolni a hátralévő teljesen felesleges szenvedést, megaláztatást, lelki/érzelmi pusztulást.

pizo 2018.10.06. 07:46:49

@octy: Igen, ez az általános. Nyakonöntve azzal, hogy a még a válás sem nagyon opció sokszor,m mert a férfit/férjet sokszor végleg tönkreteszi anyagilag, és utána már csak egy nagyon vegetatív lét jut neki.

Zoli

Cpeti654321 2018.10.06. 07:52:08

T. Poszterina,

Néhány gondolat.
- a nő nem változik meg, hanem meghülyül, ahogy azt már néhányan helyesen jelezték
- azt, hogy a férfiak fele belehalna egy baba kihordásába lehet, de a nők is csak ugye fejlődött az orvostudomány.
- egy gyermek érkezése nem indok arra, hogy a nő slampos legyen, ne adjon magára. Jómagam 3 hónapig - a szülést követően - voltam türelmes a feleségemmel szemben utána jeleztem, hogy én is szoptatnék...
- vette az adást sokat olvasott a témában, hogy miképp billentse vissza az agyát és lassan, de biztosan helyreálló a kapcsolatunk. Értsd visszanyerte alakját, csinos, igazi kívánatos anyuka. Igaz sok energiája van ebben.
- elvittem az asszonyt egy lovardába lovakat nézni, mert szereti az állatokat és kedvet kapott a lovaglásra, így meg jobban érzi magát a bőrébe. Falun lakunk van a közelben lovarda...
- szülés után depresszióba esett kijött belőle , de ahogy fentebb írtam 3 hónap volt rossz, nehéz

Véleményem szerint itt valami picsogás felé van a háttérben - ahogy ezt mások is észrevették- így ugyan jó az írás, de sajnos nehéz vele egyetérteni, de nyilván nem ez volt cél.
Szóval nyugodtan nézzen körül, mert van olyan szülői közösség ahol veszik az akadályokat.
Na azt kellene lejegyzetelni mások okulására és nem indokok tömkelegét leírni, hogy ma miért fáj ismét a fejem.

Emberhalászat 2018.10.06. 08:08:08

A Biblia világoa útmutatást ad erre az esetre. A többnejűséget kell gyakorolni, így levehetjük a terhet az éppen gyermekvállalás miatt megviselt, vagy már változókorban lévő feleségről.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.06. 08:21:27

A vendégszerző el ne árulja az ismerőseinek h ezt ő írta, mert minden férfi sikítva elmenekül!

Sir Galahad 2018.10.06. 09:50:43

Összességében gratulálnom kell a szerzőnek. A posztja egyoldalú, kevés igazságot tartalmaz, de kiváló vitaindítónak bizonyult.

Rozsgyi 2018.10.06. 10:17:00

@qwertzu: nem veszed figyelembe hogy sok nő 40 éves munkaviszonnyal élményt nyugdíjba bőven 64 éves kora elott

qwertzu 2018.10.06. 10:55:21

@Rozsgyi: Akiket természetesen szintén eltartanak, csak áttételesen. Azok a férfiak, akiknek megvan a 40 évük de nem mehetnek nyugdíjba.

Sztina 2018.10.06. 11:06:37

Korábban már leírtam mi történt velem és hogy teljesen jogos volt. Viszont azért hadd mondjam el a nőket alázó férfiaknak, hogy onnantól kezdve, amint megtudjuk fejlődik bennünk egy kis élet, elkezdődik a soha véget nem érő aggódás érte. Ezen nem lehet változtatni. Fogjátok már fel, hogy a baba ránk van utalva szülőkre! Mindkettőnkre! Nekem például nem is lett volna erőm még a férjem tutujgatásával is foglalkozni. Ezt vagy elfogadjátok vagy nem. Ha erős egy kapcsolat, akkor kibírja, ha nem nem. Mint nálunk. Egyébként nekem az tűnik fel, hogy vagy nincs is gyereketek, vagy ha van , nem is szeretitek őket. Amíg teljesen önállótlan egy baba, nem tud mozogni, enni egyedül, hogy vagytok képesek magatokat előtérbe helyezni????

Thomas Dantes 2018.10.06. 11:31:03

@Sztina: Nőket alázó férfiak...
Én meg úgy vettem észre, itt férfiakat alázó nők vannak, és a férfinak el kell fogadnia mindent amit a nő mond, ésakar. Mert a nő szül és pont és kuss

Én meg mint hülye szar férfi, úgy gondolom minden kapcsolat alapja a komprumisszum, nem pedig az ,hogy hogy kuss te hülye szar férfi, mi vagyunk a nők szülübk és szülés után ne álljon fel a farkatok ne akarjatok dugni, ne várjátok el hogy a párotok veletek is foglalkozzon, beszélgessen, legyenek közös programok

Szeirntem az lenne a legjobb, ha szülés után a férfiakat kasztrálnák, többé haza se mennének hanem napi 24 órában dolgoznának és minden pénzt automatikusan átutalnának a nőnek

Ez így egyenlő.

Sztina 2018.10.06. 13:46:20

@Thomas Dantes: igen megint, csak a pasi pasi pasi....ti nem családban gondolkodtok, hanem csak magatokban. Mégis kit tart el a férje??? Engem nem az biztos. Ha vmi kell, azt megveszem a saját gyedemből. Akkor sem lennék földhöz vágva, ha csak magamra számíthatok. Sose kértem semmit a férjemtől! Akkor nem veszem meg. Szerintem sok nő van ugyanígy. Ti magatokat áltatjátok, hogy a nő rátok van szorulva.

protézisesh 2018.10.06. 16:00:42

@Sztina: szemmel láthatóan egy betűt sem fogtál fel abból, amit írtunk...

qwertzu 2018.10.06. 16:14:25

@Sztina: Elképesztő, mennyi csodanő gyűlt itt össze. Fizeted a lakáshitelt, a rezsit, a kaját, a rohadt drága pelenkát, a rengeteg dolgot ami a gyereknek kell, GYEDből.

Sztina 2018.10.06. 20:39:06

@qwertzu: IGEN! Világéletemben nem kerestem sokat, mindig megéltem belőle. Szerencsés vagyok, mert most a max gyedet kapom plusz csp plusz adókedv. Ja kevés, tudni kell spórolni. Ti nem fogjátok fel mit írok. Igen és vegyétek tudomásul, hogy a baba az elején elsőbbséget élvez! Kutatnak mért nem születik elég gyerek? Itt a válasz a kommentekben! Nem az anyagiak miatt, hanem mert nincs normális partner hozzá! Régen a férfiak valóban a családért dolgoznak, de ti? Ti pasik vagytok csak. És csak a saját önző kis világotokban éltek! Menjetek kurvázni, hisz jogotok van hozzá! Keressetek tökéletes testű nőket, aztán nőjetek fel.

0rdas 2018.10.06. 23:33:42

@Sztina: Visszautasítom. te egy igazi megkeseredett GONOSZ nő vagy. Sosem lesz rendes férjed. Max aki párszor le akar varrni.

Az a baj, hgy hálátlanok vagytok. Mi dolgozunk a CSALÁDÉRT, haza megyünk, örömmel foglalkozunk a gyerekkel, segítünk, de nektek ez sem elég. Tőlünk elvárjátok, hogy 110 %-ot betegyünk a kapcsolatba, miközben ti alig 10%-ot vagytok nagy kegyesen hajlandók betolni. Hát kösz, ez az emancipáció? Inkább feminifasizmus!

protézisesh 2018.10.07. 11:19:44

@Sztina: lóf@szt mama... nem a tokeletes testu noket keressuk, de 3-5 EVVEL a szules utan mar ne a gyerek legyen az indok a balnatestre. Es 3 HETTEL a szules utan sincs jogotok bunkonak lenni, a ferjet kutyazni, merahormonok, meg mert a “baba az elso”. Te ezt ugy erted: a baba az EGYETLEN, mindenki mas le van szarva. Igy is viselkedtek :(

Sadist 2018.10.07. 12:37:47

Hihetetlen, hogy a nők mennyit képesek rinyálni, ráadásul olyan dolog miatt, aminek teljesen természetesnek kellene lennie.
Mintha a 30-as éveikben járó, erejük teljében lévő férfiak azért hisztiznének, mert dolgozniuk kell. Nevetséges.

Sadist 2018.10.07. 12:59:25

@Mancilla Pectoralis: "Van a férfiaknak egy kis része akik tényleg szeretnének gyereket, és a nagy része akik nem"

Látszik, hogy halvány lila gőzöd sincs a férfiakról. A nagy részük szeretne gyereket már kora huszonéves korában, példás családapák lennének, ha találnának olyan nőt, aki nem pörög 35 éves koráig a faszkörhintán.
Azonban a csajok 99.9%-a kapásból lepattintja az ilyen srácokat azzal a felkiáltással, hogy "még élni akarok", "még túl fiatal vagyok a családalapításhoz", "még meg kell alapoznom a jövőmet" és inkább olyan jóképű puncivadászokra vesztegetik a legértékesebb éveiket, akikről az első pillanattól kezdve tudni lehet, hogy
a.) félre fog kúrni
b.) nem fogja kivenni a részét a házimunkából és a gyereknevelésből
c.) mindkettő egyszerre
A normális srácok meg ott maradnak talonban B tervként, de jó esetben kikupálják magukat és 10 évvel később ugyanezeket a csajokat módszeresen megkúrják, aztán otthagyják a picsába.

zizi77 2018.10.07. 13:02:16

@protézisesh: kár, hogy mindent általánosítotok. Én pl 20 éve tartom a 170/56-os arányt 3 gyerek után is. Nyilván alkati kérdés is, de figyelek is magamra. Sajnálom, ha ilyen negatív tapasztalataid vannak, de nem minden fehér vagy fekete.

Sadist 2018.10.07. 13:03:10

@aranea: "Nem csodálkozom, hogy a férfiak többsége nem akar gyereket..."

Apró pontosítás: Nem csodálkozom, hogy a férfiak többsége nem akar ilyen nőktől gyereket...

Sadist 2018.10.07. 13:09:12

@KUNTYI: "minden férfiban tudatosítani kell gyerekvállalás előtt, hogy a felesége nem lesz ugyanaz utána már soha"

Ezért kellene bevezetni az erre is kitérő házassági szerződést. Ha apucitól a gyerek megszületése után is elvárás, hogy lapátolja haza a zsetont (legalább ugyanannyit, de inkább többet), akkor legyen elvárás anyucitól is, hogy a gyerek után is szopjon, mint a kis angyal.

Sadist 2018.10.07. 13:28:51

@similar: "Abból, ahogy fogalmazol, lerí, hogy az anyagiak hierarchiát teremtenek. Irtóztató."

Hierarchia = fejlettség, magasabb minőség. Hierarchia nélkül semmi sem képes hatékonyan működni, még egy család sem.

Sadist 2018.10.07. 13:31:37

@similar: "Ezt a skandinávok már lejátszották, és egész jól megvannak. Még a gyerekvállalási kedv is nőt valamelyest."

Azt ugye vágod, hogy még náluk is 2.1 alatt van a fertilitási ráta és nem a tősgyökeres skandinávok húzzák felfelé a statisztikát?

Sadist 2018.10.07. 13:52:56

@Sztina: "Mégis kit tart el a férje??? Engem nem az biztos. Ha vmi kell, azt megveszem a saját gyedemből."

Amit kik fizetnek be Állam bácsinak? Nagyrészt férfiak :D
A férj szerepét átvette az állam, de a nők továbbra is függenek a férfiaktól, csak nem közvetlenül, hanem közvetetten.

Sadist 2018.10.07. 14:04:23

@Sztina: "Kutatnak mért nem születik elég gyerek? Itt a válasz a kommentekben! Nem az anyagiak miatt, hanem mert nincs normális partner hozzá!"

Messzebb nem is járhatnál az igazságtól. A modern fogamzásgátlók és a fejlett világban általános nőközpontúság miatt a nők hipergámiája olyan szintre ugrott, hogy a nőknek már SENKI ÉS SEMMI sem elég jó. A férfiak többsége remek férj és apa lenne, de a nőknek ez már nem elég, hanem legyen még jóképű, kisportolt, stílusos, izgalmas, jó egzisztenciájú.

"Régen a férfiak valóban a családért dolgoznak, de ti? Ti pasik vagytok csak. És csak a saját önző kis világotokban éltek! Menjetek kurvázni, hisz jogotok van hozzá! Keressetek tökéletes testű nőket, aztán nőjetek fel."

Egészen eddig szimpatikus voltál azzal, hogy elismerted az oroszlánrészedet a házasságod tönkremenetelében, de most már inkább hajlok arra, hogy nagyon is megérdemelted, hogy otthagyott a férjed.

salted 2018.10.07. 16:52:10

itt mindenkinek ki lesz miskárolva a lábujja!

Dread Naughty 2018.10.07. 17:52:59

@Sztina: Én megyek is kurvázni :)
Egy percig nem gondolkodnék a ti kis narancsbőrös, önelégült seggetekben, elhiheted.
Valami színvonalért fizetek, azt a színvonalat EL IS VÁROM.
Csak egy nő mer úgy gondolkodni, hogy aláírok egy szerződést, ígéretet teszek, majd a későbbi helyzet függvényében szétrelativizálom azt és csak azt részét nem szegem meg, amit épp nem akarok. Aztán csodálkoztok, hogy a lófasz se akar elvenni titeket...

qwertzu 2018.10.07. 23:00:18

@Sztina: Nah a a többiek elmondták kissé nyersen, én meg elmondom finoman.

Ez egy gondolati út, majd lejtő, majd szakadék. Nagyon igaz a gyerek születésekor, majd egyre kevésbé. Valójában az első perctől kezdve hamis. Te és a gyerek NEM vagytok egyek. Neked és a férjednek nem az egyetlen, hanem csak a legelső dolgotok a gyerek gondozása.

Amúgy 7 éve gyereket nevelek, ÉS tartom el a családot. Hova nőjek fel?

Tehát menjünk végig minden részleten.

"most a max gyedet kapom plusz csp plusz adókedv. Ja kevés, tudni kell spórolni."

Először a CSED (THGYS)-t kapják. Az még rendes pénz. Aztán GYED ami már nem túl sok. Aztán GYES. Aztán semmi. Persze bármelyik fázisban tagadhatod, hogy a férjed tart el.

" Igen és vegyétek tudomásul, hogy a baba az elején elsőbbséget élvez! "

Definiáld az elején. Mert az eleje bármeddig ki tud csúszni. Persze, az első 6 hónap kemény. Aztán jön a hozzátáplálás, eszik szilárd kaját. Elkezdi végigaludni az éjszakát. Lejön a ciciről. Szobatiszta lesz. Jár, beszél. Oviba megy. És hidd el, az hogy a gyerek nem az egyetlen célod, az pont ugyanolyan mentális megterhelés 3 hónaposan, mint 3 vagy 18 évesen.

"Régen a férfiak valóban a családért dolgoznak, de ti?"

A feltétel nélkül a családért dolgozó pasik úgy járnak mint én. Hééééé ne legyetek olyanok mint én! Ha nem jó felé mutatnak a dolgok, akkor később se lesz jobb.

"Keressetek tökéletes testű nőket, aztán nőjetek fel." Bahh. A legvégső csúszós lejtő. Ha az első évben nem akarod összeszedni magad, akkor később sem. Először csak nem fogysz vissza, aztán kit érdekel a súly (csak a gyerek a fontos), aztán hopp, felszaladt 70 kiló. De a férj csak keresse a pénzt, vegye ki a részét a házimunkából, miközben a gyerek már óvodába jár, stb...

Szóval egy jó tanács férfitárasimnak: ha 6 hónap után nem sikerül jó irányba menni, akkor ideje elgondolkozni a továbbiakról. Mert magától 6 év után se változik a helyzet.

2018.10.08. 06:44:10

@qwertzu: minden szavaddal egyetértek. én is belestem ebbe a hibába. mindenben segítek, mégis le vagyok szarva. 5 kor kelek, kávét reggelit csinálok, öltöztetek, kiparkolok a garázsból! du én kapom fel őket, általában én csinálok vacsorát, én mosogatok minden nap, hétvégén én takarítok, ugyanannyit játszom velük. és könyörögnöm kell szexért, mert "tudod drágám nekünk nem olyan könnyű"...hát előtte miért volt az? kifogást találni mindig könnyű neki érdekes..de nem csak a szex hiányzik, hanem az általános törődés, kurvára nem jutok eszébe, csak a gyerekek. apró dolgokból látszik, hogy leszarja mi van velem, de ez vissza fog ütni minden anyukának, mert amikor kirepülnek a gyerekek, akkor majd nagyot néznek, hogy üres a ház és mi a fasz lesz velük. mert akkor már nem fognak kelleni. és nem azért mert már löttyedt anyu testük testük lesz, hanem mert ráununk a sokéves próbálkozásra, belefáradunk a könyörgésekbe, hogy csináljunk programokat kettőnknek, koncert, mozi, kirándulás. és 14 felett a gyerekei is leszarják majd anyukát bármit csinál...ismétlem bármit csinál...és mehet az idióta barátnőihez, akikkel olyan büszke volt a feminizmusukra, meg az énidőikre, meg a cuki babázásokra. aztán marad 30 nyomorult évük az életükből unalomban, max az unokák dobják majd föl.

protézisesh 2018.10.08. 07:46:09

@Sztina: keressük a tökéletes testeket?

Megnyílik egy új üzlet, ahol a nők férjet vásárolhatnak maguknak.
A bejáratnál az alábbi utasítás olvasható:
- Az üzletet csak EGYSZER látogathatják meg.
- 6 emelet van, a férfiak tulajdonságai emeletenként javulnak.
- Bármelyik férfit kiválaszthatják az adott emeleten, vagy felmehetnek a következő szintre.
- Előző emeletre visszamenni nem lehet.
Egy hölgy úgy dönt, hogy kipróbálja az üzletet, és partnert keres magának.
Az első emelet ajtaján a következő felirat várja: "Ezeknek a férfiaknak van munkája" A nő úgy dönt, hogy megnézi a következő emeletet.
A második emelet ajtaján ez áll: "Ezeknek a férfiaknak van munkája és szeretik a gyerekeket."
A nő továbbmegy.
A harmadik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket és félelmetesen jóképűek" Wow! gondolja a nő, és továbbmegy.
A negyedik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket, félelmetesen jóképűek és segítenek a házimunkában."
Hihetetlen, gondolja a nő, nehezen áll ellen a kísértésnek, de valami arra készteti, hogy továbbmenjen.
Az ötödik emelet: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket, félelmetesen jóképűek, segítenek a házimunkában és romantikusak!"
Úgy dönt, hogy benyit, de az utolsó pillanatban megtorpan, és felmegy a hatodikra.
Az ajtó ezt találja: "Ön a 31.456.012-es számú látogató. Ezen a szinten nincsenek férfiak, csak azért van, hogy bebizonyítsuk, hogy a nők sosem elégedettek. Köszönjük a látogatást.

Az utca szemközti oldalán egy hasonló üzlet nyílik, ahol a férfiak kereshetnek maguknak asszonyt.
Az első emeleten vannak a nők, akik szeretik a szexet.
A másodikon a nők, akik szeretik a szexet, és nem bánják, ha a férjük időnként elmegy sörözni a cimbikkel.
A harmadik, negyedig, ötödik, hatodik emeleten még SENKI sem járt...

2018.10.08. 08:35:25

b@protézisesh: kurvára igaz... a nők fel sem fogják milyen kevés elég lenne nekünk hogy boldogan teljesítsük minden kívánságukat...

erkölcsi hulla 2018.10.08. 09:56:44

@KUNTYI: Elpapucsosodtál. Olvass egy kis redpillt. A nőd már nem vesz férfiszámba, ez a bajod. Megbuktál a shit-teszteken, és behódoltál neki, ahogy írod is, már csak kiszolgáló droidként működsz. Mindig van remény egyébként, olvass red pill írásokat. Ha tudsz angolul, akkor az a legjobb, ha nem marad a férfihang.hu az sem rossz de az angol cikkek jobbak, mivel onnan vannak átvéve.

erkölcsi hulla 2018.10.08. 10:00:31

@Sadist:
"Messzebb nem is járhatnál az igazságtól. A modern fogamzásgátlók és a fejlett világban általános nőközpontúság miatt a nők hipergámiája olyan szintre ugrott, hogy a nőknek már SENKI ÉS SEMMI sem elég jó. A férfiak többsége remek férj és apa lenne, de a nőknek ez már nem elég, hanem legyen még jóképű, kisportolt, stílusos, izgalmas, jó egzisztenciájú."

Jó látni, hogy nem csak manginák járnak fórumozni. Sajnos a férfitársadalom 90%-a bedőlt a femnáci agymosásnak.
Kár hogy kevesen vannak az ilyen józan gondolkodású, logikus egyének. Túl kevesen hogy bármi is változzon.

2018.10.08. 10:07:53

@erkölcsi hulla: kösz a tippeket!! már rájöttem én is és elkezdtem megfordítani a folyamatot...

Elég jó anyák

Önismeret és lelki egyensúly keresése az anyaság mindennapjaiban. Tippek elég jó anyáknak a harmónia megteremtéséhez.

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) ajándékozás (3) ajánló (14) angyalszülő (1) anya (25) asszertivitás (8) asszertív kommunikáció (9) balaton (1) Bart István (1) beszélgetés (1) bohemian rhapsody (1) bohém rapszódia (1) buék (1) burnout (1) coaching (1) család (16) dícséret (4) digitális szülő (1) digitális világ (1) digitalizáció (1) dondoli (1) dr csepeli györgy (1) együttműködés (6) elengedés (2) életközepi fordulópont (1) életközepi válság (1) életút (1) életút tanácsadás (1) életvezetés (1) életvezetési tanácsadás (1) elismerő szavak (6) élmények (10) elmúlás (1) energia (4) énidő (14) extrememan (1) facebook (1) Familypark (1) feedback (1) feltöltödés (13) Fertő-tó (1) freddie mercury (1) garda tó (1) gyerekek (28) gyermekhalál (1) gyermeknevelés (5) gyermekszületés (1) gyors receptek (1) halál (1) halottak napja (1) harmónia (28) hatékonyság (1) házasság (2) hodász andrás (1) hpv oltás (1) hulladékgyűjtés (1) huzavona (1) ideál (1) időtervezés (1) infuencerek (1) inspiráció (7) interjú (1) iskola (2) iskolakezdés (1) italy (2) jószülőség (8) kamaszok (2) karácsony (3) karácsonyi receptek (1) kerámiafestés (1) kidsnews (1) kiégés (1) klímaszakértő (1) kockulás (1) kommunikáció (3) konferencia (1) környezetvédelem (1) kreatív program (1) kutatás (1) kütyü (2) kütyüzés (2) lago di garda (1) lelki egészség (5) life coach (1) ligúr tengerpart (1) madebyyou (1) mazzanta (1) Mesepark (1) midlife crisis (1) mindenszentek (1) minőségi idő (21) mosoly (1) motiváció (3) mozi (1) nézőpontok (1) numerológia (2) nyár (3) nyaralás (3) olaszország (2) önismeret (1) online játékok (1) párkapcsolat (3) példakép (1) pihenés (3) pisa (1) positive thinking (2) pozitív hozzáállás (2) pozitív visszajelzés (5) queen (1) receptek (1) san gimignano (1) siena (1) sors (1) sorsfeladat (1) suli (1) számmisztika (1) szeretet (14) szeretetnyelv (14) szívességek (1) szülőség (10) szünidő (8) tedx (4) tedx danubia (3) teljesen idegenek (1) tervezés (1) testbeszéd (1) testi érintés (3) test és lélek (30) tippek Balatonon (1) tirrenia (1) titkok (1) történetek (1) toszkána (1) újrahasznosítás (1) ünnepi receptek (1) utazás (2) útitippek (2) válság (1) Versenysport (2) vidámpark (1) virtuális világ (1) visszajelzés (3) vloggerek (1) volterra (1) x-mas (3) youtube (1) z generáció (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása